Barn og ungdom

Høstferie! De beste lydboktipsene for barna

Høstferie er lesetid. Mange familier unner seg noen dager fri – men hva skal man ta seg til, enten man blir hjemme eller drar på hytta? Vi har her samlet et knippe morsomme og spennende lydbøker for barna (og voksne…), fra 3 til 15 år.

OBS! Husk å laste ned bøkene offline for å unngå roamingkostnader eller skuffelsen ved å ankomme en hytte uten internett.

3-7 år

DET VAR IKKE JEG! SA ROBINHUND og FUGLEFESTEN
av Alice Lima de Faria
Lest av Trond Teigen

To kritikerroste barnebøker på rappen fra Alice Lima de Faria!

Alle tror alltid at det er Robinhunds feil når noe går galt i barnehagen. Men det er ikke sant! Det var ikke Robinhund som sølte melken utover bordet. Eller sparket ballen knallhardt i magen på Uffle. Det bare ble sånn.

I Fuglefesten er alle invitert til fest, unntatt Flapps. Det er jo han som burde vært invitert, ikke vennen Mark! Denne boka handler om å finne sine egentlige venner tilslutt og være stolt over den man er.


LINUS I SVINGEN – FØRSTEMANN
av Kjetil Indregard
Lest av Henriette Steenstrup

Sjette bok i den populære Linus i Svingen-serien. Barna i Svingen løper om kapp. Premie er ikke helt nødvendig, men det gjør leken mer spennende og innsatsen øker. Marvin, faren til Linus, kan ikke tenke seg noe bedre enn å vinne. – Førstemann til bensinstasjonen kan kjøpe hva de vil! lover Marvin. Og barna løper. det gjør Marvin også. Og vinner, selvfølgelig. Marvin skryter av at han aldri har tapt en løpekonkurranse i hele sitt liv. Men da de gikk om kapp til Digernuten…


6-9 år

BIENE I NEW YORK
av Lena Lindahl
Lest av Marianne Krogness, Gustav Nilsen,
Vibeke Saugestad og Christian Borch

Max bor i 20. etasje til selveste hotell Waldorf Astoria i New York, hvor pappa er sjefskokk. De har en fantastisk hage på terrassen, – og bikuber. Pappa er i ferd med å miste jobben fordi hotelldirektøren synes han lager for kjedelig mat, men Max får en veldig god og honningsøt idé. Den viser seg å bli både bedre og verre enn han kunne ane.


6-9 år

Ny serie:
ULVEGUTTEN TAL
av Tor Åge Bringsværd
Lest av Hanne Dahle

Ulvegutten er først bok i den spennende serien om Tal, Nea og Sabeltigeren Shita. Tal fra Ulvestammen er åtte vintre gammel og for liten til å være med på jakt. Da han er ute og plukker bær blir han angrepet av en illsint bjørn, men blir i siste liten reddet av Nea fra Mammutstammen, Ulvestammens evige fiender. Det nye vennskapet må holdes hemmelig.

Serien er på totalt åtte bøker, og det kommer én i måneden i Storytel. Neste bok ut er Jakten på ild, 10. oktober.


9-12 år

Ny serie:
FRØKEN DETEKTIVS DAGBØKER
av Carolyn Keene
Lest av Hedda Sandvig

Nye Nancy Drew-bøker! Frøken Detektivs dagbøker er bøkene for jenter (og gutter) som liker krim og spenning. Hver bok har en avsluttende historie, og alle bøkene kan leses uavhengig av hverandre. Farlig farvann og I skuddlinjen ligger klare til lytting! Bok 3 kommer 10. oktober.


9-12 år

Ny serie:
JULIE & JONAS
av Bjørn Sortland
Lest av Anderz Eide

Julie & Jonas-serien er inspirert av den klassiske Fem-serien til Enid Blyton. Gjennom tre spennende bøker blir vi med søskenparet på tur med foreldrene deres til Vietnam, Italia og Gibraltar. Skatter, forsvinninger og hemmeligheter er noen av ingrediensene.


10-15 år

SKJELKA-AGENTEN og RASP
av Mari Moen Holsve
Lest av Anne Bolette Stang Eng

To frittstående bøker fra samme univers som den prisbelønte fantasyserien Halvgudene.

Nede i havdypet under Tiladnen lever Skjelkaen, en ikke-organisk rase, hvis eneste hensikt er å dømme menneskeheten. Men noe er skrekkelig galt; ungdom dør like før deres skjebne skal avgjøres. Noe må gjøres, men ingen vil gjøre det – og derfor blir Mym’Hag, den mest udugelige Skjelka-agenten av dem alle, sendt til overflaten med et nesten umulig oppdrag: Å finne den skyldige.

Halvfanden Rasp lever et liv i stort sett harmløs fleip og fanteri, men plutselig en dag setter hun i gang mer trøbbel enn det hun har kontroll over – hun kan ha trigget en hel krig. I et forsøk på å ordne opp, legger Rasp ut på en reise som vil vise seg mer eventyrlig enn en ung halvfande noen gang kunne forestilt seg.


10-15 år

LEO OG MEI
av Synne Lea
Lest av Unn Vibeke Hol

Leo og Mei er en roman om et spesielt vennskap som blir satt på store prøver. Et vennskap som må og skal være sterkere enn alt, og som kanskje klarer det. Vi overlater resten til Maya Troberg Djuve i Dagbladet:

«En sjelden gang stemmer absolutt alt i en bok: Formen står nydelig til innholdet, og språket løfter en god historie ut av det hverdagslige, gjør den fullkommen og ny. Ikke én setning skurrer. Leo og Mei er en slik unik bok. Med stor sensibilitet forteller Synne Lea en historie om barndom. Spennende og idyllisk barndom. Skjør barndom.»

%d