Innlesere

Månedens innleser – Hedda Sandvig

Hvilken bok leser du i studio akkurat nå?

Nå leser jeg Huset på stranden av Sarah Jio. En historie som (i stor grad) foregår på Stillehavsøya Bora-Bora i 1942. En historie om tapt kjærlighet, krig, vennskap, et mystisk maleri og en grusom forbrytelse…

Hvordan forbereder du deg før du skal lese inn en lydbok?

Jeg forbereder meg til innlesningen ved å lese gjennom boka jeg skal lese. Jeg må kjenne historien, vite hvor vi skal før jeg begynner i studio. Jeg liker også å lese litt om forfatteren før jeg begynner. Er det mye dialog markerer jeg gjerne i teksten hvem som sier hva, sånn at jeg hele tiden vet hvem som snakker. Ord jeg er usikker på hva betyr sjekker jeg opp. Det samme gjør jeg der jeg er usikker på uttale. Dessuten kan jeg ikke bla til neste side midt i en setning (det lager masse lyd!), så der det er nødvendig skriver jeg over resten av setningen så alt står på samme side. Det varierer ganske mye fra bok til bok hvor mye tid jeg bruker på forberedelse. Da jeg leste Diana Gabaldons serie Outlander brukte jeg for eksempel mye til på å lære meg å uttale ord blant annet på skotsk-gælisk, latin, fransk, tysk, samt diverse stillehavsspråk og ulike amerikanske urfolksspråk.

Hva gjør etter din mening en innleser god?

En god innleser er en som det er behagelig å lytte til og som får fram historien godt. En som er tydelig og klar, men uten å miste flyten og det muntlige.

Hva liker du best å lese selv?

For øyeblikket leser jeg så mye på jobb at jeg nesten ikke får lest noe selv, bortsett fra barnebøker for barna mine – og da går det selvfølgelig i udødelige klassikere som Astrid Lindgren og Roald Dahl, men jeg elsker også å oppdage alle de nye fine, morsomme og ofte vakre barnebøkene som finnes der ute. En bonus ved å få barn; barnebøker! Men sånn ellers har jeg favoritter som Linn Ullman, Johan Harstad, Kjell Askildsen. Er også glad i Siri Hustvedt, Haruki Murakami. Akkurat nå har jeg endelig kommet i gang med en bok jeg har ønsket å lese lenge; den viktige og vonde En av oss av Åsne Seierstad.

Hva synes du om Storytel?

Hurra for Storytel! Liker at siden er så enkel å bruke. App’en er gull! Håper at vi kommer dit en dag at vi kan ha ett nettsted hvor alt som finnes av lydbøker er samlet.

Prøv Storytel gratis i 14 dager her

 

1 comment on “Månedens innleser – Hedda Sandvig

  1. Jeg hører nå på serien Sagaen om isfolket med Hedda Sandvik. Og jeg jeg er imponert over måten hun leser på, og innlevelsen hennes når hun leser.. Jeg nyter å høre henne lese!! En av de beste! Mine favoritter er Hedda og Kirsti Grundvik.
    Takk for stemmene deres ❤️

Leave a Reply

%d