Krim

Krimfestivalen 2019

Den åttende Krimfestivalen 2019 er over for denne gang, og for en braksuksess det har vært! Festivalsjef Knut Gørvell melder om tidenes festival med publikumsrekord, rekordmange forfattere, rekorddekning i media og sosiale medier og kriminelt god stemning. Hele 12 650 personer var innom festivalen, så at krimsjangeren er populær, hersker det liten tvil om.

Dette ser vi også blant våre kunder, og vi ble derfor særdeles glade over å se at så mange av “våre” krimforfattere var å finne på Krimfestivalens program. Vi ønsker å fremheve et lite knippe av disse dyktige forfatterne, forfattere som med sin skarpe penn mestrer å gi leserne/lytterne åndeløs og nervepirrende spenning fra start til slutt.

Ps. Husk å dra for gardinene, lås dører og vinduer før du setter i gang da!


 

Årets festivalforfatter: Torkil Damhaug

Foto: Agnete Brun
Foto: Agnete Brun

Torkil Damhaug har utgitt kritikerroste bøker om mord, sjalusi, utroskap og psykisk syke gjerningsmenn.

Han er en av Norges ledende krimforfattere og fikk Rivertonprisen 2011 for Ildmannen, og i 2016 for En femte årstid. Også hans siste roman Glasshjerte fra 2017 har fått strålende kritikk. 

Du finner hans bøker her

Knut Nærum

Foto: Agnete Brun

Det er kanskje ikke som krimforfatter Knut Nærum er best kjent for de fleste av oss. Men han skriver sine bøker som en hyllest til sjangeren, og det gjør han virkelig bra! Med mange referanser, forteller han lett og muntert, på ekte nærumsk.

Du kan kose deg med hans bøker her

Arne Dahl

Foto: Sara Arnald

Sydsvenska Dagbladet omtaler boken Utmarker som “Den beste svenske kriminalroman noensinne”. Og for oss som kjenner til og setter pris på svensk krimlitteratur betyr ikke det så rent lite!

Du kan la deg skremme av en av Sveriges dyktigste krimforfattere her

Lisa Gardner

Philbrick Photography

Om du ikke har stiftet bekjentskap med denne damen tidligere, så er det virkelig på tide. For deg som setter pris på en skikkelig nervepirrende, psykologisk thriller, vel og merke.
Lisa Gardner er en av USAs største krimforfattere og en gjenganger på bestselgerlistene.

Se alle hennes tilgjengelige bøker her

Martin Österdahl

Foto: Pierre Björk

Martin Österdahl er en ny, svensk spenningsforfatter som leverer  fortellinger på et høyt internasjonalt nivå. Hans bøker har russlandseksperten Max Anger i hovedrollenen, og hans bøker utspiller seg i skyggen av store historiske begivenheter. 
Foreløpig er det kun den første boken i serien som er tilgjengelig på norsk, men flere kommer.

Om du vil høre denne mesterlige thrilleren, så gjør du det her

Viveca Sten

Foto: Thron Ullberg

Viveca Sten skriver uhyggelige krimromaner fra den idylliske øya Sandhamn, ytterst i den svenske skjærgården. 
Serien handler om kriminalinspektør Thomas Andreasson og Nora Linde som er ansatt som jurist i en svensk bank. Bøkene kombinerer spenning med et levende miljø fra Sandhamn og hverdagslivets gleder og bekymringer.

Du hører hennes bøker her

Gard Sveen

Foto: Maja Hattvang

Gard Sveen. Dette navnet er det bare bite seg merke i først som sist. For her snakker vi en virkelig stor krimforfatter. Faktisk så stor at anmeldere har sammenlignet han med storheter som John Lee Carré og Ken Follett. Han har allerede mottatt én Rivertonpris, for  Den siste pilegrimen, som han også mottatt Glassnøkkelen (beste skandinaviske krimroman) for. Og nå er også hans siste bok Bjørnen, nominert til Riverton. 

Den første boken hans om Tommy Bergmann finnes allerede i Storytel, og de tre neste legges ut fortløpende i løpet av neste års tre første måneder.

Tom Egeland

Tom Egeland er godt kjent for det norske publikum, og særlig kjent for bøkene om Bjørn Beltø. 
I Storytel er han en ny forfatter, og vi gleder oss stort til fjorårets velskrevne thriller Codex, blir tilgjengelig i appen 28. juli. 

Legg den i bokhylla di allerede nå, så får du et push-varsel når den er tilgjengelig! 

C.J. Tudor

(c) Bill Waters

Denne lyse, entusiastiske damen skriver de mørkeste mørke spenningsromaner. Og hennes debutbok Krittmannen vant under Krimfestival selveste Gullkulen for beste oversatte krimroman i 2018.

Legg den i bokhylla nå, så er du klar for en fryktinngytende lytteopplevelse når boka lander i appen 16. juli.

Jørgen Jæger

Denne mannen er nok kjent for de fleste av våre kunder. Jørgen Jæger har nemlig vært den mest populære krimforfatteren i Storytel det siste året. Hans serie om Ole Vik har virkelig satt våre lyttere på en tålmodighetsprøve i påvente på hver nye utgivelse.

Har du fortsatt ikke hørt bøkene hans? Da finner du dem her

Hans Olav Lahlum

Lahlum er et kjent og verdsatt ansikt i det norske medielandskapet, som historiker, sjakkekspert, politisk ekspert og i denne sammenheng som kriminalforfatter. Hans bøker om Patricia og K2 har gjort stor suksess.

Du finner hans bøker her

Jan Erik Fjell

Foto: Torstein Gamst, pixlight.no

Jan Erik Fjell skriver forrykende godt om overbetjent Anton Brekke. Så godt skriver han at han ble tildelt Bokhandlerprisen 2010 for sin debutroman, som tidenes yngste.

Jan Erik har foreløpig gitt ut 5 bøker om Anton Brekke og du finner alle i Storytel, se her

Sigbjørn Mostue

Foto: Agnete Brun

I tillegg til å være en meget anerkjent forfatter av bøker for barn og unge, har Sigbjørn Mostue skrevet flere bøker sammen med Johnny Brenna i serien om Alex Th. Munthe og Tobben. 

En aldri så liten fun-fact er at det spektakulære Nokas-ranet var identisk med ranet beskrevet i boken Operasjon Føniks. Om det er en kopi, og i såfall hvem som har kopiert hvem, det forblir usagt … 

Uansett, du finner bøkene i serien her

Eystein Hanssen

Med Eystein Hanssens serie med politietterforskeren Elli i hovedrollen, er du sikret mange actionfylte timer, proppfulle med troverdig spenning, heftig dramatikk og intrikate plott.

Du finner alle de seks bøkene i serien i Storytel-appen ved å klikke her

Joseph Knox

© Jay Brooks.

Joseph Knox er en britisk forfatter som nylig ble lansert i Storytel med den første boken i det som skal bli en serie om politietterforskeren Aidan Waits i Manchester. I følge Fredrik Wandrup, Dagbladet, er dette “årets påskekrim for venner av crime noir.”

Så da er det bare å ønske dere alle en riktig god krimpåske med Sirenene på øret.

Terje Bjøranger

Som politijurist har Terje Bjøranger fått masse erfaring med rå kriminalitet og dette gjenspeiler seg også i hans romaner og gjør fortellingene så sjokkerende troverdige. Han sier selv at han ønsker å fortelle de viktige historiene, og det må vi si oss enige i at han mestrer til gagns.

Hør bøkene og gjør opp din egen mening! Du finner dem her

Jørn Lier Horst

Jørn Lier Horst er ny i Storytel-sammenheng, og vi er veldig glade for å kunne ønske han velkommen! Og vi er temmelig sikre på våre kunder setter stor pris på at bøkene hans heretter også vil komme ut hos oss. Jørn har selv vært politimann og han har blitt en av Norges absolutt mest populær krimforfattere.

Du kan høre den første, Det innerste rommet, 25. juli i år.

Og ikke nok med det! Ni dager senere kommer boken Nullpunkt som han har skrevet sammen med …

Thomas Enger

Krimsamarbeidet Horst/Enger har gitt oss  Nullpunkt – en spenningsbok av godt merke. Den både starter og slutter med et smell – og derimellom er det full action med den nyutdannede politimannen Alexander Blix og bloggeren Emma Ramm.

Du hører den i Storytel 3. august.

%d