Aktuelt

Aktuell på digital litteraturfestival: Maja Lunde

Sjekk ut en aktuell forfatter på årets digitale litteraturfestival!


Norsk Litteraturfestival på Lillehammer har vært en kjær tradisjon og en folkefest for byen i 25 år. Med en rekke seminarer, kurs og åpne publikumsarrangement innen litteratur og kultur siden 1995, er det ansett som Nordens største litteraturfestival. Festivalen har et variert program for lesere i alle aldre, og garanterer ord som beveger og opplevelser som tar deg en tanke videre. 

Som så mange andre arrangementer i år, må Norsk Litteraturfestival tenke nytt da det ikke er mulig å arrangere som planlagt grunnet tilstanden med koronaviruset. Festivalen blir derfor arrangert digitalt – noe som er et stort fortrinn for alle som ikke ville hatt mulighet til å reise til Lillehammer selv! 

Se fullt program på festivalens nettside her


Maja Lunde – for både voksne, barn og ungdom

Maja Lunde er utdannet medieviter med master fra Universitetet i Oslo og har skrevet flere barne- og ungdomsbøker, samt manus for populære TV-serier som Barnas Supershow, Side om Side og Hjemsøkt. Lunde er anerkjent som en av de beste forfatterne av sin generasjon og har de siste årene også beveget seg i en annen retning med romaner om klima- og miljø.


På årets digitale litteraturfestival kan du se henne i:

FORSMAK: BJØRNSON-FORELESNINGEN OG PRISUTDELING

Fredag | 18:00 – 18:25 | Strømmes på litteraturfestival.no

BJØRNSON-SAMTALEN MED MAJA LUNDE OG KARI SLAATSVEEN

Lørdag | 13:00 – 13:22 | Strømmes på litteraturfestival.no


Ikke medlem av Storytel? Du kan prøve 14 dager gratis!


Maja Lunde: Bienes historie

Maja Lunde har gjort det kunststykket det er å få klimasaken på bordet i en spennende og tankevekkende form. I sin egendøpte ‘klimakvartett’ tar hun opp vesentlige spørsmål rundt miljø og klima, uten at det blir kjedelig og belærende. Første bok i denne ‘kvartetten’, Bienes historie fra 2015, vant både Bokhandlerprisen og Fabelprisen. Romanen tar for seg det stadig mer pressende problemet med biemangel i verden, med tre rørende historier om vanskelige forhold mellom foreldre og barn som bakteppe. 

Historien strekker seg over tid og rom – med en dystopisk fremtid der Tao som jobber med håndpollinering i Kina i 2098, og som drømmer om en større fremtid for sin lille sønn, George i USA i 2007 som prøver å få sin studentsønn til å gi opp forfatterdrømmen til fordel for familiegården, og frøhandleren William fra England i 1852 som gjerne vil skape noe som gir familien og ham selv berømmelse og ære. 

Boken er lest av Håkon Ramstad, Anne Ryg og Stein Grønli.

Kategori: Romaner


Maja Lunde: Over grensen

Over grensen handler om to jødiske barn, Sarah og Daniel, som er på flukt fra nazistene i Norge i 1942. De må komme seg over til Sverige for å ikke bli deportert, og de får hjelp av Otto og Gerda, som også må flykte ettersom foreldrene er arrestert etter at det ble oppdaget at de skjulte de jødiske barna. Denne boken er en spenningsfortelling inspirert av historiske hendelser om mot, tillit, vennskap og dødsangst.

Boken har fått gode anmeldelser siden sin utgivelse i 2012, og ble nylig filmatisert i 2020 som “Flukten over grensen”, der Maja Lunde selv har skrevet manus.

Både filmen og boken er i utgangspunktet for barn (over 9 år), men begge er like spennende og viktige for hele familien!

Boken er lest av Inger Gundersen.

Kategori: Barn


Maja Lunde: Battle

Battle: En kamp hvor utøvere konkurrerer i hvem som er beste til å danse. Vestkantjenta Amalie har tilsynelatende alt: utseende, penger, kjekk kjæreste og et stort dansetalent. Men brått snur hennes verden seg på hodet og hun befinner seg straks i en nedslitt leilighet på Stovner grunnet en konkurs av farens firma. Hun forsøker å late som ingenting på skolen, men møter Mikael, en gatesmart gutt som også er en veldig talentfull danser, dog i en helt annen kategori. Amalie må for første gang i livet virkelig tørre å stole på sine egne følelser, tørre å bryte regler, tørre å vise verden hvem hun er. Kan ballett og hip hop finne en fellesnevner hos de to?

Denne ungdomsromanen ble i 2018 filmatisert med Lisa Teige, som de fleste kjenner igjen som Eva i TV-suksessen Skam, og Fabian Svegaard Tapia, i hovedrollene. Filmen kan også nå strømmes på Netflix!

Lydboken er lest av Charlotte Grundt

Kategori: Ungdom


Husk at du kan prøve Storytel gratis i 14 dager om du ikke allerede er medlem!

%d