Boktips

10 bøker du bør høre i sommer!

storytel_BikeRide_01_Preview

Enten du skal bruke sommeren på avkobling i solsengen, bilferie til hytta eller flyreise til ukjente land, er en lydbok det perfekte følge. Til sommerferien sparer vi ofte bøkene vi har lengtet etter å lese når tidspresset har stått i veien. Ferielektyren skal engasjere, underholde og gripe oss, mens timene flyr og hverdagen forsvinner. Her får du 10 lydbøker som kan underholde deg i sommervarmen!

Vigdis Hjorth, Arv og miljø Arvogmiljo.bok

Høstens store snakkis, vinner av Bokhandlerprisen 2016 og nominert til Nordisk Råds Litteraturpris – Arv og miljø må du få med deg. I boken møter vi Bergljot, som er midt i et arveoppgjør. Kjernen i arveoppgjøret er fordelingen av to sommerhytter, et barndomssted, som alle har et forhold til. To døtre som har tatt seg av stedet og foreldrene i mange år skal arve hyttene. Men det er to barn til, som delvis har brutt med familien. Hvorfor melder de seg nå på i arvetvisten? Under samtalen om arv løper en annen beretning, som setter voldsomme krefter i sving. Bergljot erfarer at det skal mot til for å uttrykke sin versjon av familiehistorien. Men bare gjennom å ta sine egne opplevelser på alvor og å prøve å sette ord på dem, er det mulig å komme videre.

Lytt til boken her!

MaestroGeir Tangen, Maestro

En mørk krimbok er en god kontrast til lyse sommerkvelder. Dette er første boken i det som skal bli en trilogi, og andre boken er nettopp utgitt. Maestro fikk terningkast 5 i Dagbladet: «Spennende, morsomt og lekent. Tangen kan krim!».

Et høsttungt Haugesund våkner til drapet på en kvinne som er kastet ut fra høyblokkene i byen. Et varslet drap. En journalist mottok dagen før en epost han ikke tok alvorlig, og så kommer en ny epost inn. Politietterforsker Lotte Skeisvoll får i oppgave å stanse drapsmannen før han oppfyller sine egne profetier, og hvert sekund som går er et tapt sekund i kampen for å redde et menneskeliv. I bakgrunnen slår dirigenten med taktstokken, og med det anslaget i sitt helt personlige requiem. En klassisk dødssymfoni der alt handler om å få orkesterets medlemmer til å spille slik han vil. Det er han som har notearket. Det er han som er Maestro.

Lytt til boken her!

BukkenebrusevendertilbakeBjørn F. Rørvik, Bukkene Bruse vender tilbake

Hvis du har barn mellom 3 og 8 har du helt sikkert fått med deg barneboksuksessen Bukkene Bruse på badeland. Her er oppfølgeren!

Bukkene Bruse lurer på hva de skal gjøre i ferien. De to minste vil helst til utlandet, men den største synes det blir altfor dyrt. Han vil heller på setra som de brukte å gjøre før. “Æsj,” sier de to minste. “Det treige fjellet.” Den største bukken lokker med trollet og vafler på setra, og til slutt drar de av gårde. Men hvor er det blitt av trollet?

Lytt til boken her!

SaalengehimmelenLevi Henriksen, Så lenge himmelen er over jorda

Nydelig bok for ungdom mellom 12 og 15 år. Levi Henriksens første ungdomsroman handler om 16 år gamle Ruben, som snart skal dø. Det er en bittersøt og bevegende skildring av en ung mann som har kort tid igjen å leve, men ønsker å leve livet til det fulle. Ruben vil reise, sette spor etter seg, oppleve en hel ungdomstid på noen få uker. Men mest av alt vil han bli sammen med Alona, den fineste jenta i klassen.

Lytt til boken her!

HusetpastrandenSarah Jio, Huset på stranden

Drøm deg bort til hvite stillehavsstrender med denne varme kjærlighetsfortellingen, av den bestselgende forfatteren Sarah Jio. Sommeren i 1942 reiser Anne Calloway til stillehavsøya Bora-Bora som militær sykepleierske. Hun nøler ikke med å forlate sin kjedelige forlovede, og ser frem til sitt livs eventyr. På øya blir hun raskt tiltrukket av en soldat ved navn Westry. Deres faste møtested er et forlatt strandhus, og der får de være i fred, helt til den dagen de blir vitne til en grusom forbrytelse. En storslått saga om tapt kjærlighet, et mystisk maleri, en unevnelig tragedie – og i sentrum for det hele: Huset på stranden.

Lytt til boken her!

PuertoricoLiv Køltzow, Puerto Rico

Blant utvalget i Storytel finner du også kortere fortellinger, nemlig lydboksingler. Disse er lydlagt, og leses av forfatter. En lydboksingel varer bare noen minutter, og dermed er det perfekt å lytte til en (eller flere) hvis du får lite tid for deg selv. Denne produseres av Ferdigsnakka, og er en av 32 lydboksingler du kan velge mellom. Liv Køltzow er forfatter bak en rekke kritikerroste bøker, og har mottatt flere priser.

Lytt til boken her!

Calendergirl.juniAudrey Carlan, Calendar Girl Juni

Sensuelt og romantisk, og perfekt lettbeint underholdning! Calendar Girl-bøkene handler om Mia Saunders, som har ett år på seg til å betale farens spillegjeld på én million dollar. For å klare dette, skal hun jobbe som eksklusiv eskortepike i tolv måneder, og betale ned på gjelden underveis. I juni går turen til Washington, DC, hvor den styrtrike finansmannen Warren Shipley har hyret Mia som sin ledsager på en rekke offisielle oppdrag. Først får Mia et dårlig inntrykk av den distingverte, eldre herren, men det viser seg at Warren har et hjerte av gull. Det samme kan dessverre ikke sies om sønnen hans, den fremadstormende unge toppolitikeren Aaron Shipley.

Lytt til boken her!

VeientilxanaduTorbjørn Færøvik, Veien til Xanadu

Færøviks fremragende skildringer vil garantert vekke reiselysten din, og lar deg drømme deg vekk til ukjente destinasjoner. I Veien til Xanadu tas leseren med på en opplevelsesrik reise i Marco Polos fotspor. Først over Middelhavet, så landeveien til Kina 1000 mil gjennom fjell og ørkener til uforliknelige Xanadu. Forfatteren tråkler seg gjennom Tyrkias indre, forbi Araratfjellet og Noas ark, over de iranske høyslettene og helt ned til Hormus-stredet. I Afghanistan møter han problemer, akkurat som Marco Polo. Men hva skjer i Taklamakan-ørkenen, i Gobi, i de mongolske dalførene og i Xanadu?

Lytt til boken her!

magnetLars Saabye Christensen, Magnet

Saabye Christensens siste storverk er perfekt å forsvinne inn i når du har masse fritid foran deg! Magnet er fortellingen om det umake paret Jokum og Synne. De møter hverandre på Sogn Studentby i Oslo på syttitallet, og vi følger dem videre til San Francisco, hvor Jokum etablerer seg som fotograf og Synne som hans kurator. Magnet handler om tid, kunst og jetlag. Men den er først og fremst en kjærlighetsroman. Jokum lover Synne: Jeg skal elske deg frisk.

Lytt til boken her!

DamenesdetektivAlexander McCall Smith, Damenes detektivbyrå nr. 1

Hvordan i all verden har en roman om en kvinnelig detektiv fra Botswana, skrevet av en skotsk akademiker og utgitt på et knøttlite skotsk forlag blitt en bestselger verden over? Svaret er enkelt: Svært lite annet kan måle seg med Alexander McCall Smiths kloke, varme og sjarmerende detektivhistorier. Ryktene om bøkene har spredt seg som ild i tørt gress. Det var anbefaling fra venner og kjente som gjorde at folk begynte å lese bøkene, og som førte til plass på bestselgerlister og salg til et tjuetall land. Her møter du Precious Ramotswe, innehaver av Botswanas beste – og eneste – kvinnelige detektivbyrå. Metodene hennes er kanskje ikke de mest konvensjonelle, og fremtoningen langt fra Miss Marple, men med varme, vett og vittige observasjoner kommer hun langt. La deg sjarmere av denne morsomme krimboken!

Lytt til boken her!

0 comments on “10 bøker du bør høre i sommer!

Leave a Reply

%d