Romaner

Fire lydbøker av og med Vigdis Hjorth


Vigdis Hjorths fyrverkeri av noen opplesninger må man bare oppleve live. På Litteraturfestivalen på Lillehammer 21.-26. mai, vil hun blant annet lese fra fjorårets kritikerroste Lærerinnens sang. Denne blir tilgjengelig i Storytel 28. juni, men for å korte ned ventetiden, har vi her samlet fire lydbøker skrevet og innlest av Vigdis Hjorth selv.

Foto: Agnete Brun

Alle Hjorths bøker finnes med ulike innlesere i Storytel, og du kan også høre henne snakke om kaos, uro, vinens velsignelser og om å tjene penger på sine ulykker i Hallgeir Opedals glimrende intervjuserie BokPod.

Ikke medlem i Storytel? Få de første 14 dagene gratis!


ARV OG MILJØ
av og med Vigdis Hjorth

Vinner av Bokhandlerprisen og Kritikerprisen
Nominert til Nordisk råds litteraturpris

Arv og miljø ble både kritikerfavoritt og Vigdis Hjorths endelige gjennombrudd hos det store publikum. Romanen starter som et klassisk arveoppgjør, der to sommerhytter på Hvaler står sentralt. To barn har tatt seg av stedet og foreldrene i mange år. De skal arve hyttene. Men det finnes to barn til, som delvis har brutt med familien. Hvorfor melder de seg nå på i arvetvisten? Under samtalen om arv løper en annen beretning, som setter voldsomme krefter i sving. Den handler om familiehistorien.


HVA ER DET MED MOR
av og med Vigdis Hjorth

Mari, som er i tenårene, får høre: “Hva slags mor har du egentlig?” Det er nettopp det hun prøver å finne et svar på. Gjennom dette skånselløse morsportrettet blir vi konfrontert med spørsmålet om hvilket ansvar vi har for oss selv, og for hverandre.


17.15 TIL TØNSBERG
av og med Vigdis Hjorth

Den kvinnelige hovedpersonen har opplevd tap og er langt nede. Det er utenfor sesongen, men hun reiser til en sommerhytte ved Tønsberg, til et sted der hun håper at såret skal gro fortere. Hun befinner seg i en tilstand der hun tar omverdenen sterkt innover seg. Og livet kommer til henne med et par tilfeldige mennesker som hun hekter seg fast i og opplever alvorlige ting sammen med. 17.15 til Tønsberg er en betagende roman om hvordan overlevelseskreftene kan vinne fram når man tror man aldri vil bli glad igjen.

Denne lydboken er innlest live foran publikum.


JØRGEN + ANNE = SANT
av og med Vigdis Hjorth

Favorittboken til tusenvis av jenter – og gutter – helt siden den kom ut i 1984. Den mest forelska boken du kan tenke deg.

Noen voksne tror man ikke blir forelsket før man er tretten år. Men det blir man. Da Anne gikk i fjerde, var hun så forelsket i Jørgen at hun nesten ødela gjerdet i Banditthagen og sov bak en stein hele natten da de ikke var kjærester mer. Men Ellen med den lange hestehalen ville også bli kjæreste med Jørgen. Da skrev Anne et falskt kjærlighetsbrev.

Ikke medlem i Storytel? Få de første 14 dagene gratis!

%d bloggers like this: