Boktips

Fem lyttetips til sommeren!

Ferielektyre.web.jpg

Ikke drass med deg tunge bøker med deg i håndbagasjen i ferien – last ned Storytel-appen til mobiltelefonen din, og vips så har du tilgang til tusenvis av lydbøker som du kan lytte til når du vil! Bruk Storytels offlinefunksjon og last ned alle favorittbøkene dine før du drar på tur. Da slipper du å bekymre deg for nettdekning! Genialt eller hva?

Kos deg med romaner, spennende krimbøker, biografier og morsomme barnebøker for de minste. Og ikke glem å sjekke ut «Ferielektyre», en liste i appen der vi har samlet de beste bokanbefalingene for ferien.

Her er fem raske tips til gode lytteopplevelser du bør få med deg i sommer:

ETTER DEG

Forfatter: Jojo Moyes

Innleser: Liv Steen

Med den første boken om Lou, «Et helt halvt år» ble Jojo Moyes en verdenssensasjon. Med over 9 millioner bøker solgt internasjonalt og over 700 000 i Norge, har hun toppet bestselgerlistene verden over. Her er den etterlengtede oppfølgeren!

Lou Clark har ikke glemt. Halvåret med Will Traynor forandret henne for alltid. Nå kan Lou gripe muligheter hun aldri hadde forestilt seg. Men hun slites mellom fortidens hendelser, nåtidens forpliktelser og valgene hun må ta for fremtiden. «Etter deg» er en gripende historie om kjærlighetens styrke, og hvordan de valgene vi tar kan forandre våre liv for alltid …

Lytt til boka

 

DET LITTERÆRE APOTEK

Forfatter: Nina George

Innleser: Kari Saanum

En bok om litteratur, vin, mat og gode samtaler i vakre franske omgivelser – det må vel være den perfekte sommerlytting? Boken har ligger på topp på The New York Times’ bestselgerliste og er utgitt i mer enn 25 land.

Jean Perdu er en bokhandler av det helt spesielle slaget. Han vet nøyaktig hva slags bok som skal til for å kurere oss som lider av diverse sjelekvaler, og derfor kaller han bokbåten sin ved Seinen for Det litterære apotek. Det er bare én person han ikke klarer å kurere: seg selv. Jean Perdu sørger fortsatt over sin tapte kjærlighet, den vakre Manon fra Provence, som forlot ham for 21 år siden. Hun etterlot seg bare et brev, et brev Perdu aldri har fått seg til å åpne. Ikke før nå, denne sommeren da alt kommer til å forandre seg. Endelig tør bokhandleren å kaste loss, og han legger ut på en reise oppover kanalene, mot hjertet av Provence. Med seg på reisen har han en ung og frustrert bestselgerforfatter som ikke greier å komme i gang med bok nummer to, samt to katter ved navn Kafka og Lindgren. Det blir en uforglemmelig reise både for vår venn Jean Perdu og for leseren.

Lytt til boka

MAGNET

Forfatter: Lars Saabye Christensen

Innleser: Kim Haugen

Lars Saabye Christensen ble tildelt Brageprisen for sitt nyeste storverk, «Magnet» som slippes i Storytel i fem deler denne sommeren. Kim Haugen leser som bare han kan lese. Dette blir en sommerfavoritt!

«Magnet» er fortellingen om det umake paret Jokum og Synne. De møter hverandre på Sogn Studentby i Oslo på syttitallet, og vi følger dem videre til San Francisco, hvor Jokum etablerer seg som fotograf og Synne som hans kurator. «Magnet» handler om tid, kunst og jetlag. Men den er først og fremst en kjærlighetsroman. Jokum lover Synne: Jeg skal elske deg frisk.

Lytt til boka

HVITT HAV

Forfatter: Roy Jacobsen

Innleser: Nils Johnson

Reis til vakre og fascinerende Helgelandskysten i sommer med Roy Jacobsens storslåtte roman «Hvitt hav». Som VG skriver i anmeldelsen av boken: «Han er kystfolkets mester, Roy Jacobsen, en virtous poestisk skildrer av en kystkultur med fiske, båtmannskap og praktisk virke.»

Dette er oppfølgeren til suksessromanen «De usynlige» en dramatisk kjærlighetshistorie fra Barrøy i året 1944-45. Ingrid tror hun er alene på øya, og får oppleve en uvanlig forelskelse i noen intense vinteruker. Denne gang spenner Roy Jacobsen opp et enda større lerret, og leverer en sterk og handlingsmettet roman om et skjebneår i norsk historie.

Lytt til boka

SKUGGASUND

Forfatter: Arnaldur Indridason

Innleser: Lasse Lindtner

Ingen sommer uten skikkelig sommerkrim! «Skuggasund» har blitt omtalt som blant de beste bøkene den islandske forfatteren Arnaldur Indridasons har skrevet. Og med en av våre dyktigste innlesere Lasse Lindnter kan ikke dette bli noe annet enn en av sommerens krimfavoritter.

En bekymret mann kontakter politiet, en nabo i området har ikke vist seg på lenge. Politiet bryter seg inn i leiligheten, og finner ham død i senga. Sannsynligvis kvalt med en pute. På skrivebordet ligger det gamle avisutklipp. De handler om en ung kvinne som ble kvalt i 1944 og dumpet på baksiden av nasjonalteatret i Reykjavik. Kan det være en sammenheng mellom disse to dødsfallene selv om det er seksti år mellom dem?

Lytt til boka

BUKKENE BRUSE PÅ BADELAND

Forfatter: Bjørn F. Rørvik

Innleser: Ingrid Gjessing Linhave

I bilen, på flyet, i en solstol på stranda, eller på hytta en regnværsdag – barna elsker å slappe av og kose seg med lydbøker! Storytels minste lyttere elsker «Bukkene Bruse på badeland», som er full av morsomme hendelser og replikker. Et høydepunkt er når trollet tar «bombaplask»! En sikker vinner for de minste som kan lyttes til igjen, og igjen …

Lytt til boka

Prøv Storytel gratis i 14 dager!

0 comments on “Fem lyttetips til sommeren!

Leave a Reply

%d