Aktuelt Boktips

Fiksjon og fakta: 10 anbefalinger i mai

Mai måned er en flott tid for å kose seg med gode bøker. Det begynner å bli varmere i været, og det er deilig å gå seg en lang tur i skog og mark eller slappe av på terrassen med en god bok i øret.

Denne måneden kommer en rekke godbiter ut på Storytel. Her er noen av våre anbefalinger for nye titler som kommer i løpet av mai, både for de som liker en virkelighetsflukt gjennom romaner, og de som foretrekker ekte, gripende historier.  

Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

Romaner

1. Franzobel: Medusas flåte

Tilgjengelig på Storytel fra 03.mai.

Medusas flåte tar for seg den historiske hendelsen med fregatten Medusas – et av verdenshistoriens mest kjente forlis. En epokegjørende roman som sikter mot kjernen av det menneskelige: Hva betyr moral og sivilisasjon når det står om overlevelse i en ekstrem situasjon? Og hvor høy er prisen på overlevelse?

Lest av Mads Ousdal

2. Kaspar Colling Nielsen: Den europeiske våren

Kommer på Storytel 09.mai.

Den europeiske våren er en grotesk og provoserende fortelling om frihet, likhet og fellesskap i en nær fremtid som er både skremmende og tiltalende. På Lolland i Danmark etablerer en rekke internasjonalt anerkjente forskere og gründere et nytt samfunn for rike borgere. Men deres veier går i uante retninger. 

Lest av Thorbjørn Harr

3. Victoria Hislop: De som er elsket

Kommer på Storytel 20. mai.  

De som er elsket er en ny, frodig familiesaga fra Victoria Hislop. En nydelig historie om kjærlighet, splittelse og forsoning. Historien finner sted i Athen gjennom den tyske okkupasjonen og borgerkrig. Urolighetene skaper splittelser i Themis’ familie og en unge jentas skjebne vever seg etter hvert inn i en annen kvinnes og hun bestemmer seg for å hjelpe henne. 

Lest av Anne Ryg

4. Jojo Moyes: Jenta som ble igjen

Kommer på Storytel 28. mai.  

Jenta som ble igjen er enda en gripende roman fra Jojo Moyes. 

Liv Halston er 30 år og har brått mistet sitt livs kjærlighet. Det eneste hun sitter igjen med er en bunke regninger og en kjær eiendel. Gjennom sitt maleri “Jenta som ble igjen” blir to unge kvinner, skilt av et århundre, forent i sin indre styrke og tro på kjærligheten.

Lest av Karin Okkenhaug Seim

5. Tiril Broch Aakre: Mødre og døtre

Kommer på Storytel 30. mai.

Mødre og døtre ble nominert til Ungdommens kritikerpris 2020. En gripende, følelsesladet og ektefølt historie om selvmord og mor-datter-forhold som er basert på forfatterens egne erfaringer med dette temaet. 

Lest av Charlotte Frogner

Dokumentar/sakprosa

6. Jan Stocklassa: Stieg Larssons arv – Nøkkelen til Palme-mordet

Kommer på Storytel 10.mai

Stieg Larssons arv forteller journalisten Jan Stocklassa om Larssons hemmelige livsprosjekt: etterforskningen av drapet på Olof Palme. Dette er den ukjente historien om hvordan en av verdens mest berømte krimforfattere jobbet for å løse saken som politiet mislyktes med. Det store spørsmålet blir: Hva ville Stieg Larsson funnet ut om han hadde vært i live?

Lest av Duc Mai-The

7. Torgrim Eggen: Fra smokken til Ovnen – Storyen om Axel Jensen

Kommer på Storytel 14. – 28. mai.

Fra smokken til Ovnen – Storyen om Axel Jensen er den første uautoriserte biografien om dette enestående kunstnerlivet. Axel Jensen (1932-2003) var arvingen til et kjøttimperium som vendte ryggen til pølsene og i stedet ble opprører, eventyrer, sjømann og forfatter. Denne unike fortellingen vant Brageprisen for beste sakprosa i 2019. 

Bok 1, 2 og 3 kommer ut på Storytel henholdvis 14., 21. og 28. mai. Følg også med i juni, da bok 4-7 kommer ut! 

Lest av Torgrim Eggen

8. Peder Kjøs: Angst

Kommer på Storytel 16.mai.

Angst inviterer psykolog Peder Kjøs til en utforskning av hva angsten kan fortelle deg om deg selv og om det livet du lever. Med utgangspunkt i psykologisk teori og forskning, filosofi, kunst, litteratur og erfaringer fra sitt eget liv og som terapeut i mer enn tjue år tar han for seg angstens betydning og hvordan du kan håndtere den.

Lest av Per Andreas Tønder

9. Aksel Lund Svindal og Torbjørn Lysebo Ekelund: Større enn meg – En selvbiografi

Kommer på Storytel 19.mai.

I samarbeid med journalist, forfatter og redaktør Torbjørn Ekelund forteller Lund Svindal i Større enn meg for første gang sin personlige historie, og åpner opp om prinsippene han alltid har jobbet etter, både som idrettsutøver og forretningsmann, lagkamerat og forbilde – prinsipper som har hjulpet ham tilbake til topps, når alle for lengst hadde avskrevet ham etter katastrofale fall og karrieretruende skader. 

Lest av Trond Espen Seim

10. Tor Bomann-Larsen: Kongen – Haakon & Maud VIII

Kommer på Storytel 22.mai.

Kongen – Haakon & Maud VIII er den siste boken i serien om kong Haakon og dronning Maud og tar for seg tiden fra annen verdenskrigs slutt til kongens død i 1957. Bindet inneholder også et tilbakeblikk på den største kongsgjerning i nyere norsk historie – et liv og et verk som formet vårt blikk på det moderne monarki. 

Lest av Tor Bomann-Larsen
%d