Romaner

Elvis Olsen – en ekte bygdeorginal

Bøkene om Elvis Olsen er skrevet av den populære og produktive forfatteren Willy Ustad fra Trøndelag.

Willy Ustad fotografert under og etter boksignering og foredrag i Steinkjer.
Willy Ustad fotografert etter boksignering og foredrag i Steinkjer.

Willy Ustad er kjent for lesere av serieromaner som forfatteren bak Fire søsken, Opprør, Journalisten – og ikke minst den historiske romanserier Sagaen om Eivind Bolt, som også har hatt suksess i Storytel.
Han har vært industriarbeider og ansatt i militæret før han ble forfatter på heltid. Alle hans bøker er preget av kamp mot urettferdighet. Willy står alltid på samfunnets svakes side. Hans kunnskaper er en uuttømmelig kilde til gode historier, og han er – så vidt jeg vet – den eneste forfatter av serieromaner har blitt innvilget medlemskap i Forfatterforeningen.

Vi har bedt Willy Ustad selv fortelle våre lyttere mer om Elvis Olsen:

Å skrive bøkene om Elvis Olsen er kanskje det morsomste prosjektet jeg har drevet med. Jeg kunne bruke typer jeg har sett i bygd og by, alle forestillingene som byfolk har om bygdefolk – og omvendt! Og sånt bare må det bli artige kollisjoner av. 

I den ikke helt velstyrte kommunen Sneifjell finnes den evige sosialklienten Elvis, den frodige lensmannsbetjenten Pia, den hemmelige pornohandleren Beck og hjemmebrentdronninga Maria “Svartemarja” Ogerbakk.
I boligfeltet folk kaller Stampesletta fordi utendørs, vedfyrte badestamper var svært på moten der en gang, bor sosialklient og løsarbeider Elsbeth, som kommunen ikke vil betale overtid til. Dit kommer også enboksforfatterinna som vil skrive bok fra landsbygda. Hun tør bare ikke snakke med noen ennå. Men bruke badestampen tør hun, til glede for rådmannen som bor like ved og står mye i vinduet.

Videre finnes en godslig melkebonde, en beintøff grisefarmer og en 250 kilos grisepurke ved navn Emmeline. Emmeline har utferdstrang.
Til Sneifjells såkalte sentrum kommer noen svært så lokale helter fra Tigerstaden som tror de skal gjøre et kjempesvært innbruddskupp i Sparebanken. “Her bor det jo bare bønner”. I den flokken finner vi Tommi, som har store planer og spisse sko, men antagelig falt ned fra stellebordet en rekke ganger.

Og folk i Sneifjell får noe å snakke om i årevis.

Willy Ustad har skrevet to bøker om Elvis Olsen, og du hører dem her

Er du ikke kunde i Storytel? Da kan du prøve gratis i 14 dager her

0 comments on “Elvis Olsen – en ekte bygdeorginal

Leave a Reply

%d bloggers like this: