Boktips

6 boktips til Valentinsdagen

Valentinsdagen, også kalt Alle hjerters dag eller Kjærlighetens dag, feires av mange med gaver eller oppmerksomhet i form av blomster, konfekt eller kort til en du har kjær. Det kan like gjerne være en venn, en forelder eller et barn, som en kjæreste eller en ektefelle. Uansett hvordan du tilbringer dagen, passer det alltid med en god kjærlighetsroman.

Vi har samlet et lite knippe med noen av våre favoritter, men lytt deg gjerne frem til dine egne. I tillegg kan du også se nærmere på disse titlene i appen vår.

HJEM TIL DEG
av Sarah Jio
Lest av Hedda Sandvik

På bryllupsreisen kommer Charlotte bort fra mannen sin under en ekskursjon der båten hun er om bord i, kantrer. Hun strander sammen med den mystiske Gray, og de havner på en – tilsynelatende øde – øy. 

Hjem til deg er en roman om mot, styrke og evig kjærlighet.

KJÆRLIGHETENS FØRTI BUD
av Elif Shafak
Lest av Eva Dons

På 1200-tallet møter poeten Rumi sin åndelige veileder og  forvandles fra en vellykket, men ulykkelig geistlig til en engasjert mystiker, poet og talsmann for den universelle kjærligheten.  I dagens Massachusetts blir den amerikanske husmoren Ella Rubenstein inspirert av Rumis kjærlighetsbudskap. Det gir henne styrke til å gjennomføre sin egen nødvendige livsendring.

Kjærlighetens førsti bud er en poetisk og fengslende fortelling fra en av Tyrkias største forfattere. 

PS: Jeg elsker deg!
av Cecelia Ahern
Lest av Siv Charlotte Klynderud

Holly og Gerry er lykkelig gift og lever et perfekt liv. Et par måneder før Holly runder 30, dør Gary. Et par måneder senere dukker hans siste gave til Holly opp: ‘Listen’, ti brev hvor Gerry får henne til å forstå at livet går videre.

PS: Jeg elsker deg! er en fortelling om å holde fast, gi slipp og å elske igjen.

KUNSTEN Å HØRE HJERTESLAG
av Jan-Philipp Sendker
Lest av Charlotte Grundt og Haakon Strøm

Tin Win er en vellykket advokat i New York. En dag bare forsvinner han uten å etterlate seg spor, og familien sitter igjen med en rekke ubesvarte spørsmål. Fire år senere finner de et kjærlighetsbrev Tin Win en gang skrev til en burmesisk kvinne, et brev som aldri ble sendt. Datteren Julia bestemmer seg for å løse mysteriet og reiser til farens hjemland Burma.

Kunsten å høre hjerteslag ble en internasjonal bestselger om en kjærlighetshistorie som nesten er for utrolig til å være sann.

NATTERGALEN
av Kristin Hannah
Lest av Hilde Grythe

Søstrene Vianne og Isabelle er svært ulike, men forholdet mellom dem har alltid vært godt. Rebelske Isabelle bor i Paris, mens storesøster Viann er tilfreds med livet på landet, der hun bor sammen med sin ektemann Antoine og deres datter.
Da andre verdenskrig bryter ut, blir tilværelsen deres snudd på hodet. 

Nattergalen er en gripende bok fylt med spenning, kjærlighet, følelser, sorg og tilgivelse.

KJÆRLIGHETSMAGI
av Ørnulf Hodne
Lest av Siv Charlotte Klynderud

Et av de merkeligste kulturuttrykk våre forfedre etterlot seg, er folketroen omkring forelskelse, erotikk og giftermål. 

Kjærlighetsmagi er boken for deg som har et nysgjerrig sinn og vil dypdykke litt i den norske folketroen.

%d bloggers like this: