Aktuelt Barn og ungdom Boktips

For barn og ungdom: Anbefalinger i mai

Nå i mai kommer det en rekke nye bøker i Storytel som de minste kan more seg med. Gjør leggetiden spesiell med en rolig lytting, eller få tiden frem til sommerferien til å gå med spennende krim. Her finnes det noe for enhver; for de aller minste i barnehagealder, for ungdommer, og selvfølgelig alle som befinner seg imellom. Gled dere til både gamle klassikere og nye favoritter! 

Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

Lars Mæhle: Mysteriene i Kråkeslottet barnehage 

Disse morsomme krimbøkene for de minste tar deg med på spennende fortellinger som finner sted i Kråkeslottet barnehage. Kim Haugen leser disse bøkene om Leon og Live som går i barnehagen og løser gåter som de fleste barn kan kjenne igjen – om alt fra tilskitnede gulv og brilletyveri til sokkemysterier. 

I Storytel kommer de fire første bøkene i serien ut i slutten av mai: Hvem gikk med utesko inne? er først ute 23. mai, etterfulgt av Hvem har tatt brillene? 24. mai, Hvor ble det av alle sokkene? 25. mai og Hvem er bolletyven? kommer til slutt ut 26. mai. 

Anbefalt målgruppe: 3-6 år. 

Astrid Lindgren: Pippi Langstrømpe 

Verdens sterkeste jente er tilbake! Henriette Steenstrup leser om denne morsomme og merkelige jenta som alltid finner på mye gøy. Bli med Pippi og vennene hennes på eventyr i både Villa Villekulla og til de syv hav.

Pippi Langstrømpe kommer ut i Storytel 21. mai, Pippi går om bord 22. mai, og Pippi går til sjøs kommer ut 23. mai. 

Anbefalt målgruppe: 3-9 år. 

Jørn Lier Horst: Detektivbyrå nr. 2. 

Tiril, Åtto og Oliver tar på seg ansvaret for å løse mysterier i nærområdet sitt i Elvestad. Detektivbyrå nr. 2 begir seg ut på eventyr i kampen mot alt fra profesjonelle sykkeltyver til kunsttyveri. Denne serien viser krim som både er morsom og spennende for de små! 

I mai kommer det ut fire titler på løpende bånd: Operasjon Radius 01. mai, Jakten på kaptein Kroghs gull 02. mai, Jakten på jungelens dronning 03. mai og Jakten på Tyven-tyven 04. mai. 

Anbefalt målgruppe: 6-9 år. 

Lest av Runa Eilertsen

Hanne Kristine Rohde: Blålys-serien 

De tre første bøkene i den nye krimserien for ungdom av Hanne Kristine Rohde kommer ut i Storytel i mai. I denne serien møter vi 13 år gamle Astrid som ved helt spesielle evner forsøker å oppklare mysterier som mange ungdommer kjenner seg igjen i sammen med sin venn Yusuf. Gåter om alt fra mystiske hestesykdommer til neddoping på fest opptar vennene, samtidig som de vanskelige ungdomsårene og alt det innebærer også stormer på. 

Den første boken i serien, Pyramidemysteriet, kommer ut i Storytel 10.mai, etterfulgt av de to neste bøkene i serien: Mysteriet med det forbudte bildet 11.mai og Mysteriet med Yusuf 12.mai. 

Anbefalt målgruppe: 9-12 år. 

Lest av Jannike Kruse

Jessica Townsend: Vundersmed: Morrigans kall

Omtalt som den nye “Harry Potter“, ble den første boken i historien om Morrigan Kråkh i Ingenlund svært godt mottatt. I denne oppfølgeren står Morrigan igjen overfor farer når medlemmer av det Vunderlige selskap begynner å forsvinne, og Morrigan selv blir mistenkt. Denne boken kan være like spennende for de voksne som for barna! 

Morrigans kall kommer ut i Storytel 13. mai. 

Anbefalt målgruppe: 10-15 år.

Lest av Gisken Armand

Leah og Levi Henriksen: Vinter på savannen

Forfatteren Levi Henriksen har sammen med sin datter Leah dratt på eventyr i Kenya for å gjøre noe så unikt som å skrive en roman sammen. Denne ungdomsromanen skildrer den 13 år gamle jenta Eleanor sitt anstrengte forhold til sin stefar etter morens død. I Afrika prøver han å knytte det tette båndet som moren ønsket for dem, men spørsmålet er om Eleanor er villig til å slippe ham inn i tosomheten hun hadde med moren i alle år. 

Vinter på savannen kommer ut i Storytel 14. mai. 

Anbefalt målgruppe: 12-15 år. 

Lest av Silje Storstein

Elin Victoria Unstad: Brådypt

Brådypt er en psykologisk thriller om Vilja som for tre måneder siden druknet og var død i 23 minutter. Mens hun prøver å finne tilbake til livet, blir hun kidnappet og våkner opp på en ukjent øy. Dagen etter er hun hjemme igjen og ingen tror på henne. Vilja er rådvill og forstår lite av hva som er ekte, og hva som bare er i hennes eget hode. Boken er både gripende og ubehagelig, noe som gjorde den fortjent til en nominasjon til Uprisen. 

Brådypt kommer ut i Storytel 26. mai. 

Anbefalt målgruppe: 12-15 år. 

Lest av Kristine Rui Slettebakken

Trygve Skaug: Følg med nå

Følg med nå er en poesibok spesielt for ungdom av Instagram-poeten Trygve Skaug. Her finner du hans mest skjellsettende dikt, som inneholder temaer som sex, psykisk helse, vennskap, angst, kjærlighet og mye mer.

Diktsamlingen Følg med nå kommer ut i Storytel 24. mai.

Anbefalt målgruppe: 12-15 år.

Lest av Trygve Skaug.
%d bloggers like this: