Boktips

Våre beste lydboktips i mai!

Young woman listening music and reading with digital tablet on a

Vårslipp sa du? Jada, det eksisterer i lydbokuniverset også! Nå slipper vi nemlig en rekke fantastiske bøker, skrevet av de ypperste forfattere i inn- og utland og fortalt av noen av våre beste innlesere. Du som er glad i å lytte til de gode fortellingene har virkelig noe å se frem til denne våren og sommeren. Og til deg som enda ikke har blitt hekta på lyd, NÅ er tiden inne for å bli det!

Her er et lite utvalg av hva du kan glede deg til i Storytel i mai:

PlaygroundPlayground

Forfatter: Lars Kepler, innleser: Haakon Strøm

Lars Kepler er pseudonymet til forfatterne Alexandra Coelho Ahndoril og Alexander Ahndoril. Etter mer enn fem millioner solgte bøker om Joona Linna, har ekteparet skrevet en ny trilogi som er noe helt nytt innen spenningssjangeren. I den første boken finner størstedelen av handlingen sted i Dødsriket – en kinesisk havneby full av gangstere og korrupte byråkrater.

Her får du både krim og fantasy på én gang, glimrende lest av Haakon Strøm.

Kommer i Storytel 1. mai

Les mer om boken her

BrittMarieBritt-Marie var her

Forfatter: Fredrik Backman, innleser: Kirsti Grundvig

Likte du «En mann ved navn Ove?» Da kommer du også til å like denne sjarmbomben av en bok, skrevet av samme forfatter. Her er humor og varme i bøttevis, og sjansen er stor for at når du lytter til denne vil du komme til å le høyt eller felle en tåre. Eventuelt begge deler samtidig.

Britt-Marie er 63 år. Hun har vært hjemmeværende med hus og hjem i flere tiår, er vant til rutiner og hverdagslister, og har et særdeles uvanlig forhold til natron. Når mannen hennes får hjerteanfall og dør, ringer elskerinnen hans fra sykehuset. Britt-Marie har fått nok, og flytter til det lille tettstedet Borg. Her blir livet hennes snudd på hodet, på både godt og vondt …

Kommer i Storytel 2. mai

Les mer om boken her

BrennemerketBrennemerket

Forfatter: Eystein Hanssen, innleser: Christoffer Staib

Krimforfatter Eystein Hanssen har gjort stor suksess i Storytel med serien om den kvinnelige politietterforskeren Elli. Hun er halvt thai, halvt norsk, har svart belte i karate og et varmt hjerte for de svakeste i samfunnet. Til glede for alle nye og rutinerte Elli-fans slipper vi nå femte bok i serien, der handlingen finner sted i Bangkoks blodhete underverden.

Gled deg til hardtslående politiaction, fantastisk lest av Christoffer Staib.

Kommer i Storytel 4. mai

Les mer om boken her

JernblodJernblod

Forfatter: Liza Marklund, innleser: Lena Meieran

Jernblod» er intenst nervepirrende og underholdende. Spenningen bygger seg opp til et heseblesende thrillerklimaks.

Tom Egeland, VG

Dette er ellevte og siste bok i serien om journalisten Annika Bengtzon, en typisk karrierekvinne som sjonglerer mann og barn hjemme og en tøff kollegial tilværelse på Kvällspressen. Som kriminalreporter havner hun stadig i farlige situasjoner. Denne gangen blir Annika konfrontert med sin kompliserte fortid, idet hennes egen søster plutselig forsvinner.

Kommer i Storytel 6. mai

Les mer om boken her

BrittMarie.BloggElizabeth er borte

Forfatter: Emma Healey, innleser: Kirsti Grundvig

Noen bøker faller du pladask for. Emma Healeys «Elizabeth er borte» Er en varm, rørende, velskrevet og ytterst original roman.

Tom Egeland, VG

29 år gamle Emma Healey har gjort braksuksess med sin krimdebut, som ikke er noen typisk krimbok, med brutale mord og farlige seriemordere. Det er Maud som har fortellerstemmen, en 82 år gammel dame som leter etter venninnen sin Elizabeth, som hun mener er borte fra hjemmet sitt. Men Maud har Alzheimers og veksler mellom sylskarpe minner fra barndommen og en ytterst glemsom tilværelse til daglig.

Gled deg til en spennende, vakker og annerledes lytteopplevelse!

Kommer i Storytel 8. mai

Les mer om boken her

FellenFellen

Forfatter: Lisa Gardner, innleser: Nina Woxholtt

Lisa Gardner skrev sin første roman da hun var 20 år, og har til nå skrevet tre krimserier og flere frittstående krimromaner. I Storytel vil vi i tiden fremover slippe én bok i måneden fra den amerikanske #1New York Times-forfatteren – gode nyheter for deg som liker personlige intriger og neglebitende spenning!

Libby lever det perfekte liv. Et misunnelsesverdig hus, en vakker datter og en hengiven mann som gjør det stort i byggebransjen og gir henne alt hun drømmer om. En kveld blir de alle kidnappet og marerittet begynner. Hadde det bare vært så enkelt at gjerningsmennene var ute etter mannens penger. Men det kan ikke være den egentlige årsaken. Politietterforsker Tessa Leoni aner raskt at noe ved kidnappingen ikke stemmer. Fasaden slår sprekker, og hun må til bunns til familiens hemmeligheter for å avdekke kidnappernes virkelige motiver.

Kommer i Storytel 9. mai

Les mer om boken her

EtmenneskeEt helt menneske i en halv kropp

Forfatter: Anne Grethe Solberg, Innleser: Anne Grethe Solberg

Anne Grethe Solberg ble skutt av sin eksmann. Hun måtte amputere arm og skulder og lære å gå på nytt. Mot alle odds gjennomførte hun New York Marathon fire år senere. I denne boken forteller hun den dramatiske historien fra skuddene falt og om hvordan hun har jobbet mentalt og fysisk for å komme seg på bena igjen.

I et intervju med Vårt Land uttalte Solberg:

Det viktigste er daglig takknemlighet. Og så må man leve livet sitt på en måte som gjør at man kan dø når som helst. Det er livskunst.

Dette er en sterk og inspirerende historie om mestring, viljestyrke og livsglede.

Kommer i Storytel 11. mai

Les mer om boken

RaymondIsaksenRaymond Isaksens utgang

Forfatter: Jørgen Gunnerud, innleser: Nicolay Lange-Nielsen

En ung mann blir funnet ihjelfrosset på et fryselager og Moen blir sendt opp til Korsfjord i Vest-Finnmark for å lede etterforskningen. Få vet bedre enn Knut Moen at norske mord er både øredøvende uinteressante og i de fleste tilfeller lette å etterforske. Et norsk mord blir begått i en krets av mennesker som kjenner hverandre godt, ofte i vitners nærvær. Men saken tar en annen vending enn Knut Moen forventer, og etterforskningen blir en lang og møysommelig affære. Knut Moen forstår at det er mange i bygda som både har hatt motiv og anledning til å ta Raymond Isaksen av dage.

Kommer i Storytel 14. mai

Les mer om boken her

DentroløseDen troløse

Forfatter: Karin Slaughter, innleser: Kirsti Grundvig

Bøkene til den amerikanske thrillerdronningen Karin Slaughter er populære i Storytel. Også i denne boken blir det rå og ubarmhjertig dramatikk, i kjent Slaughter-stil.

En deilig tur i skogen får en uventet vending da politisjef Jeffrey Tolliver og barnelege Sara Linton snubler over liket av en pent kledd, ung kvinne. Hun er begravd og tydeligvis, bokstavelig talt, skremt til døde. Detektiv Lena Adams blir kalt tilbake fra ferie for å hjelpe til med etterforskningen. Sporene de finner, leder dem raskt til et nærliggende nabolag, og til en godt gjemt hemmelighet i fortiden til Saras mor. For å beskytte dem hun er glad i, må Sara gå i dekning. Og sammen med Jeffrey og Lena finner hun ut at ingen ting her i livet er gratis … ingenting.

Kommer i Storytel 21. mai

Les mer om boken

BlacklandsBlacklands

Forfatter: Belinda Bauer, innleser: Axel Aubert

Den er en fulltreffer, og rammer leseren midt i mellomgulvet. Et virkelig knyttneveslag av en kullsvart historie. Debutromanen viser Bauers uomtvistelige talent som kriminalforfatter. Original og solid litterært håndverk. Rett og slett en praktroman.

Kjell Einar Øren, Haugesunds Avis

Belinda Bauers debutroman er en original og tettpakket krimbok som du neppe klarer å legge fra deg.

Kommer i Storytel 24. mai

Les mer om boken her

KimslekKims lek

Forfatter: Sun Heidi Sæbø, innleser: Kari Saanum

Journalist Sun Heidi Sæbø nøster opp historien til studenten som brakte det storpolitiske spillet mellom Nord- og Sør-Korea til det lille landet Norge. Hun finner en sørgende datter, en skandaleforfulgt ambassade, en mystisk japaner og en angrende avhopper. Ikke minst finner hun et splittet land og to diktatorers innbitte kamp om sannheten. For hva skjedde egentlig med Koh Sang-moon?

Kommer i Storytel 29. mai

Les mer om boken her

Prøv Storytel gratis i 14 dager!

 

 

 

 

 

 

 

 

0 comments on “Våre beste lydboktips i mai!

Leave a Reply

%d bloggers like this: