Boktips

Møt våren med en lydbok!

Tørr grus som knaser under nye joggesko. Sol på balkongen, kaffekopp i hånden. Dugnad ute, vårrengjøring inne. Vinterstøvet tørkes av vinduene, fjorårets løv rakes unna for å gi plass til grønt gress. Det er vår! Gå ut og møt den, og ta med deg noen fantastiske historier på veien! Her er fem gode boktips for våren.

Barnafratoget

Barna fra toget, av Christina Baker Kline

Lest av: Inger Teien

Denne boken lå over 40 uker på bestselgerlistene da den kom ut i England, og gikk rett til topplisten da den ble lansert i Storytel. En fengslende fortelling om et litt uvanlig vennskap.

17 år gamle Molly Ayer har bodd i tolv forskjellige fosterhjem og hatt en tøff oppvekst. Nå har hun blitt dømt til samfunnsstraff for å stjele en bok på biblioteket. Når hun skal hjelpe en eldre kvinne med å rydde på loftet treffer hun 91 år gamle Vivian Daly, som kjenner seg igjen i unge Molly. Hun ble selv tidlig foreldreløs etter at hele familien døde i en brann. Mens de sorterer eiendeler på loftet, vekkes gamle minner til liv. Molly bestemmer seg for å hjelpe Vivian med å finne svar på spørsmålene som har tynget henne hele livet.

Anmeldelser fra Storytel-lyttere:

“En utrolig fin bok, gripende historie og godt lest.”

“Helt fantastisk.”

Lytt til utdrag fra boken

Wildflower.hill.insta

Wildflower Hill – Der drømmene møtes, av Kimberley Freeman

Lest av: Kjersti Borchgrevink Maagerø

En romantisk og fengslende historie om å risikere noe, starte på nytt og tro på seg selv!

Emma er prima ballerina i London, men når hun skader kneet sitt faller karrieren hennes i grus, og hun står ved et veiskille i livet sitt. Hun oppdager at hun har forvekslet berømmelse og prestasjoner med kjærlighet og selvrealisering. Når hun reiser tilbake til hjemlandet Australia, får hun vite om sin bestemor Beatties død og en overraskende arv; en isolert beliggende sauefarm på landet. Det skal vise seg at bestemor Beatties erfaringer og livet i den australske villmarken, gir livet til Emma en ny og uventet retning.

Anmeldelser fra Storytel-lyttere:

“En god bok, som sitter i kroppen. Kjenner jeg vil høre mer.”

“Good feeling, godt skrevet og fin oppbygging av historien.”

Lytt til utdrag fra boken

Løvekvinnen

 

Løvekvinnen, av Erik Fosnes Hansen

Lest av: Erik Fosnes Hansen

Erik Fosnes Hansens internasjonale bestselgerroman “Løvekvinnen” har blitt til film, og har kinopremierer 26. august. Lytt til den storslagne fortellingen i Storytel, lest av forfatteren selv!

En stjerneklar vinternatt i 1912, kommer det lille barnet Eva Arctander til verden. Moren hennes dør i barsel og faren sitter tilbake med et barn helt ulikt noe man har sett før; hun er dekket av langt lyst hår over hele kroppen. Evas annerledeshet både skremmer og fascinerer. Faren hennes er flink til å holde ting skjult, ikke bare sine egne følelser, men også sitt eget barn. Eva blir etter hvert også en mester i å skjule ting, både overfor seg selv og andre.

Lytt til boken

Internasjonale-krimserier

Internasjonale krimserier

I Storytel kan du bla deg gjennom mange spennende kategorier og boklister. En av de mest populære listene heter “Internasjonale krimserier” og presenterer prisbelønt og bestselgende krimbøker fra utlandet. Krydre våren med legendariske krimhelter som Jack Reacher og Marlon Bolitar. Du kommer til å bli hekta!

Finn bøker i listen Internasjonale krimserier

Mio min mio, av Astrid LindgrenMiominmio

Lest av: Aksel Henie

“Mio min Mio”, lest av Aksel Henie, er en nydelig lytteopplevelse for både barn og voksne. En spennende, magisk og mystisk fortelling, som veksler mellom virkelighet, fantasi og drømmer.

Ni år gamle Bo Wilhem Olssen er foreldreløs og bor hos tanten sin i Stockholm. Men han føler seg ikke hjemme der og drømmer om sin ukjente far. På forunderlig vis kommer han til “Landet i det Fjerne” hvor hans far, kongen, venter på ham. I “Landet Utenfor” bor den onde ridder Cato, og det er bare Mio, som han nå blir kalt, som kan drepe ham. Da vil Catos steinhjerte sprenges, og alle barna som han har røvet og omskapt til fugler, bli levende igjen.

Anmeldelser fra Storytel-lyttere:

“Litt skummel, men veldig fin og trist. En av de beste bøkene jeg har hørt. Jente 9 år.”

“Veldig bra bok, Ridder Cato var kul”

Lytt til utdrag fra boken

Prøv Storytel gratis i 14 dager – lytt og les så mye du vil!

0 comments on “Møt våren med en lydbok!

Leave a Reply

%d