Boktips

Reis på lydbokferie!

Lengter du etter eksotiske steder, lange sandstrender og spennende nye opplevelser? Nå som verden er i midlertidig karantene finnes det gode muligheter til å drømme seg bort med lydbøker.

Her er åtte lydbøker som kan få deg langt vekk. Vi har satt sammen lista slik at det skal være noe for enhver smak.

So long, Marianne
av Kari Hesthamar

Lest av forfatteren

Leonard Cohen møter vakre norske Marianne på den mytiske greske øya Hydra. Hør historien bak legendariske kjærlighetssanger som «So Long, Marianne» og «Bird on the Wire».

I mai 1960 kommer Marianne Ihlen til kunstnerøya Hydra i Hellas sammen med sin nyfødte sønn og ektemannen Axel Jensen. En dag får hun greie på at mannen hennes er ute med en annen kvinne, noe som nærmest kaster henne rett inn i armene til den canadiske poeten og sangeren Leonard Cohen. Det blir begynnelsen på en vakker, men også vanskelig kjærlighetshistorie, og utgangspunktet for noen av de sterkeste og mest kjærlighetsfulle sangene i Cohens karriere. En nydelig dokumentar basert på Hesthamars radioprogram om Marianne Ihlens forhold til Leonard Cohen.

Spis, elsk, lev
av Elizabeth Gilbert

Lest av Yvonne Amundsen

En bok som kan inspirere deg til å finne lykken, kjærligheten og meningen med livet.

Elizabeth Gilbert lever et tilsynelatende perfekt liv. Hun er i begynnelsen av 30-årene med et vakkert hjem, mann, en interessant jobb og har begynt å prøve å få barn. Likevel er hun ikke lykkelig. Hun lengter etter frihet og etter å finne mening i livet. Etter en opprivende skilsmisse sier Elizabeth opp jobben, kvitter seg med alle eiendelene sine og legger ut på en ett års reise – helt alene. I denne boken forteller hun om sitt reiseeventyr gjennom Italia, India og Indonesia.

L
av Erlend Loe

Lest av forfatteren

En gang på 90-tallet, inspirert av Thor Heyerdahl, reiste Erlend Loe med sine beste venner til en øy i Stillehavet.

L er en eventyrlig morsom roman om et prosjekt som er dømt til å mislykkes, om en generasjon som er et helt annet sted enn de foregående generasjonene som skapte myter og menn. Det er også en roman om 90-tallets unge menn, og en hyllest til humoren og fellesskapet. En øde øy-roman helt utenom det vanlige.

Kunsten å høre hjerteslag
av Jan-Phillipp Sendker

Lest av Charlotte Grundt og Haakon Strøm

– Alt jeg vet om kjærlighet har jeg lagt i denne boken, har forfatter Jan-Phillipp Sendker uttalt.

Med et kjærlighetsbrev i hånden reiser Julia til Burma for å finne sannheten om farens mystiske forsvinning. I en landsby møter hun en mann som sier at han ikke bare kjenner faren hennes, men som også later til å kjenne henne. Hver dag møtes de på et te-hus i denne landsbyen i Burma. Her forteller mannen om hennes far og kvinnen Mi Mi, en historie som viser at kjærligheten til slutt overvinner alt.

Kafka on the Shore
av Haruki Murakami

Lest av Seán Barrett og Oliver Le Sueur (på engelsk)

Få forfattere kan koke sammen en mystisk og fascinerende fortelling som denne japanske forfatteren.

Tenåringen Kafka Tamura rømmer og finner tilflukt i et merkelig bibliotek i en liten japansk landsby. Samtidig legger kattefinneren Nakata ut på en reise gjennom Japan. Etterhvert begynner historiene deres å veve seg inn i hverandre. Forfatteren Murakami har en egen evne til å bruke fantastiske elementer i historiene sine som verktøy for å få innsikt i menneskeheten. Denne boken har gitt ham kultstatus over hele verden.

Parissyndromet
av Heidi Furre

Lest av forfatteren

En vakker og ærlig roman om å være ung og litt fortapt i Paris.

Ei ung jente sier adjø til alt og alle for å reise helt alene til Paris. Hun har ingen store planer utover det. Det viktigste var å komme seg vekk. Litt etter litt får hun seg en jobb og noen venner. Plutselig har livet forandret seg. Og det er bra. Og det er ikke like bra. For hun savner hjemme også. Hun savner bestemor. Hun savner Benedikte. Og hun savner ham. Han som lot henne dra. Han hun skulle gi globusen sin til, men ombestemte seg fordi: Eg ville ikkje gi heile verda til ein som ikkje ville ha meg. Parissyndromet handler om å komme overens med seg selv og de forventningene til livet vi ikke visste at vi hadde.

The God of Small Things
av Arundhati Roy

Lest av Aysha Kala (på engelsk)

Med denne livfulle romanen om et tvillingpar i India mottok Arundhati Roy Booker-prisen.

I den sør-indiske delstaten Kerala møter vi tvillingene Esthappen og Rahel. Her lever de blant gryter med banansyltetøy og hauger av pepperkorn på fabrikken til bestemoren sin. De forsøker å holde fast ved en barndom som en del av en familie med en vakker ensom mor og en onkel som er marxist og sylteagurk-baron. I 1969 bryter det ut politiske uroligheter som skal prege både dem og resten av familien. The God of Small Things er en storslagen familie- og kjærlighetshistorie med det indiske kaste- og klassesamfunnet som klangbunn.

Magnet
av Lars Saabye Christensen

Lest av Kim Haugen

Fra Sogn til San Francisco med et helt spesielt kjærlighetspar.

Magnet handler om Synne og Jokum som møter hverandre på Sogn studentby på 70-tallet. Siden reiser de til San Francisco der Jokum blir fotograf og Synne kunstkurator. Et storverk fra en av våre største nålevende forfattere om tid, kunst og jetlag. Men mest om kjærlighet.

%d