Aktuelt

Aktuell på digital litteraturfestival: Torgrim Eggen

Sjekk ut en aktuell forfatter på årets digitale litteraturfestival!


Norsk Litteraturfestival på Lillehammer har vært en kjær tradisjon og en folkefest for byen i 25 år. Med en rekke seminarer, kurs og åpne publikumsarrangement innen litteratur og kultur siden 1995, er det ansett som Nordens største litteraturfestival. Festivalen har et variert program for lesere i alle aldre, og garanterer ord som beveger og opplevelser som tar deg en tanke videre. 

Som så mange andre arrangementer i år, må Norsk Litteraturfestival tenke nytt da det ikke er mulig å arrangere som planlagt grunnet tilstanden med koronaviruset. Festivalen blir derfor arrangert digitalt – noe som er et stort fortrinn for alle som ikke ville hatt mulighet til å reise til Lillehammer selv! 

Se fullt program på festivalens nettside her


Torgrim Eggen – fiksjon og fakta

© Foto: Grethe Nygaard

Torgrim Eggen er en allsidig mann fra Oslo som har jobbet som både bassist for bandet “The Cut” på 80-tallet, samt journalist i Dagbladet, redaktør i Beat og Natt&Dag, og som nå skriver anmeldelser for DN og Klassekampen.

Eggen debuterte i 1992 med romanen Gjeld, og har siden skrevet både sakprosa i form av byportrett og faktabøker, for ikke å snakke om skjønnlitterære romaner med utsvevende handling over hele verden.


På årets digitale litteraturfestival kan du se ham i:

NRK2 LØRDAG

Lørdag | 19:00 – 21:00 | Sendes på NRK2


Ikke medlem av Storytel? Du kan prøve 14 dager gratis!


Torgrim Eggen: Gjeld

I Gjeld møter vi Jørgen Wiik, en tidligere mediestudent som ble fanget opp av jappetida og havnet som informasjonssjef i Scan Media. Da selskapet går dukken blir Jørgen sittende igjen med en altfor stor og dyr leilighet, et digert banklån og et filosofisk problem: Ettersom velstanden i åttiåra var fullstendig imaginær, må ikke da elendigheten etterpå også være det?

Romanen som er like aktuell i dag som da den utkom i 1992. I det nyskrevne etterordet forteller Eggen om bakgrunnen for Gjeld og ideene den bygger på, og avslører hvem som har stått modell for de sentrale figurene i boka.

Lest av Torgrim Eggen selv

Kategori: Romaner


Torgrim Eggen: Jern

I denne boken fra 2011 går vår verden mot slutten. En gruppe mennesker trekker til Folkvang, en tidligere folkehøyskole i indre Østfold, for å gjøre seg klare. Hva tror de på, hva vet de og hvilke planer har de? Hva har DNA analyser med dommedag å gjøre? Hvorfor er Barack Obama Antikrist?

Jern er en skarp, rik og fabulerende endetidsroman. I fokus for handlingen står Perennial Spirituality Center, en nyreligiøs bevegelse som ledes av den ideologiske rottefangeren Biv Boeser. Hans lære er at alle trossystemer er sanne, at alle tegn peker rett mot dommedag, men at de få utvalgte skal overleve katastrofen.

Boken er lest av Charlotte Grundt, Anders Ribu, Tor Sigbjørnsen og Torgrim Eggen selv

Kategori: Romaner


Torgrim Eggen: Fra smokken til Ovnen – Storyen om Axel Jensen

Fra smokken til Ovnen – Storyen om Axel Jensen er den første uautoriserte biografien om dette enestående kunstnerlivet. Axel Jensen (1932-2003) var arvingen til et kjøttimperium som vendte ryggen til pølsene og i stedet ble opprører, eventyrer, sjømann og forfatter. Denne unike fortellingen vant Brageprisen for beste sakprosa i 2019. 

Bok 1 og 2 er ute i Storytel nå, og bok 3 kommer 28. mai. Følg også med i juni, når bok 4-7 kommer ut! 

Bøkene er lest inn av forfatteren selv.

Kategori: Biografier


Husk at om du ikke allerede er medlem av Storytel, kan du prøve 14 dager gratis her!

%d bloggers like this: