Boktips Krim

Fem spenningsromaner fra Russland

«Med fascinerende mennesker og historie er Russland en uuttømmelig kilde til spennende fortellinger. I dagens Russland føles det som om ingenting er sant, og alt er mulig.»

Sitatet stammer fra den svenske forfatteren Martin Österdahl i et innlegg på Forlagsliv.no,hvor han forteller om sin fascinasjon for nabolandet i øst. Nå er han Storytel-aktuell med thrilleren Be aldri om nåde – en bok som ikke bare handler om en mordgåte, men som utspiller seg i skyggen av historiske begivenheter.

I den anledning har vi samlet fem sterke spenningsromaner med historisk tilsnitt iscenesatt i Russland.

martin österdahl be aldri om nåde

Be aldri om nåde
av Martin Österdahl

Lest av Bendik Østbye Johannessen

«Sverige har fått en ny spenningsforfatter av rang»
 
– BTJ

Russland-eksperten Max Anger blir tvunget til å reise til St. Petersburg for å finne sin kidnappede kjæreste. I sporene etter henne kommer han i kontakt med en hemmelig organisasjon og grenseløs ondskap. De onde kreftene viser seg også å stå bak en merkelig hendelse i svensk historie – den sovjetiske bombingen av Stockholm i februar 1944 – en hendelse som har forseglet den mystiske og tragiske skjebnen til Max Angers familie. Datid og nåtid flettes sammen. Og for å beskytte landet sitt og redde kjærligheten sin må Max revurdere alt han vet om seg selv.

Hør boken her

en vinterkveld simon sebag montefioreEn vinterkveld
av Simon Sebag Montefiore

Lest av Erik Birkeland

«Som historisk dokument om den stalinistiske sovjetledelsens dekadanse og maktmisbruk, er den virkelig interessant.» 
– Tom Egeland, VG

Mens Stalin og hans menn i Moskva feirer seieren over Hitler i 1945, høres skudd. På en bro i nærheten ligger en jente og en gutt, døde. Er det drap? En selvmordspakt? Eller en konspirasjon mot staten? Snart begynner en heksejakt som kommer til å avsløre ulovlige kjærlighetsforhold og familiehemmeligheter, i en verden der hver minste feil kan føre til dødsstraff.

Hør boken her

john le carre russlands husRusslands hus 
av John le Carré

Lest av Odd Furøy

«En roman som flytter grenser.» 
– Ingvar Ambjørnsen

En øst-vest-spionthriller i perestrojkaens tid fra mesteren John le Carré . Et portrett av en idealist på egne veier. Et gruppebilde med menn og kvinner som henger en fjerdedels takt etter orkesteret. En overrumplende spionhistorie. En anti-spion-historie. En storslagen kjærlighetshistorie. En glitrende velskrevet og spennende bok av en av vår tids største romanskapere.

Hør boken her

tom rob smith child 44 barn 44Child 44 (Engelsk)
av Tom Rob Smith

Lest av Steven Pacey

«En uhyggelig og klaustrofobisk thriller.»
– Kurt Hanssen, Dagbladet

Sovjetunionen, 1953. Stalin holder befolkningen i et jerngrep. En av hans doktriner er at i en vellykket kommunistisk stat fins ikke kriminalitet. Derfor blir politimannen Leo Dermidov overrasket da han hører at familien til en ung gutt som blir funnet død ved togskinnene i Moskva, mener at gutten ble myrdet. Leo tar opp jakten på morderen til tross for at det gjør ham til en fiende av staten og setter alt han holder kjært i fare. Leo vet hvordan Staten tenker: Tillit og kontroll, men ekstra kontroll av dem vi har tillit til. Og han får et umulig valg: Sin kone eller sitt liv.

Hør boken her

robert harris archangel engelen i arkhangelskArchangel (Engelsk)
av Robert Harris

Lest av Michael Kitchen


«Gjennomført intelligent tenkt og skrevet.»
– Aftenposten

Kommunismen har falt og avsløringer om Stalin-regiments brutale herjinger ser dagens lys. Når historikeren Fluke Kelso lærer om eksistensen av en hemmelig dagbok som tilhørte Josef Stalin, er han fast bestemt på å finne den, uansett konsekvenser. Han følger sporet fra det moderne Moskva og nordover til de snødekte skogene ved Arkhangelsk, og får et skremmende møte med Russlands fortid.

Hør boken her

Ikke medlem i Storytel? Få de første 14 dagene gratis!0 comments on “Fem spenningsromaner fra Russland

Leave a Reply

%d bloggers like this: