Boktips

Lydboktips fra Sigrid og Lisa

tusvikogtonne_blogg
Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne er to meget frittalende komikere, som blant annet står bak en av landets mest populære podkaster, “Tusvik og Tønne”. Her er deres lydboktips!

leveposthornetLeve posthornet

FORFATTER: VIGDIS HJORTH INNLESER: GISKEN ARMAND

– Alt av Vigdis Hjort er viktig, vittig og vanvittig.

Ellinor, en kommunikasjonsrågiver i tredveårene, kjenner at det ikke er nok alvor og inderlighet i tilværelsen. At livet hennes er for banalt for fortvilelsen hun føler. Da en kollega forsvinner, må hun overta jobben hans. Ved å lære de postansatte om media, makt og politikk, skal hun bistå dem i arbeidet mot innføringen av EUs tredje postdirektiv. Vi følger livet hennes gjennom et halvår fram til Arbeiderpartiets landsmøte i april 2011.

Vigdis Hjorth ble tildelt Kritikerprisen for boka og det er skuespilleren Gisken Armand som leser lydboken.

Lytt til boka

pavegneavvennerPå vegne av venner

FORFATTER: KRISTOPHER SCHAU INNLESER: ANDERS RIBU

– Finere bok om ensomhet finnes ikke. Særlig når Kristopher beskriver hvor flau han er over egen klesstil i begravelsene. Nydelig, søt bok.

Vinteren og våren 2009 bestemte Kristopher Schau seg for å gå i kommunale begravelser i Oslo. Begravelser som av ulike årsaker tas hånd om av det offentlige.

Men hva når ikke et eneste menneske er til stede under bisettelsen? En ting er at klemmene og anekdotene i etterkant uteblir og at ingen sitter der og kjemper med tårene mens presten går gjennom rutinene, men hva er det egentlig som skjer? Skjer det noe? Er det noe? Det er tross alt noen som har gått bort. Et liv har opphørt å eksistere, men ingen er der for å ta avskjed. Er det da noe mer enn bare et stort empatisk sort hull hvor samfunnet er satt til å gjøre sorgen for oss? Der nasjonen tar seg av det praktiske. Også blir det ikke noe mer enn det igjen. Praktikaliteter. Det var bare derfor. Jeg ville vite hva dette var, og jeg ville være der.

Lytt til boka

0 comments on “Lydboktips fra Sigrid og Lisa

Leave a Reply

%d