Romaner

Fortellerkunstneren Kim Leine

«Leine er ein av dei store i nordisk romankunst nett no, det skriv eg gjerne under på», skrev NRKs Marta Norheim om boken Avgrunnen. Og det gjør vi også. Nå er den storslåtte fortellingen om tvillingbrødrene Kaj og Ib endelig tilgjengelig i Storytel.

Dansk-norske Kim Leine har fått strålende anmeldelser for sine bøker og han har mottatt en rekke priser, deriblant Nordisk råds litteraturpris for Profetene i Evighetsfjorden. Leine vokste opp i et strengt religiøst hjem i Seljord i Telemark før han rømte til Danmark som 17-åring. Han bodde så på Grønland i 15 år før han vendte tilbake til Danmark. Han skriver alle bøkene først på dansk og oversetter dem så selv til norsk.

Hvis du er interessert i å høre Kim Leine snakke om sin bakgrunn og sitt allsidige forfatterskap, anbefaler vi den svært gode samtalen med Halgeir Opedal i Bokpod.

kim-leine-avgrunnenAvgrunnen

Lest av Jan Erik Madsen

«Mesterlig om hva som får folk til frivillig å gå i krig.» 
Jon Åge Fiskum, Trønder-Avisa

«Kim Leine skildrer tunge temaer med en stilistisk letthet anmelderen ikke trodde var mulig.» 
Cathrine Krøger, Dagbladet

En stor fortelling om krigen og den like vanskelige freden i første halvdel av det forrige århundret. Vi følger tvillingbrødrene Kaj og Ib gjennom den finske borgerkrigen, mellomkrigstiden og okkupasjonstiden i Danmark.

Hør den her

kim leine - profetene i evighetsfjordenProfetene i Evighetsfjorden

Lest av Anders Ribu

Vinner av Nordisk råds litteraturpris

«En enormt spennende roman.»
Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

Den kongelige danske kolonien på Grønland, 1793: Morten Falck har reist fra Lier, via studier i København, til sitt kall som prest på Grønland. Men ingenting er helt som ventet og han er i ferd med å gå av hengslene av hjemlengsel og skjørbuk. Samtidig oppstår det på den lille boplassen i Evighetsfjorden et religiøst svermeri blant grønlenderne.

Hør den her

kim leine - de søvnløse.jpgDe søvnløse

Lest av Stig Krogstad

«Varm, menneskelig og tragikomisk, slik livet kan være»
Maya Troberg Djuve, Dagbladet

Året er 2025 i Tasiilaq på Grønland. Det er sommer, og solen går aldri ned. Dette preger innbyggerne, som søvnløst famler rundt i lyset mens krigen raser nede i Europa. De søvnløse er en roman om det grønlandske samfunnet med alle sine utfordringer.

Hør den her

kim leine - valdemarsdagValdemarsdag

Lest av Tor Sigbjørnsen

«Overbevisende romankunst»
Terje Stemland, Aftenposten

Det er en vakker solskinnsdag i 1938. Erik har nettopp begått et mord. Og det plager ham ikke det minste. Vi følger Erik i døgnet etter mordet, der han ser tilbake på sin vonde barndom, tiden som sjømann og sitt ekteskap.

Hør den her


kim leine - kalakKalak 

Lest av Jan Erik Madsen

«En helt fantastisk gripende og ærlig historie.»
Stein Roll, Adresseavisen

Kim vokser opp som Jehovas Vitne i en vestlandsbygd og holdes i strenge tøyler. Som 17-åring har han fått nok, og rømmer til faren i København. Det viser seg raskt at faren er langt fra det glansbildet Kim har skapt seg. 

Hør den her

Vi slipper den uavhengige oppfølgeren til Profetene i Evighetsfjorden, den kritikerroste Rød mann/Sort mann senere i år. Les mer om den her.

0 comments on “Fortellerkunstneren Kim Leine

Leave a Reply

%d bloggers like this: