Romaner

Misteltein av Elisabeth Hammer

Misteltein er skrevet av Elisabeth Hammer, forfatteren av Maria av Svaneberg.

Horten 1918
Selma bor i Horten – byen med mest misteltein i hele Norge. Hennes mor er sykepleier. Morens kall er å hjelpe. Når spanskesyken kommer til byen om bord i et skip ved marinebasen, blir også den gode hjelper smittet. Unge Selma blir morløs og må plutselig bli voksen. Følg Selmas skjebne i en fortelling full av romantikk, spenning og varme!

23. mai slipper vi de tre første bøkene i serien, og deretter slippes en ny tittel hver måned. Bøkene er innlest av Kristin Grue.
Les mer her


Da Kristin Grue leste inn serien Misteltein, ble hun så grepet at hun fortalte om serien til sin bestemor, som er en ihuga og historieinteressert leser. De to dro sammen til Horten og traff forfatter Elisabeth Hammer, som tok dem med på en tur rundt i det historiske Horten.

Misteltein er en snylteplante. Den lever i tretoppene og får sin næring fra vertstreet. I Norge vokser den bare ved Oslofjorden, særlig i Horten-trakten. Misteltein ble alt i oldtiden sett på som en hellig plante. Druiden Miraculix i Asterix-serien skjærer misteltein med sin sigd for å ha i styrkedrikken. I norrøn mytologi var det en pil av misteltein som drepte Balder, den vakreste av alle gudene i Valhall. Å henge en kvist misteltein over en dør sies å ha spesiell innvirkning på kjærlighetslivet. Det er i hvert fall lov å kysse enhver som står under mistelteinen.
%d bloggers like this: