Aktuelt

5 kjappe om Morgan Kane: Samleren

Morgan Kane-bøkene av Louis Masterson kommer nå ut i Storytel fra 31. mai. I denne forbindelsen har vi stilt en rekke profilerte tilhengere og andre Morgan Kane-eksperter 5 kjappe spørsmål om den mystiske kvinnebedåreren! 


Hør lydbøkene om Morgan Kane lest av Torgeir Reiten nå! 

 Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager! 


Morgan Kane-samleren Vidar Frøyseth

Vidar Frøyseth er en pensjonist fra Hamar med kanskje verdens største Morgan Kane-samling. Den er i alle fall blant de største! Morgan Kane har for Frøyseth vært en hobby og en interesse siden 1970, og han kan imponere med et helt rom hjemme som er dedikert til den enorme samlingen på over 6000 enheter.

De norske utgivelsene av Morgan Kane i Frøyseths samling.
Og de utenlandske oversettelsene av Morgan Kane.


Når var det første gang du leste en Morgan Kane-bok?

Min første Morgan Kane bok leste jeg når jeg var i første gangs tjeneste i militæret i 1970. Hadde min verneplikt på Setermoen i Troms og der var det mye venting. Det ble kjøpt inn Morgan Kane-bøker og de gikk på rundgang blant oss soldater.

Hvilken Morgan Kane-bok er din favoritt?

Jeg synes at de fire Alaskabøkene, Alaska Marshal, Yukon’s onde ånd, Klondike ’97 og Dommedag i Skagway er noe av det beste Hallbing har skrevet. En annen god bok er “Der ørnene dør”. Den boken er den eneste Morgan Kane-boken hvor Morgan Kane ikke er hovedperson, men boken tar for seg slaget ved Little Bighorn med general Custer som ville utrydde indianerne.

Hva liker du best med Morgan Kane?

Det jeg liker best med Morgan Kane er måten Hallbing skriver på, hans skildringer om livet slik han forestilte seg det ville vesten. Han har vært i USA og satt seg grundig inn i Amerikansk historie, våpen, dyreliv, nybyggere og indianerenes levemåte.

Hva er den største likheten mellom Morgan Kane og deg selv?

Slik jeg ser det så er det ikke noe likhet mellom Morgan Kane og meg. Vi lever i helt forskjellig tidsalder, leve- og væremåte.

Hva er en egenskap ved Morgan Kane som du skulle ønske at du hadde selv?

Har ingen ønske om å ha noen av Kane’s egenskaper og hans måte å leve på. En god Morgan Kane bok er å sette seg ned og bli underholdt og leve seg inn i handlingen.


Er bøkene om Morgan Kane en gammel kjenning eller ny bekjent? Hør lydbøkene om Morgan Kane i Storytel fra 31. mai! 

Husk også at du kan få Storytel gratis i 14 dager. 

%d bloggers like this: