Aktuelt

5 kjappe om Morgan Kane: Reklameguruen

Morgan Kane-bøkene av Louis Masterson kommer nå ut i Storytel fra 31. mai. I denne forbindelsen har vi stilt en rekke profilerte tilhengere og andre Morgan Kane-eksperter 5 kjappe spørsmål om den mystiske kvinnebedåreren! 

Hør lydbøkene om Morgan Kane, lest av Torgeir Reiten, i Storytel nå! 

Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager! 


Reklameguruen Ingebrigt Steen Jensen

Ingebrigt Steen Jensen (f. 1955) er en idrettsleder, forfatter og kjent person i norsk reklamebransje. Han er kjent for å ha gjøre reklamebyrået JBR til et ledende byrå, samt for å senere grunnlegge det suksessfulle byrået Dynamo.

Han er sterkt tilknyttet fotballklubben Stabæk, som han også har skrevet bok om: Alltid. Uansett, som kom ut i 2008. Lydboka, som blir lest av Ingebrigt selv, skildrer galskapen og klokskapen som har gjort eventyret til Stabæk fra 4. divisjon til sin 2008-seier mulig.

Bilde: Privat.


5 kjappe om Morgan Kane: 

Når var det første gang du leste en Morgan Kane-bok?

Jeg oppdaget Kane i bladet Western, der Louis Masterson i en årrekke skrev noveller om vår alles Morgen Kane. Så jeg kjøpte den første Kane-boka, «Uten nåde», da den kom ut og fulgte ham siste slutt – også som biperson i Diablito-bøkene, som kanskje er de beste Hallbing noensinne har skrevet. Kane var en biperson der.

Hvilken Morgan Kane-bok er din favoritt?

Kane-liebhaberne trekker ofte frem «Der ørnene dør» som nummer én. Jeg har den på delt annenplass med Comanche og Den siste cheyenne. Disse tre kom i en kort tidsperiode da Hallbing var på sitt aller beste. Nummer én for meg er (som for mange andre) «Duell i Tombstone», sikkert fordi det var den første Kane-boka basert i detalj på en historisk hendelse. Hallbing ble jo mer og mer opptatt av amerikansk, og særlig indiansk, historie og var nøye med detaljene.

Hva liker du best med Morgan Kane?

At Hallbings ambisjoner vokste med berømmelse og salg, og at han utviklet Morgen Kane fra en sjablong til et sammensatt, skadet og likevel nesten moralsk menneske.

Hva er den største likheten mellom Morgan Kane og deg selv?

At vi har unormalt utviklet vinkelsyn.

Hva er en egenskap ved Morgan Kane som du skulle ønske at du hadde selv?

At jeg kunne tømme meg i lange drag mens piken – som vanligvis spilte skuespill – kom så jorden skalv under henne..


Er bøkene om Morgan Kane en gammel kjenning eller ny bekjent? Hør lydbøkene om Morgan Kane i Storytel nå! 

Husk også at du kan få Storytel gratis i 14 dager. 

%d bloggers like this: