Aktuelt Boktips Krim

Våre 10 beste krimbøker i mai

Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager! 

Krimbøker er noe vi nordmenn aldri kan få nok av. Faktisk har vi laget helt egne tradisjoner lik ingen andres ved å fokusere hardt på denne sjangeren ved påsketider, av alle ting. Likevel tilhører ikke krim bare påsken. Det er like spennende å lese uansett årstid, og nå i vår kommer vi i Storytel ut med en rekke gode titler innenfor denne sjangeren. Hele to forfattere på denne listen er nemlig nominert til Riverton-prisen! Her er et utvalg av de 10 beste krimbøkene som kommer ut i mai.

1. Eirik Wekre: Alias 

Tilgjengelig fra 1. mai 

Alias er den syvende boken om Hege Tønnesen fra PST. Hva har et “perfekt” million-ran i 1989 og Operafjell-ulykken i 1996 til felles? Et mystisk dødsfall gir Hege Tønnesen mistanker og hun fortsetter i Politiets Overvåkingstjenestes gamle sjefs fotspor for å avdekke hva som egentlig hendte. Snart befinner hun seg i livsfare. Om funnene hennes blir kjent står landets sikkerhet og demokratiske institusjoner på spill.

En spennende videreføring av serien som tar for seg det kriminelle miljøet i Norge. 

Lest av Anne Ryg 

2. Karin Slaughter: De vakreste 

Tilgjengelig fra 4. mai 

Karin Slaughter har skrevet en psykologisk thriller som er så spennende at det er fysisk plagsomt å slutte å lese. Claires mann ble kaldblodig drept og søsteren hennes er sporløst forsvunnet. Når Claire begynner å grave i fortiden, forstår hun at livet hun har levd aldri har vært ekte, og at mannen hennes ikke var den hun trodde.Snart innser hun at sannheten er verre enn hun noensinne kunne ha forestilt seg.

De vakreste er et mesterverk; intelligent, velskrevet og enestående bra.

Vær også på vakt etter de andre bøkene i serien som også kommer ut nå i mai: Fanget kommer ut 11., Den gode datteren den 18. og Bruddstykker 25. mai.

Lest av Kristine Rui Slettebakken

3. Hans Olav Lahlum: Avklaringene 

Tilgjengelig fra 5. mai 

Avklaringene er en original historie om et far–sønn-forhold, men også en tankevekkende psykologisk roman om behovet for å få avklart store spørsmål i egen tilværelse. Ikke minst er det et spenningsladet krimdrama, hvor et gammelt og et nytt mysterium kobles sammen til en thrilleraktig avslutning.

Lest av Christoffer Staib

4. Sigbjørn Mostue: Himmelen skal gråte blod 

Tilgjengelig fra 6. mai 

Himmelen skal gråte blod er en thriller-reise av de sjeldne. Den Rivertonpris-nominerte Mostue skriver her om den kreftsyke, tidligere spesialsoldaten Even Stubberud som skal på sitt siste oppdrag: en enkel eskortetjeneste av en terrorist til Somalia. Flyet fra Oslo blir tatt over av kaprere, og terroristen satt fri. Den eneste som kan redde 245 passasjerer fra den visse død er en ubevæpnet, syk mann uten noen kunnskap om det å fly. Sigbjørn Mostue har skrevet en forrykende fortelling som også griper oss i hjerterøttene – noen ganger må man tape alt, for å vinne det viktigste.

Lest av Dennis Storhøi

5. Jan-Erik Fjell: Gjemsel

Kommer ut på Storytel 13. mai

Fjell er den andre på denne listen som er nominert til Riverton-prisen. I hans sjette bok i Anton Brekke-serien, Gjemsel, får Brekke ansvaret for den pågående drapsetterforskningen på en ung kvinne, og han blir umiddelbart konfrontert med det eneste han egentlig tror på: ondskap. Samtidig er spørsmålet hva som er sammenhengen med den rømte seriemorderen Stig Hellum og en dødsdømt fange fra Texas som har bestemt seg for å fortelle sin historie. 

Lest av Helge Winther-Larsen

6. Gard Sveen: Drømmenes gud

Kommer ut på Storytel 15. mai

Drømmenes gud er femte bok om PST-etterforsker Tommy Bergmann. Her nøster han opp i fortiden og ser på borgerkrigen i Beirut i lys av at den tidligere ambassadøren Leif Wilberg blir sprengt i lufta av en bilbombe, mens hans kone er sporløst forsvunnet. 

Lest av Helge Winther-Larsen

7. Mary Higgins Clark: Du tilhører meg

Kommer ut på Storytel 21. mai

Du tilhører meg forteller en nervepirrende historie om Susan Chandler, som har et radioprogram om enslige kvinner som forsvinner sporløst og senere blir funnet drept. Morderne er kyniske menn som har utnyttet kvinnenes ensomhet. Etter at en mystisk innringer blir drept etter å ha gitt et tips om morderen av en forsvunnet kvinne for et par år tilbake, får Susan mistanke om at en av mennene i hennes liv kan være morderen – og at hun selv er det neste offeret.

Lest av Hedda Munthe

8. Arne Dahl: Mørketall

Kommer ut på Storytel 26. mai

Mørketall blir A-gruppen, politiets spesialenhet for internasjonal voldskriminalitet, koblet inn i en forsvinningssak med en 14 år gammel jente. Forsøk på å nøste opp i hva som skjedde med jenta blottlegges et nettverk av menneskelig perversjon, som strekker seg både tilbake i historien og ut i verden via Internett. Boken er den åttende i krimserien om A-gruppen.  Følg også med videre i sommer da resterende bøker i serien, Etterskjelv og Himmeløyet, samt Åpen sjø fra Berger og Blom-serien, kommer ut på Storytel i henholdsvis juni, juli og august. 

Lest av Jan Martin Johnsen

9. Peter May: Drapet på Entry Island

Kommer ut på Storytel 27. mai

Drapet på Entry Island blir den søvnløse kriminalbetjent Sime Mackenzie konfrontert med sine forfedres fortid da livlige drømmer fra 1800-tallets Skottland kobler en nåværende drapssak til en kvinne i drømmene hans. Hvordan henger fortiden og nåtiden sammen, og hva skjedde da så mange ble fordrevet fra Ytre Hebridene på 1800-tallet?

Lest av Sigurd Myhre

10. Bo Svernström: Ofrenes offer

Kommer ut på Storytel 30. mai 

Ofrenes offer er en blodig og overbevisende pageturner fra den svenske debutanten Bo Svernström. Flere brutale og tilsynelatende tilfeldige drap rammer Stockholm. Politiet forsøker desperat å finne en kobling eller et mønster. Kveldsreporter Alexandra Bengtsson er den første som skriver om saken. Men det som først ser ut til å være et oppgjør blant kriminelle, viser seg å være noe helt annet. 

Lest av Ivar Nergaard
%d bloggers like this: