Barn og ungdom

Lydbøker for skolestartere

I disse dager tropper forventningsfulle barn opp til første skoledag! I den anledning har vi samlet et knippe morsomme og spennende bøker som bidrar til at barna får en positiv start på det nye skoleåret.

ABC FOR BARSKE BARN
av Anne Østgaard
Lest av Harald Stoltenberg

Dette er en kritikerrost samling humoristiske og rampete tekster på rim. Boken er laget for å skape interesse for bokstaver og ord, og dermed for lesning og litteratur. Hver bokstav har sitt rim, med flere ord som begynner med eller har bokstaven i seg.

KLASSEN MIN
av Helene Bross
Lest av Guri Schancke

Klassen min er en sjarmerende serie med gode historier, humor og gjenkjennelse for de yngste skolebarna. Foreløpig er fire bøker i serien tilgjengelige i Storytel, og det kommer en ny hver uke i tiden fremover. Det er 21 bøker totalt.

LASSEMAJA: SKOLEMYSTERIET
av Martin Widmark
Lest av Marianne Krogness

Den svært populære serien LasseMajas detektivbyrå handler om Maja og Lasse, som bor i denne lille byen Valleby. De har begge en brennende interesse for å løse mysterier og har derfor startet et detektivbyrå. 

Det er falske pengesedler overalt i Valleby og sporene fører til skolen til Lasse og Maja. Men for å avsløre forbryteren må Lasse og Maja spane om natten og bruke kløkt og list for å få fingeravtrykk av de mistenkte. 

OTTO MONSTERS SKUMLE SKOLESTART
av Jon Ewo
Lest av Hedda Munthe

Monstrenes skolestart er ikke helt som andres. For å komme inn på skolen må man gjennom noen tester så grusomme at de færreste tør ta dem. Eller hva sier du til å skli naken på en sklie av ekstra grovt sandpapir, ligge under en dumphuske mens alle lærerne setter seg oppå, eller spille grisefotball mot superbøllene, de største monstrene på skolen? Dette er historien om den gang Otto Monster ville begynne på skolen. Det kan umulig ha gått bra.

LEKSER ER KJIPT
av Janne Aasebø Johnsen
Lest av Kristine Rui Slettebakken

En viktig, men også humoristisk og håpefull historie om vansker på skolen. I flere år har Stina karet seg gjennom skoledagen, memorert lekser så det skal virke som hun kan lese og på andre måter skjult sine utfordringer. Men det er ikke like lett nå som hun har kommet helt til fjerde trinn. Samtidig har Stina annet å stri med: pappa har reist til London på grunn av jobben, og savnet etter ham er stort. Og mamma skjønner jo ingen ting …

BUKKENE BRUSE BEGYNNER PÅ SKOLEN
av Bjørn F. Rørvik
Lest av Bjørn F. Rørvik, Marianne Krogness, Gustav Nilsen m.fl.

I den tredje boka i den populære serien får de tre bukkene et brev om at de må begynne på skolen. «Hvorfor det?» spør den minste. «Alle må gå på skolen nå for tida», forklarer den største bukken. Så blir de enige om at de kan prøve for ei uke eller to. Men skolen har fått ny rektor – og det er ikke hvem som helst!

FJODOR PÅ SKOLEN
av Pål H. Christiansen
Lest av Espen Beranek Holm

Fjerde bok om den uregjerlige torsken Fjodor og vennen Palle. Palles sommerferie er over. Mamma og pappa skal på jobb, Fjodor har reist hjem til familien sin og Palle skal begynne på skolen. Palle er spent på å treffe Molly og de andre i klassen igjen. Og så skal det visst begynne en ny elev i klassen.

STINE KLASSE 1A
av Tania Kjeldset
Lest av Ellen K. Hvattum

Stine gruer seg til å begynne på skolen, enda pappa sier at det skal gå bra, og mamma sier at det er dumt å grue seg. De voksne skjønner ingenting. Det er bare farfar som husker hvordan det var. Dette er en sjarmerende fortelling om skolestart og nye venner. Men det handler også om løse tenner og tenner som sitter altfor fast, om store gutter som plager og enda større gutter man kan bli forelsket i.

%d bloggers like this: