Boktips Romaner

Julefortellinger for voksne

Høytiden er rett om hjørnet, og man kan snart endelig slappe av og senke skuldrene – kanskje med en god lydbok? Vi har her samlet noen koselige bøker som kan bidra til å øke julehyggen!

Syv dager med oss
av Francesca Hornak
Lest av Kikki Stormo

Det nærmer seg jul, og familien Birch skal feire som de pleier på godset i Norfolk. Men fordi eldstedatteren Olivia er mulig smittebærer av et dødelig virus, må både hun og resten av familien holdes i karantene i en uke. Så tett på hverandre er det vanskelig å holde hemmeligheter skjult, og på toppen av alt dukker det opp en uventet gjest med nyheter som vil forandre hele deres tilværelse.

En gave fra Bob
av James Bowen
Lest av Geir Morstad

James Bowen forteller om sin siste jul på gaten, som selger av gateavisen The Big Issue og med katten Bob ved sin side. Det James lærte i møte med sin tøffeste tid, var å gi hans nye liv med Bob – og julen – en mening den aldri hadde hatt tidligere.

En eventyrlig julereise
av Corina Bomann
Lest av Marte Stolp

Egentlig kan ikke Anna fordra julen, men i år har hun bestemt seg for å dra hjem for å feire sammen med familien i Berlin. På denne uforutsigbare odysseen møter hun opprørske gamle damer, en klok lastebilsjåfør og en gjeng med hippier. Men uansett hvor forskjellige disse menneskene er, har de dette felles: De skal feire jul.

Hjem til jul
av David Baldacci
Lest av Geir Morstad

En koselig fortelling om Tom Langdon som på toget på vei hjem til jul møter mennesker med svært forskjellige skjebner, mål og forhåpninger.

Hercule Poirot’s Christmas
av Agatha Christie
Lest av Hugh Fraser [Engelsk]

Manges favorittdetektiv Hercule Poirot må rykke ut for å nøste opp i et drap på selveste julaften. Lest av Hugh Fraser, skuespilleren som portretterte Poirots gode medhjelper Captain Hastings på tv-skjermen fra 1983-2013.

En julefortelling
av Charles Dickens
Lest av Svein Tindberg

Fortellingen om Ebenezer Scrooge, lille Tim og Bob Cratchit trenger ingen nærmere presentasjon – blant julens store klassikere!

Jul i Norge
av Ørnulf Hodne
Lest av Anders Ribu

Julen er en høytid omspunnet av tradisjoner. Ørnulf Hodne følger juletradisjonene bakover i tid, og viser hvordan de er blitt holdt i hevd i by og bygd over hele landet.

To bøker for både voksne og barn!

Tre nøtter til Askepott
av Božena Nemcová
Lest av Knut Risan

Julen er ikke den samme uten! Filmversjonen er basert på et gammelt eventyr av den tsjekkiske forfatteren Boena Nemcová. Denne lydbokutgaven av eventyret minner sterkt om den folkekjære filmen, og også her er Knut Risan fortellerstemmen, og den velkjente filmmusikken er et viktig innslag.

Brev fra Julenissen
av J.R.R. Tolkien
Lest av Nils Ole Oftebro

En julefortelling fra mannen bak de episke Ringenes herre– og Hobbiten-bøkene! Hver desember mottok Tolkiens barn en konvolutt poststemplet Nordpolen. Inni var det et brev med en merkelig håndskrift og nydelige fargetegninger eller skisser. Brevet var fra Julenissen og fortalte om det fantastiske livet på Nordpolen.

%d bloggers like this: