Barn og ungdom

10 julelydbøker for barna

For de voksne kan førjulstiden være stressende, for tiden går jo så altfor fort. For barna, derimot, snegler tiden seg sakte av gårde mot julaften.

Da er det fint å kunne gi barna noe å holde på med, og hvorfor ikke bruke noen kveldstimer på å høre på alle de koselige, morsomme og spennende julebøkene vi tilbyr? Her har vi samlet ti av våre favoritter med kjente og kjære karakterer, men du finner over femti lydbøker i appen!

Har du ikke Storytel? Prøv gratis i 14 dager!

Jul i Flåklypa
av Kjell Aukrust
Lest av Espen Beranek Holm

Det nærmer seg jul i Flåklypa, men snøen uteblir. Reodor Felgen finner derfor opp noe som kan produsere snø.

Purriot og den falske nissen
av Bjørn F. Rørvik
Lest av forfatteren

En falsk nisse har lurt et helt nabolag trill rundt og stjålet gavene deres. Noe så frekt! Nisseslasken må fanges!

Jul i Svingen
av Kjetil Indregard
Lest av Henriette Steenstrup

Det skjer mye i bygda Svingen når det nærmer seg jul, og uventede og snodige hendelser er en del av hverdagen. Heldigvis er Linus og vennene hans både kvikke og smarte og det ender som regel godt! Hør også julekalenderen Julekort fra Svingen.

Nisseforeningen
av Bjørn F. Rørvik
Lest av Anders Baasmo Christiansen

Fjompenissen Papp har meldt seg inn i foreningen ‘Nisser uten genser’, og står ute i elva og vasker seg før han skal på det første møtet. Han er litt engstelig, og vil gjerne at Reven og Grisungen skal følge ham selv om de ikke er nisser. Men møtet blir ikke helt slik som han har tenkt seg. Hør også Julefuten.

Pulverheksa og Julenissen
av Ingunn Aamodt
Lest av Eli Rygg

Det nærmer seg jul i Pulverskogen. Pulverheksa baker kaker, og Hokus og Pokus venter på Julenissen. Han kommer, selv om det ikke er julaften. For han har et problem: Han aner ikke hva noen ønsker seg til jul! Hør også Pulverheksas julebord.

Vinter og jul med Karsten og Petra
av Tor Åge Bringsværd
Lest av Inger Gundersen

Vinteren er kanskje den fineste tiden i hele året, synes Karsten og Petra! Musikalsk lydbok basert på fortellingene Karsten og Petra på skiskole, Karsten og Petra går på skøyter, Petra får besøk og Karsten og Petra har Luciafest

Jul i Blåfjell
av Gudny Ingebjørg Hagen
Lest av Terje Strømdahl

Langt inne i Blåfjell bor blånissene. I Blåværshulen bor Turte sammen med familien sin, og ellers i fjellet er det bare blånisser. Men en dag blir nøkkelen til kvisthulen borte. Hvem har tatt den, tro? Og hvem gråter så sårt inne i den stengte hulen. Det er vel ikke noen med en annen luefarge enn blå…? Hør også Julenatt i Blåfjell.

Emils jul
av Astrid Lindgren
Lest av Håvard Bakke

Emil steller i stand stort julekalas for alle fattigfolkene i Katthult. Kommandøra lar seg rive med når hun får se en pølse i sneen, men hun blir fanget i Emils felle og ramler i ulvegraven! Det er flere i Astrid Lindgrens univers som gleder seg til jul, hør også om feiringene til Marikken, Bakkebygrenda, Pippi og Lotta.

Gubben og katten får julebesøk
av Sven Nordqvist
Lest av Sigve Bøe

Pettersen og katten Findus har det travelt med forberedelsene på lille julaften. Men så skader Gubben Pettersen foten sin og julen ser ut til å bli virkelig bedrøvelig. Ikke noe juletre og ikke noe julemat. Hva skal de gjøre?
Hør også Gubben og katten og nissemaskinen.

Snekker Andersen og Julenissen
av Alf Prøysen
Lest av Jarl Goli

Alf Prøysens velkjente fortelling, fremført av Jarl Goli og Nick Borgens kor og orkester. 

Se over 50 julefortellinger for barna her

%d bloggers like this: