Aktuelt Krim

5 True Crime-historier du MÅ høre!

Det sies at ingen fantasi overgår virkeligheten. Hendelser som enhver forlagsredaktører ville ha avfeid som «ikke troverdig» i en krimroman, har skjedd i virkeligheten. Her presenterer vi et lite knippe av de mest spennende, utrolige og grusomme historiene du finner i Storytel.


Prøv Storytel gratis i 30 dager!


Narrespillet - Monika N. Yndestad

HØR LYDBOKEN HER
Innleser: Lasse Lindtner

DRAPSMYSTERIER – NARRESPILLET
av Monika Yndestad

En forlatt familie. Håndskrevne brev. Mystiske telefonsamtaler. Fluer i kjelleren. I fire år blir politiet grundig lurt i det som for alltid vil bli husket som Siren-saken. Det tar politiet 1571 dager å løse gåten. 

Drapsmysterier er en Podkastserie basert på Monika Yndestad dokumentarbok Drapsmysterier fra Bergensområdet. Du finner resten av episodene her.

 

HØR LYDBOKEN HER
Innleser: Lorelei King

THE STRANGER BESIDE ME
av Ann Rule

Dette er et ubehagelig portrett av seriemorderen Al Bundy, ført i pennen av Ann Rule, en kvinne som anså Bundy som en kjær venn. En kjekk ung mann, som viste seg å være en grufull massemorder. Du får overbevisende førstehåndsinformasjon både om hennes forhold til Bundy, men også mer kjennskap til hans vanskelige oppvekst.
Boken er lest på engelsk. 

 

Svartelista - Episode 2 - Belle Gunness - Andreas Veie-Rosvoll,Kasper Bræin Selvig

HØR LYDBOKEN HER
Innleser: Andreas Veie-Rosvoll

SVARTELISTA – BELLE GUNNESS
av Andreas Veie-Rosvoll og Kasper Bræin Selvig

Har du ennå ikke oppdaget Podkast-serien Svartelista er det jaggu meg på tide! Dette er serien som tar for seg noen av historiens verste monstre: seriemordere. 

I episode 2 får du hele historien om den norske kvinnen som emigrerte til USA og har blitt en av Amerikas mest kjente kvinnelige seriemordere. Ingen vet nøyaktig hvor mange som måtte bøte med livet i møte med Belle, men det antas at det dreier seg om rundt 40, muligens flere.

 

Mordet på lille Mary - Bernt Rougthvedt

HØR LYDBOKEN HER
Innleser: Egil Birkeland

MORDET PÅ LILLE MARY
av Bernt Rougthvedt

Et mulig justismord og rapporter som på mystisk vis har forsvunnet. Det er noe av det Bernt Roughtvedt har skrevet om i denne historiske true crime om kidnappingen og drapet på 6 år gamle Mary i 1937. Saken rystet hovedstaden og fikk enorm oppmerksomhet, men oppstyret stilnet imidlertid fullstendig da Ingvald Hansen ble dømt for mordet. Var det virkelig Ingvald Hansen som stod bak den grufulle handlingen?  

 

Hvem drepte Birgitte Tengs? - Bjørn Olav Jahr

HØR LYDBOKEN HER
Innleser: Bjørn Olav Jahr

HVEM DREPTE BIRGITTE TENGS?
av Bjørn Olav Jahr

Drapet på Birgitte Tengs har opprørt hele Norge. Den 17 år gamle jenta ble funnet bare 500 meter fra sitt eget hjem, seksuelt misbrukt og utsatt for brutal vold. Den påfølgende saken mot Birgittes fetter, førte til at dette ble en av norgeshistoriens mest omtalte drapssaker.
Forfatter og innleser Bjørn Olav Jahr gir deg her et levende portrett av et splittet lokalsamfunn, familier i oppløsning og en politietterforskning ute av kontroll. Og ikke minst presenterer han et realistisk scenario for hva som faktisk fant sted på Karmøy den skjebnesvangre vårnatten.

Du kan høre den her


Prøv Storytel gratis i 30 dager!


%d