Boktips

7 kvinner du bør lytte til

Kvinnedagen

Vår store, lille jordklode trenger sterke kvinnestemmer. Her er 7 kvinner som er verdt å lytte til. Gratulerer med kvinnedagen 8. mars!

Abramovic

Walk through walls, av Marina Abramovic

Lest av: Marina Bramovic

Marina Abramović er å regne som dronningen av performancekunsten. I denne boken forteller hun sin historie gjennom fem tiår som banebrytende kunstner, der hennes egen kropp har vært hennes viktigste verktøy. Abramović har samarbeidet med store stjerner som Lady Gaga, Jay Z, James Franco og Willem Dafoe og er i dag Norges-aktuell med sin utstilling The Cleaner på Henie Onstad Kunstsenter. Denne boken gir et fascinerende innblikk i liv og virke til en av dagens mest betydningsfulle kunstnere.

Hør boken

HennesløgnaktigeytreHennes løgnaktige ytre, av Selma Lønning Aarø

Lest av: Andrea Bræin Hovig

I april 1897 kunne man lese i Verdens Gang at Knut Hamsun anmeldte forfatteren Anna Munch til politiet og forlangte hennes mentale tilstand undersøkt. Bakgrunnen var at det den våren hadde blitt spredd en rekke anonyme brev som svertet ham. Hamsun var overbevist om at brevene kom fra henne. Dette danner utgangspunktet for en helt særegen kunstnerroman: En tragisk, intens og hittil ukjent historie om å være kvinne og kunstner. Den vekker et glemt forfatterskap til live, og kaster nytt lys over norgeshistoriens mest omdiskuterte forfatter.

Hør boken

BetzyBetzy, av Frid Ingulstad

Lest av: Kirsti Grundvig

Betzy Kjelsberg er en av Norsk kvinnebevegelses mest ruvende pionerer. Seksbarnsmor, stemmerettsforkjemper, venstrepolitiker, en av stifterne av Norsk Kvindesaksforening og Norges første kvinnelige fabrikkinspektør. Frid Ingulstads tegner et levende og nært portrett av en imponerende historisk skikkelse, som med denne boken får sin fortjente oppmerksomhet.

Hør boken

MalalaJeg er Malala av Malala Yousafzai, Christina Lamb

Lest av: Silje Storstein

I oktober 2012 stoppet menn fra Taliban en buss med pakistanske skoleelever i Swatdalen: – Hvem av dere er Malala? Malala ble skutt i hodet, men overlevde utrolig nok attentatet. I sin bok forteller hun om hvordan Taliban gradvis tok kontrollen over hennes hjemby og nektet jentene å gå på skole. Malala er blitt et symbol for jenters rett til utdanning og er den yngste noensinne til å bli nominert til Nobels fredspris.

Hør boken

WhatiknowforsureWhat I Know For Sure, av Oprah Winfrey

Lest av: Oprah Winfrey

Oprah Winfrey har mottatt mange spørsmål opp gjennom årene, men da filmkritiker Geve Siskel spurte henne: “What du you know for sure” hadde hun vanskeligheter med å svare. Dette ble starten på den faste spalten “What do I Know For Sure” i O, The Oprah Magazine. I løpet av de siste 14 årene hun har hun delt små og store åpenbaringer og kloke visdomsord i denne spalten, som er samlet i en inspirerende bok, lest av Oprah selv.

Hør boken

Astridlindgren.dennedagenAstrid Lindgren – Denne dagen, et liv, av Jens Andersen

Lest av: Inger Teien

Jens Andersens imponerende biografi over Nordens mest folkekjære dikter forteller en ny historie som går bak forfatterskapets fasade og skildrer Astrid Lindgrens tanker og handlinger, kamper, nederlag og seire, drømmer og depresjoner. Boken bygger på et vell av hittil ukjente brev, dagbøker og fotografier. Aldri har vi kommet nærmere skaperen av Pippi, Mio, brødrene Løvehjerte og Emil.

Hør boken

IkkeensånnjenteIkke en sånn jente, av Lena Dunham

Lest av Andrea Bræin Hovig

Lena Dunham ble kjent som skaperen og stjernen i HBO-serien Girls, som hun vant to Golden Globe priser for. I denne boken kan du høre hennes vittige, kloke og forbløffende åpenhjertige personlige essays der vi får innblikk i terapitimer, mislykkede forhold og en stadig voksende frykt for alderdom og død. VG skriver: “Tvangslidelser og nevroser skildres like åpent som en skjev livmor og kjærligheten til venner og familie.” “… Hun er hysterisk morsom, skarp, velformulert og ærlig i sin fortelling om oppvekst og ungdomstid.”

Hør boken her

 

 

 

 

0 comments on “7 kvinner du bør lytte til

Leave a Reply

%d