Nyheter fra Storytel

Bli med Storytel på eventyr i Tadsjikistan!

Storytel har inngått et samarbeid som vil ta deg med på et spennende, utfordrende og vakkert eventyr. Vi skal følge tre ambisiøse friluftsentusiaster, som gjennom sommeren vil dele bilder, videoer og oppdateringer fra en del av verden som for de fleste nordmenn er totalt ukjent – nemlig Tadsjikistan!

Med en stadig større satsing på tur, eventyr, ekspedisjoner og friluft i utvalget vårt, synes vi det er gøy å kunne jobbe med norske eventyrere som, i tillegg til å sette seg ambisiøse mål, ønsker å legge turen utenfor allfarvei i jakten på opplevelser og gode historier. Med seg på turen har de hele Storytel-bokhyllen sin, og de vil virkelig få satt offline-funksjonen vår på prøve i de Tadsjikiske fjellene.

2.1 - Introduksjon 01 (Romsdalshorn)

Torkjel, Nicolai og Andreas er i skrivende stund på vei til Tadsjikistan, der de skal forsøke å klatre to av verdens høyeste fjell. Med navnene Pik Korszhenevskaya (7105m) og Pik Kommunizma (7495m) ledes tankene umiddelbart til Sovjetunionen, og det med god grunn. Tadsjikistan var nemlig en Sovjetisk stat, og de to fjellene har siden den tid vært del av en prestisjefylt liste bestående av Sovjetunionens fem 7000 meterstopper. Om man klarte å bestige alle disse toppene, gjorde man seg fortjent til nasjonens Snow Leopard-pris, noe som ble regnet som en stor idrettsbragd i det patriotiske veldet.

2.1 - Introduksjon 02 (Reiserute) (1)
Det er altså ingen søndagstur vi skal ta del i. Å gjennomføre en ekspedisjon som denne på egenhånd krever enormt med forberedelser, både fysisk, psykisk og ikke minst organisatorisk. De tre guttene har tidligere erfaring fra tilsvarende turer, og til sammen har de en CV som blant annet inneholder skikryssing av Grønland, bestigning av fjell som Mt Everest (8850m), Aconcagua (6942m), Denali (6190m), Kilimanjaro og Elbrus (5462m) og en drøss norske topper.

Vi har fått være med teamet helt fra starten, og gjennom en serie bilder, videoer og innlegg vil de med egne ord fortelle om trening, forberedelser, klatring, venting og alle andre utfordringer som står mellom dem og de to toppene. Vi gleder oss til å ta del i turen, og håper du vil være med oss underveis!

2.1 - Introduksjon 03 (Denali) (1).jpg

0 comments on “Bli med Storytel på eventyr i Tadsjikistan!

Leave a Reply

%d