Krim

12 grøssende gode krimbøker du bør høre i påsken!

Få ting er vel mer typisk norsk enn påskekrim. Og hva vil vel påsken være uten en skikkelig god krimbok? Det å fyre opp i peisen, sette seg godt til rette på sofaen, fylle opp godteskåler med påskemarsipan, koppen med kakao, lene seg godt tilbake og bare la seg skremme, vel vitende om at alle dører og vinduer er godt lukket og gardinene dratt for.

Vi i Storytel vil gjøre vårt beste for å skremme deg ihvertfall litt! Så her kommer våre forslag til påskens grøss og gru, både for voksne og barn. Men vi må komme med en advarsel; Dette er ikke litteratur for sarte sjeler!


Påsketilbud: Prøv Storytel gratis i 30 dager!


1. Døde menn går på ski av Knut Nærum

Døde menn går på ski

Dette er en ekte påskekrim, selvfølgelig skrevet med Knut Nærums underfundige humor. Et mysterium i klassisk stil, passende nok lagt til påskefjellet. Her får du en veldig festlig, men like uhyggelig intrikat roman.

Kos deg! Du finner den her


2. Grøssere av NRK Radioteateret

Grøssere

Mange av oss har vokst opp med grøssere på radioen i påsken. Og hva var vel ikke koseligere og samtidig mer skummelt enn å legge seg under dyna, gjerne sammen med søsken og foreldre og lytte til påskegrøss på radioen. Her har NRK Radioteateret samlet 5 av dem. 

Du hører dem her


3. Spøkelset fra Canterville av Oscar Wilde

Spøkelset fra Canterville

Om en amerikansk familie som flytter inn på et engelsk slott. Dette liker slottets gamle spøkelse dårlig …
M.a.o en skikkelig god, gammeldags spøkelsesfortelling.

Du finner den her


4. Døden tar inn på hotellet av Stein Riverton

Døden tar inn på hotellet

“Her har vi et stort hotell med europeiske dimensjoner, aristokratiske tilreisende, internasjonale gjester, flanerende feriefolk. Men her er det også øde strekninger, en stor skog, en lang, tungsindig havstrand, enkle, primitive mennesker …” sier detektiven Asbjørn Krag i denne kriminalromanen, som først og fremst spiller på uhyggesvangre skildringer og bisarre forbrytelser.

Hør den her


5. Be aldri om nåde av Martin Österdahl

Be aldri om nåde

For å redde kvinnen han elsker og avverge trusler mot Sverige må Max Anger konfronteres med grenseløs ondskap.
En spenningsroman som ikke bare handler om en mordgåte, men utspiller seg i skyggen av store historiske begivenheter.

Du hører den i Storytel! Les mer her


6. Lang, blodig fredag av Sigbjørn Mostue & Johnny Brenna

Lang, blodig fredag

“Marte satt på huk og stirret ned på hendene sine. De virket så tynne og sårbare. Og de skalv. Hun tvang øynene mot kroppen som lå delvis begravd i den råtne snøen. Blodet hadde smeltet et mørkerødt hulrom på størrelse med en fotball under hodet til liket. Halsen gapte åpent mot henne.”

Et drap nær skiløypa i Oppdals påskefjell får uante konsekvenser for politifolkene Marte Torstensen og Henning Olsen.

Hør hele den spennende novellen her


7. De fem fyrstikkene av Hans Olav Lahlum

De fem fyrstikkene - Hans Olav Lahlum

Med sitt åpenbare talent for å pønske ut gode plott er dette et aldri så lite mesterstykke fra Hans Olav Lahlum. Her får du hele tre mordmysterier med Patricia og K2 i hovedrollen.

Du finner den her


8. Tre grøssere av Edgar Allan Poe

Tre grøssere - Edgar Allan Poe

Edgar Allan Poe er kjent som skrekkens mester, angstens dikter og detektivfortellingens far. Her får du novellene Hjertet som sladret, Et fat amontillado og Den svarte katten. Vi garanterer lytteren en spennende opplevelse.

Grøss i vei med novellene her


Og til slutt presenterer vi 4 godbiter for de litt yngre!

9. LasseMaja – Slottsmysteriet av Martin Widmark

Slottsmysteriet - Martin Widmark

LasseMajas Detektivbyrå er en stor favoritt blant mange av våre yngre lyttere. 19. april kommer et nytt mysterium som de må løse. Og for de som ikke klarer å vente så lenge, så finnes det allerede 25 utgitte bøker i serien, som du finner her

Slottsmysteriet kan du høre her


10. Dukken av Ingunn Aamodt

Dukken

Eva arver en dukke etter bestemoren. Egentlig ville hun ha en diamantring. Hun hevner seg ved å mishandle dukken. Lite aner hun at dukken har vodoo krefter, og at alt vil falle tilbake på henne. En dag får hun lillesøsteren til å rive av hodet på dukken.

Hør den skumle fortellingen her


11. Uhyret i skogen av Tore Aurstad

Uhyret i skogen - Tore Aurstad

Tom våkner i en hytte, bundet til en stol, kidnappet av sikkerhetsvakten på kjøpesenteret. Så blir han overraskende sluppet fri, midt i en snøkledd skog, milevis fra folk. Han får en ekkel følelse av at noe jakter på han ute i ødemarken.

Du hører den besettende fortellingen her


12. Veitvetspanerne – Backspin av Guri Børrehaug Hagen

Backspin - Guri Børrehaug Hagen

16. april er Veitvetspanerne tilbake! Jonna ligger i koma på Ullevål Universitetssykehus. Han ble slått ned av en gærning da han gikk morgenruta med avisa. Lokalsamfunnet på Veitvet er i sjokk. Akkurat nå som livet til 16-åringen har ordna seg, skjer dette.

Fra 16. april hører du den her


Påsketilbud: Prøv Storytel gratis i 30 dager!


%d bloggers like this: