Barn og ungdom Boktips

Lydbøker til høstferien

Sommerbarn3

Vips så var det straks høstferie, og mange familier benytter sjansen til å ta noen dager fri fra skolefritidsordning, barnehage og jobb for å få litt ekstra hyggetid med familien. Men hva skal man finne på, som er både morsomt og underholdende, og som hele familien kan ha glede av? Jo, lydbøker! I Storytel kan barn i alle aldre velge og vrake blant spennende, magiske og morsomme historier, og høre dem direkte fra mobilen, nettbrett eller Sonos. Perfekt en (altfor) tidlig morgen, på en lengre biltur, eller når barna (og kanskje foreldrene) trenger litt avkobling. Her er våre beste boktips til barn fra 2-6, 6-9 og 9-12 år! Og husk, vi har tusenvis av bøker for de voksne også …

2-6år

BukkenebrusevendertilbakeBukkene Bruse vender tilbake, av Bjørn F. Rørvik

«Bukkene Bruse på badeland» har sjarmert og gledet titusenvis av norske barn med sin elleville historie basert på et av våre mest kjente eventyr. Her er andre boken i serien, lest med herlig innlevelse og krydret med gøyale lydeffekter. Denne gangen lurer de tre bukkene på hva de skal gjøre i ferien. De to minste vil helst til utlandet, men den største synes det blir altfor dyrt. Han vil heller på setra. «Æsj» sier de to minste. «Det treige fjellet». Den største bukken lokker med trollet og vafler på setra, og til slutt drar de av gårde. Men hvor er det blitt av trollet?

Hør boken her!

PulverheksapåferiePulverheksa på ferie, av Ingunn Aamodt

«Alle trenger ferie en gang i blant», sier Pulverheksa. «Alle?» spør Tyven. «Alle?» spør Hokus og Pokus og ser på Pulverheksa. «Pulverheksa sier at alle skal ha ferie», galer Suppegjøken så høyt at det høres over hele Pulverskogen. Det blir jammen ikke lett, for alle vil gjøre forskjellige ting. Men Pulverheksa vet råd! Bøkene om Pulverheksa er dramatiserte fortellinger med musikk, sang og lydeffekter. Her figurerer også noen karakterer som de voksne ganske sikkert vil kjenne igjen…

Hør boken her!

Prompehundenwalter2Prompehunden Walter, av William Kotzwinkle

Walter er en herlig hund, bortsett fra et lite problem. Luft i magen. Han kan ikke noe for det. Han bare er slik. Heldigvis er Billy og Betty glade i ham til tross for hans lille gassproblem. Walter havner oppi mye rart på grunn av prompingen sin. Espen Beranek Holm leser denne boken med stor innlevelse og har også laget musikk og interessante lydeffekter …

Hør boken her!

AlbertÅbergAlbert Åberg, av Gunilla Bergström

Albert har gledet barn i flere generasjoner gjennom bøker, barne-TV, film og teater. Albert er en liten, ganske vanlig gutt, som bor sammen med pappaen sin. I bøkene kan barna kjenne seg igjen i situasjoner fra sin egen hverdag. Historiene har også lett filosoferende elementer, som gjerne stimulerer barna til å undre seg over livets rariteter.

Hør bøkene her!

MammamøisvømmehallenMamma Mø, av Jujja Wieslander

Du kjenner kanskje Mamma Mø fra barne-TV? Den alltid optimistiske og glade kua prøver seg på alt mulig av morsomme eventyr. Og den skeptiske kråka er aldri langt unna. Med musikk og morsomme fortellerstemmer er disse bøkene en sikker vinner hos de minste.

Hør bøkene her!

ÆsjÆsj, av Reidar Kjelsen

En bok for de aller minste! Både barn og voksne vil garantert trekke på smilebåndet av denne historien om Flue. Flue er flink til å vaske seg. Han er flink til å kle seg. Til frokost spiser han bæsj. Han snakker ikke med bæsj i munnen. Flue spiser opp alt. En anelse absurd, men morsom historie som kan høres igjen og igjen…

Hør boken her!

Elias.jpgElias, den lille redningsskøyta, av Espen Fyksen og Øyvind Rune Stålen

Det er mange små som gleder seg til kinopremieren på Elias og Storegaps hemmelighet 6. oktober! Parallelt slipper vi lydboken om Elias, glimrende lest av selveste Anders Baasmo Christiansen. Vi følger Elias som nyutdannet fra redningsskøyteskolen, på vei til sin første arbeidsplass, Lunvik. Han er fryktelig spent på hva slags velkomst han vil få! Vi lover høy underholdningsverdi i denne boken!

Hør boken her!

Se flere bøker for barn fra 3-6 år her.

6-9år

Kinomysteriet.jpgLassemaja, av Martin Widmark

Barnebokserien om LasseMajas detektivbyrå er blant Storytels mest populære lydbøker for barn. Følg Lasse og Maja på spennende eventyr, her er det en drøss med mysterier og velge mellom for små smarte hoder som synes det er gøy å løse mysterier. Bøkene kan høres enkeltvis, men sjansene er store for å bli hekta!

Hør bøkene her!

enbrorformyeEn bror for mye, av Linde Hagerup

Nydelig bok som tar opp fosterhjemsproblematikk sett fra et barns ståsted. Den er både spennende, engasjerende og morsom, skrevet og fortalt med et språk som en niåring lett kan kjenne igjen. Dette er en bok som er fin å lytte på sammen, barn og voksen. Kanskje kan den invitere til en god samtale? Passer også godt for barn som er eldre enn 9 år.

Hør boken her!

MiominmioMio min Mio, av Astrid Lindgren

Astrid Lindgrens nydelige barnebok, fortalt av Aksel Hennie. Bo Vilhelm Olsson har lovet å putte et brev i postkassen for fru Lundin. For det har han fått et eple. Idet han skal poste brevet, blir fristelsen for stor, og han leser det. Det er til Kongen i Landet i det fjerne. Det står at han som kongen har lett etter, er på vei, og at han bærer det gylne gulleplet i hånden, som tegn. Bosse ser på eplet sitt. Da forstår han. Det er ham kongen leter etter! Reisen kan begynne.

Hør boken her!

Vitseloeve.jpgVitseløve, av Steffen Sørum

Har du en litt lang bil- eller flytur med barna i vente? Sett på Vitseløve og vi lover god stemning. Her får du både tørrvittige og morsomme vitser på løpende bånd. Hva med denne: To tomater gikk over en vei. Da begge kom over på den andre siden, sa den ene tomaten til den andre. Hei, nå ødela du hele vitsen!

Hør boken her!

KurtblirgrusomKurt blir grusom, av Erlend Loe

Erlend Loes herlig morsomme og innholdsrike historier om truckføreren Kurt kan redde enhver regnværsdag. I denne boken redder Kurt en mann som går i søvne utfor kaia. Som belønning får han en diamant som han selger for 50 millioner. Til nå har Kurt alltid vært en veldig snill mann, men nå blir han ordentlig grusom. Lest av forfatteren selv.

Hør boken her!

KonglesugerenKonglesugeren, av Bjørn F. Rørvik

Nok en festlig bok fra forfatteren av «Bukkene bruse på badeland». Herlig humoristiske replikker og fantasifulle vendinger gjør det morsomt for både små og store barn å høre denne historien om Reven og Grisungen.  Reven gjør rent i hiet og strever med et skittent teppe. Grisungen hjelper til med å riste, men teppet blir bare verre. Da får de vite at fjompenissen Papp har skaffet seg en kraftig konglesuger! Men Papp vil ikke låne bort konglesugeren, og Reven og Grisungen må finne fram sine beste triks for å få tak i vidundermaskinen.

Hør boken her!

Se flere bøker for barn fra 6-9 år her.

9-12år

HalvgudeneHalvgudene, av Mari Moen Holvsve

I serien om Halvgudene får du både dramatikk, ukjente farer og en god porsjon humor. Dette er fantasyhistorier stappfulle av spenning, uforutsigbarhet og overnaturlige hendelser. En dag blir livet brått snudd for trillingene Dina, Balder og Thea. Fra en monoton skolehverdag kastes de hodestups ut i en fremmed verden hvor ingenting er som det synes. Ikke engang trillingene selv!

Hør bøkene her!

hestoghemmeligheterHest og hemmeligheter, av Christine Mysen

Den perfekte serien for hestegærne jenter og gutter! Dette er en serie om hester, hemmeligheter, Linn og stallgutten Sondre. De bor på en stor gård. Men Linn savner faren sin som ofte er på reise, og lengter etter moren sin som forsvant da hun bare var to år. Bøkene kan høres enkeltvis og det er 14 bøker i serien.

Hør bøkene her!

utenetsporFrøken Detektiv, av Carolyn Keene

Du husker vel Frøken Detektiv? Nå har Nancy Drew fått en make over, og er på nye moderne eventyr! Med sine trofaste venninner Bess og George, og utstyrt med både PC og mobiltelefon, løser hun små og store mysterier som dukker opp. Skuespiller Ine Iansen har fortellerstemmen.

Begynnelsensbøker.jpgBegynnelsens bøker, av John Stephens

Forfatter John Stephens har skrevet for kjente TV-serier som Gilmore Girls, The O.C og vært medprodusent for Gossip Girl. Begynnelsens bøker er magisk og spennende fortelling fordelt på tre bøker. Her følger vi tre barn som begir seg ut på en reise for å redde familien sin, og som underveis får et enda større oppdrag; å redde verden. Denne serien passer best for de litt større barna, fra ca. 12 år.

Hør bøkene her!

Densistemagiker.jpgDen siste magiker, av Sigbjørn Mostue

Sigbørn Mostue er en av Norges mest fremtredende og prisbelønte barne- og ungdomsbokforfattere. I denne fantastiske spenningstrilogien treffer vi magikerlærlingen Simen Clausen. En uskyldig guttestrek skal bli vendepunktet i livet til Simen. Den gamle mannen de har knust ruten hos, viser seg å være en ekte magiker. Han er også den siste gjenlevende magikeren i verden. Nå er hans tid snart forbi. Magikeren trenger en etterfølger. Valget faller på Simen …

Hør bøkene her!

Se flere bøker for barn fra 9-12 år her.

Prøv Storytel her!

0 comments on “Lydbøker til høstferien

Leave a Reply

%d bloggers like this: