Lyrikk

Kort innpå: Terje Dragseth

terjedragseth
Terje Dragseth har siden sin debut med “Offerfesten” i 1980, utgitt en rekke bøker som har befestet hans posisjon som en av våre mest innovative og tydelige poeter. Nå kan du lytte til hans kritikerroste diktsamling “BELLA BLU – En håndbok for verdensrommet” og “Jeg skriver språket” i Storytel. Foto: Cappelen Damm

Kan du fortelle litt om ditt forfatterskap?

– Forfatterskapet er konsentrert om poesi. Poesi er et språk som gir leseren nye muligheter til å se og forstå på. Mitt forfatterskap skal være en reise i nye muligheter, sånn at hver bok er en ny utprøvelse av hva som er mulig å skrive, tenke, og føle, ja, en utfordring til å sanse og forstå med en ny vri. Poesi er ikke vanskeligere enn hva man selv gjør det til. Forfatteren er aldri klokere enn leseren. En forfatter er en som forsker i språk.

Hva slags bok er «BELLA BLU – Håndbok for verdensrommet»?

– BELLA BLU er en håndbok for verdensrommet. Den kan anvendes som en bruksbok, for tanken, for reise i tid og rom, for fantasi og virkelighetsforståelse, som bevissthetsutvidelse og metafordanner. Som håndbok er den basert på poetisk fakta.

Hvorfor bør man lytte til akkurat denne boken?

– BELLA BLU kan tilby noe uventet.

Hva synes du om Storytel?

– Viktig for utbredelse av litteratur, all slags litteratur, og især norsk litteratur.

Hva er din favorittbok og hvorfor?

– Jeg har ikke en favorittbok, men mange, som til sammen utgjør den lidenskap og glede jeg har av å lese og å forstå andres måter å tenke og være på.

Hvor henter du skriveinspirasjon?

– Inspirasjon får jeg ved å jobbe med litteratur, skrive, lese.

Hva er ditt syn på strømmetjenester for bøker, hva kan de gjøre for spredning av litteratur?

– I en tid med mange digitale tilbud kan boka være en oase for kontemplasjon og rett og slett i det å lytte.

Lytt til Terje Dragseth bøker “BELLA BLU” og “Jeg skriver språket” i Storytel. “Solen sukker i mine sko” finnes i Storytel som e-bok.

 

 

 

 

 

0 comments on “Kort innpå: Terje Dragseth

Leave a Reply

%d