Boktips

Sterke og inspirerende kvinner

Verden trenger flere sterke og engasjerte kvinnestemmer. Vi har samlet et bredt spekter av bøker, fra skjønnlitteratur til sakprosa, som er verdt å lytte til.


Jeg er Malala
av Malala Yousafzai og Christina Lamb

Innlest av Silje Storstein

Malala er blitt et symbol for jenters rett til utdanning og er den yngste noensinne som har blitt tildelt Nobels fredspris.

Les mer her


Min historie
av Michelle Obama

Innlest av Karin Okkenhaug Seim

Michelle Obama skildrer opplevelsene som har formet henne, fra barndommen på sørsiden av Chicago, via årene som utøvende yrkeskvinne hvor hun måtte balansere kravene til morsrollen mot kravene fra arbeidsplassen, til tiden hun tilbragte på verdens mest kjente adresse.

Les mer her


Jeg nekter å tenke
av Lotta Elstad

Innlest av forfatteren

En sort, feministisk samtidskomedie om politikk, kjærlighet – og en avgrunn som er farlig nær.

Les mer her


Astrid Lindgren: Denne dagen, et liv
av Jens Andersen

Innlest av Inger Teien

Kritikerrost biografi som skildrer Astrid Lindgrens tanker og handlinger, kamper, nederlag og seire, drømmer og depresjoner.

Les mer her


Ikke en sånn jente
av Lena Dunham

Innlest av Andrea Bræin Hovig

En samling vittige, kloke og forbløffende åpenhjertige personlige essays fra Lena Dunham, skaperen av og stjernen i suksess-serien GIRLS. Boken etablerer Dunham som en av dagens mest originale og talentfulle unge stemmer.

Les mer her


Kvinner i hemmelige tjenester
av Tore Pryser

Innlest av Kristin Grue

Under den annen verdenskrig var en rekke kvinner spioner i Norden. De arbeidet som skuespillere, dansere, journalister, sekretærer og hushjelper, men en ting hadde de til felles: De brukte sine kvinnelige egenskaper i jakten på informasjon om fienden.

Les mer her


Tjänarinnans berättelse
av Margaret Atwood

Innlest av Lo Kauppi [svensk]

Boken som den populære tv-serien The Handmaid’s Tale er basert på. Den dystopiske romanen skildrer undertrykte kvinner i et patriarkalsk samfunn og hvordan disse kvinnene forsøker å oppnå selvstendighet.

Les mer her


INNLEST PÅ ENGELSK


We Should All Be Feminists
av Chimamanda Ngozi Adichie

Innlest av forfatteren

Med utgangspunkt i sitt berømte TEDx Talk-foredrag med samme navn, gir Chimamanda Ngozi Adichie leserne her en unik definisjon av feminisme for det 21. århundret, basert på inkludering og bevisstgjøring.

Les mer her


Bad Feminist
av Roxane Gay

Innlest av Bahni Turpin

En samling essay som spenner over politikk, kritikk og feminisme, fra en av de mest populære unge amerikanske kulturobservatørene.

Les mer her


Notorious RBG
av Irin Carmon og Shana Knizhnik

Innlest av Andi Arndt

Et rikt og intimt blikk på den berømte 85-årige høyesterettsdommeren Ruth Bader Ginsburg og hvordan hun forandret verden. Mens USA fremdeles sliter med manglende likestilling og sivile rettigheter, er Ginsburg et bevis på hvor langt man kan komme med litt selvtillit.

Les mer her

Ikke medlem i Storytel? Få de første 14 dagene gratis!

0 comments on “Sterke og inspirerende kvinner

Leave a Reply

%d bloggers like this: