Aktuelt

5 kjappe om Morgan Kane: Journalisten

Morgan Kane-bøkene av Louis Masterson kommer nå ut i Storytel fra 31. mai. I denne forbindelsen har vi stilt en rekke profilerte tilhengere og andre Morgan Kane-eksperter 5 kjappe spørsmål om den mystiske kvinnebedåreren!

Hør første bok i serien om Morgan Kane, lest av Torgeir Reiten, nå!

Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!


Journalisten Atle Nielsen

Atle Nielsen (f. 1956) har lang fartstid som journalist, forfatter, quizmaster og artist, og han har utgitt en rekke bøker for både barn og voksne. 

Nylig kom hans bok om Ole Gunnar Solskjærs første måneder som manager for Manchester United ut i Storytel, en bok han skrev sammen med TV 2-journalist Øyvind Alsaker. Han har også gitt ut en rekke andre faktabøker om ymse temaer – alt fra tog til Elvis – og ikke minst Den store boka om Morgan Kane, sammen med Kjell Jørgen Holbye.


Atle Nielsen med sin bok om Morgan Kane. Bilde: Privat.

5 kjappe om Morgan Kane: 

Når var det første gang du leste en Morgan Kane-bok?

1969 eller 70. Jeg var 12-13 år og ble hektet fra første møte. Husker ikke om det var «Apache!», «Gribbene i Sierra Madre», eller «Kanes kvinner» som var først, men den gikk uansett rett hjem.

Hvilken Morgan Kane-bok er din favoritt?

Jeg har alltid holdt de to første El Gringo-bøkene, «El Gringo» og «El Gringos hevn» som de beste, men ved relativt nylig gjennomlesing av hele serien seiler «Comanche» opp som en favoritt. Felles for bøkene er at de omhandler den unge Morgan Kane. Vi får mye av forklaringen på hvorfor han ble den harde kynikeren han ble, i disse bøkene.  

Hva liker du best med Morgan Kane?

Det at han har et hjerte under den beinharde fasaden. Forfatterens evne til å tegne et såpass komplekst barn av sin tid er helt spesiell, og gjør Morgan Kane helt unik i sjangeren. 

Hva er den største likheten mellom Morgan Kane og deg selv?

Haha. Kanskje evnen til å la røyken sive ut gjennom de fint formede neseborene …

Hva er en egenskap ved Morgan Kane som du skulle ønske at du hadde selv?

Hadde vært tøft å kunne trekke på 1/5 sekund 😊


Er bøkene om Morgan Kane en gammel kjenning eller ny bekjent? Hør lydbøkene om Morgan Kane i Storytel fra 31. mai!

Husk også at du kan få 14 dager gratis.

%d