Barn og ungdom Boktips

Lydboktips til barn og ungdom i høstferien

blog_host

Krydre barnas (og din egen) høstferie med morsomme og spennende fortellinger! Storytel har massevis av lydbøker for barn og ungdom, som kan lyttes til direkte fra mobil, eller nettbrett. Du kan laste ned ubegrenset med bøker offline, slik at hele familien kan lytte, også når dere er på reisefot. Dersom boken finnes i både lydbok og e-bok kan du veksle sømløst mellom lytting og lesing. Kort sagt: topp høstferieunderholdning for hele familien!

Her er våre 10 beste lydboktips for barn og ungdom til høstferien!

kafemysterietLasseMaja – Kafémysteriet

Forfatter: Martin Widmark, Innleser: Marianne Krogness

LasseMajas detektivbyrå er en populær svensk barnebokserie skrevet av Martin Widmark. Serien handler om Maja og Lasse, som bor i denne lille byen Valleby. De har begge en brennende interesse for å løse mysterier og har derfor startet et detektivbyrå. I denne boken har den hyggelige kafeen i Valleby blitt ranet for tredje gang. Hver gang har kassaapparatet vært fullt av penger. Er det noen blant personalet som samarbeider med raneren? Lasse og Maja har sine mistanker …

Lytt til boka

bukkenebruseBukkene Bruse på Badeland

Forfatter: Bjørn F. Rørvik, Innleser: Ingrid Gjessing Linhave 

Dette er en av de mest populære barnebøkene i Storytel! Morsomme replikker og lydeffekter gjør at både små og store lytter til boka om og om igjen, med innlevelse og entusiasme.

Bukkene Bruse er på vei til setra. Da får de øye på et nytt skilt: Badeland 200 meter, står det. Kan vi ikke heller dra dit i år? spør den mellomste bukken. Det er så kjedelig oppe på setra. Please, sier den minste. Da trenger vi ikke gå over brua heller. Det er så skummelt med det trollet.Den største bukken gir etter og bukkene Bruse drar på badeland. Men tror du at de slipper unna trollet?

Lytt til boka

denlillemuldvarpenDen lille muldvarpen som ville vite hvem som hadde bæsjet på hodet hans

Forfatter: Werner Holzwarth, Innleser; Trond Brænne 

Dette har blitt en kjent og kjær bok som mange barn har lest hjemme og i barnehagen, eller sett som teater. En herlig bok, lest av en av Norges mest erfarne og kjente stemmer fra lyd- og tv-produksjoner for barn, Trond Brænne.

Akkurat da den lille muldvarpen stakk hodet opp av jorda for å se om sola hadde stått opp, skjedde det! En bæsj landet midt på hodet hans! Noe så frekt! Muldvarpen bestemmer seg for å finne synderen. Dette er en dramatisering av den velkjente historien, med sanger, musikk og effekter.

Lytt til boka

pulverheksaogtrolletPulverheksa og trollet

Forfatter: Ingunn Aamodt, Innleser: Eli Rygg

Pulverheksa-bøkene er fornøyelig lytting, både for barn og voksne. Fortellinger med flere lag, morsomme sanger og karakterer, innlest av selveste Eli Ryg fra Portveien 2.

Noe mystisk er på ferde i Pulverskogen. Hokus ser noe digert utenfor vinduet om natta. Det er store fotspor i blomsterbedet utenfor Drømmeprinsens slott. Og jammen er det ikke spor ved huset til Krokodillen også! Slikt har ingen sett før, hva kan det være? Selv Politimannen er litt engstelig, så det er jammen bra at Pulverheksa er så modig som hun er!

Lytt til boka

trolleTrolle og den magiske fela

Forfatter: Alexander Rybak, Innleser: Dennis Storhøi

En underholdende eventyrbok skrevet av Alexander Rybak og lest av Dennis Storhøi. Her blir det fengende sang og musikk skrevet og fremført av Rybak selv, morsomme replikker og spennende karakterer.

Trolle ertes og plages av de andre trollene, men en dag får han se Hulderkongens fiolin som ligger og skinner i en glenne. Han oppdager at instrumentet er magisk – alle som hører tonene, er i felespillerens vold. Nå blir Trolle ikke bare godtatt, men tilbedt! Men en natt rømmer trollflokken fra forbannelsen hans. Trolle står igjen, ensommere enn før han fant fela. Heldigvis dukker Alva opp. Hun prøver å få Trolle til å forstå at han aldri kan bli lykkelig så lenge han har fela. Samtidig må de holde vennskapet hemmelig, for i Alvas landsby vil alle trollet til livs. Som om ikke det var nok: Hulderkongen er ute og leter etter fela si og vil gjøre alt for å få den tilbake.

Lytt til boka

albertaberg2Du er for liten, Albert Åberg

Forfatter: Gunilla Bergström, Innleser: Nicolay Lange-Nielsen

Vi blir aldri lei av Albert Åberg. De fine historiene med de lett gjenkjennelige hverdagssituasjonene kan lyttes til gang på gang.

Albert er på besøk hos farmor sammen med de to fetterne sine. De syns Albert er for liten til å være med å spille kort, helt til Albert beviser at han egentlig er ganske stor og faktisk forstår veldig mye, mer enn de tror …

Lytt til boka

operasjonjenteOperasjon jentebursdag

Forfatter: Janne Aasebø Johnsen, Innleser: Jonathan Espolin-Johnson

Hjalmar er ekspert på å legge en god plan. Det har han lært av faren som jobber i Forsvaret. Birger er ganske nervøs for planen, for den går ut på at han skal få sitt første kyss. Det sikreste stedet å få et kyss er visst på jentebursdag. Hvis de får invitasjon, da.

Lytt til boka

utenetsporFrøken Detektiv: Uten et spor

Forfatter: Carolyn Keene, Innleser: Ine Finholt Jansen

Den populære detektivserien fra 50-tallet fått nytt liv, som lydbokserie i Storytel, til glede for både gamle og nye lesere og lyttere!  Topp underholdning for barn fra 9-15 år. lest av skuespiller Ine Jansen.

Nancy Drew løser store og små mysterier sammen med venninnene Bess og George. Handlingen er lagt til nåtiden, og Nancy har både pc og mobiltelefon til å hjelpe seg med.

Lytt til boka

halvgudeneHalvgudene

Forfatter: Mari Moen Holsve, Innleser; Christin Borge 

Dette er den første av tre bøker i fantasyserien Halvgudene. I 2011 stemte 10 000 barn boken frem som vinner av ARKs barnebokpris. Disse bøkene er perfekte for litt større barn fra 9 til 15 år, som liker spenning, mystikk og action.

En dag blir livet brått snudd på hodet for trillingene Dina, Balder og Thea. Fra en monoton skolehverdag kastes de hodestups ut i en fremmed verden hvor ingenting er som det synes. Ikke engang trillingene selv! Med dramatikk, ukjente farer og en god dose humor får vi her begynnelsen på en fantasyhistorie som inneholder både det kjente, det spennende, episke, overnaturlige og herlig uforutsigbare.

Lytt til boka

imorgenI morgen er alt mørkt – Marlens historie

Forfatter: Sigbjørn Mostue, Innelser: Sigbjørn Mostue

Ungdommer over hele landet kåret “I morgen er alt mørkt – Brages historie” til beste norske ungdomsbok i 2015. I juryens begrunnelse står det blant annet: “Gjennom boka måtte vi le, gråte, og noen måtte til og med kaste den i veggen når det gikk dårlig med hovedpersonen.” Her er den nervepirrende, brutale og ambisiøse oppfølgeren, lest av forfatteren selv!

Parasitten MTG gjør mennesker til drapsmaskiner. Nå har den nådd Norge. Marlen skjønner hva som venter: Dette er slutten på alt. Men hun nekter å gi seg, og sammen med familien forsøker hun å unngå døden. Som i alle kriser er det de svakeste – kvinner og barn – som er de mest utsatte. Marlen må stable alt hun har av mot og viljestyrke for å møte prøvelsene som venter. Dette er andre bok i den kritikerroste serien “I morgen er alt mørkt”.

Lytt til boka

Prøv Storytel gratis i 14 dager her!

0 comments on “Lydboktips til barn og ungdom i høstferien

Leave a Reply

%d