Aktuelt

5 kjappe om Morgan Kane: Forskeren

Morgan Kane-bøkene av Louis Masterson kommer nå ut i Storytel fra 31. mai. I denne forbindelsen har vi stilt en rekke profilerte tilhengere og andre Morgan Kane-eksperter 5 kjappe spørsmål om den mystiske kvinnebedåreren! 

Hør lydbøkene om Morgan Kane lest av Torgeir Reiten nå! 

Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager! 


Forskeren og seniorkonsulenten Karoline Aksnes

Karoline Aksnes skrev doktorgradsavhandlingen «Morgan Kane: A Nordic Western» om denne amerikanske cowboyen skapt av en norsk mann. I avhandlingen studerer hun den kulturelle siden ved Morgan Kane – for hvordan påvirker den nordiske opprinnelsen denne amerikanske sjangeren? Du kan selv lese avhandlingen her!

Bilde: Privat.

5 kjappe om Morgan Kane: 

Når var det første gang du leste en Morgan Kane-bok?

Det var nok i 2013, når jeg gjorde research til det som senere ble ph.d. prosjektet mitt om Morgan Kane.

Hvilken Morgan Kane-bok er din favoritt?

Jeg hadde bokstavelig talt Morgan Kane på hjernen i 3 år mens jeg skrev avhandling om ham, så det er vanskelig for meg å velge en bok. Det er store forskjeller i stilen på de tidligste og de seneste bøkene, og jeg syns hver epoke har sin sjarm. 

Hva liker du best med Morgan Kane?

Morgan Kane er en ærlig karakter – spesielt i de bøkene som kommer litt senere i serien. Og med det tenker jeg på at vi som lesere blir godt kjent med alle sidene av karakteren. Dette inkluderer de sidene som er mindre heldige eller rett og slett vanskelige å like. Kanskje er det derfor jeg aldri har blitt lei karakteren Morgan Kane.

Hva er den største likheten mellom Morgan Kane og deg selv?

Oisann, denne var ikke enkel. Som kvinne anno 2020 er det nok ikke så mange direkte likheter mellom Morgan Kane og meg selv, hverken i livsstil eller livssyn. Og det var en periode mens jeg jobbet fulltid med Morgan Kane at jeg av og til tok meg selv i å tenke «hva ville Morgan Kane ha gjort i denne situasjonen?» …Men jeg tror aldri at jeg endte opp med å faktisk gjøre det som Kane ville ha gjort.

Hva er en egenskap ved Morgan Kane som du skulle ønske at du hadde selv?

Morgan Kane er seig altså. Han tåler mye uten å gi opp. Jeg kunne godt tenke meg en liten dose av hans utholdenhet. 


Er bøkene om Morgan Kane en gammel kjenning eller ny bekjent? Hør de første lydbøkene om Morgan Kane i Storytel nå! 

Husk også at du kan få Storytel gratis i 14 dager. 


Bilde øverst i saken brukt med tillatelse fra Atle Christiansen.

%d