Boktips Krim

Kriminelt spennende lydbøker!

Denne uken er det Krimfestival i Oslo! Fra torsdag 3. mars til lørdag 5. mars kan du møte 56 krimforfattere fra inn- og utland, fordelt på 50 publikumsarrangementer! Det blir fri entré til forfatterintervjuer, paneldebatter, quiz og teatersport, og alle arrangementene blir strømmet live.

I Storytel kan du lytte til flere bøker skrevet av de aktuelle festivalforfatterne. Vi gir deg våre beste lyttetips for å holde krimstemningen på topp både før, mellom og etter de spennende programpostene!

Akkurat nå har vi festivaltilbud til alle nye kunder: Lytt og les så mye du vil i 30 dager, uten kostnad!

Ildmannen

Ildmannen

Forfatter: Torkil Damhaug, Innleser: Ivar Nergaard

Damhaug ble tildelt Rivertonprisen for denne boken i 2011, og er for tiden aktuell med sin nye krimroman, “En femte årstid”. Denne boken har både et komplekst plot, effektfulle detaljer og veldig godt språk. Anbefales!

“Svarer Ildmannen til forventningene? Ja. Er den enda bedre enn forgjengerne? Ja, ved Freud, Jung og Lacan, det tror jeg jaggu den er.” 

Ola Hegdal, Dagens Næringsliv

Torkil Damhaug kommer til Krimfestivalen!

Lytt til boken

Blendet

Blendet

Forfatter: Karin Slaughter, Innleser: Kirsti Grundvig

Karin Slaughter er av The Washington Post beskrevet som en av de beste krimforfatterne i USA. Thrillerne hennes ligger stadig på The Times’ bestselgerlister og er trykket i store opplag også i Norge.

Dette er debutromanen hennes, og den sitter som et skudd fra første side. En sadistisk voldtektsmann og drapsmann herjer i det idylliske og fredelige Grant County. Han doper sine ofre med middelet belladonna. Kvinnene er som blendet; ved bevissthet, men ute av stand til å kunne gjenfortelle det grusomme de utsettes for – hvis de overlever …

Karin Slaughter kommer til Krimfestivalen!

Lytt til boken

De dødes båt

Dedødesbåt

Forfatter: Knut Nærum, Innleser: Nils Nordberg

Knut Nærum er komiker, forfatter, tegneserietegner og TV-underholder, mest kjent som fast paneldeltaker i “Nytt på Nytt”.

I denne boken møter forfatteren Kjell Nilsen den briljante privatdetektiven Oberon Qvist, under et ferieopphold på Sørlandet. Bak en fasade av reker og solkrem gjærer det i sjalusi, misunnelse og hat, og før femti sider er gått, finner man kosmetikkdronningen Malin Meller død i sin egen seng, druknet, bak en låst dør.

Lydboka er innlest av Sherlock Holmes- ekspert og NRK Radioteatrets mest kjente og skumle stemme, Nils Nordberg.

Knut Nærum kommer til Krimfestivalen!

Lytt til boken

Jenta med snø i håret

jentamedsnøihåretForfatter: Ninni Schulman, Innleser: Kristine Rui Slettebakken

Ninni Schulman er en svensk journalist og forfatter som har solgt over 400 000 eksemplarer av den populære og kritikerroste Hagfors-serien.

I denne boken treffe vi journalisten Magdalena, som har flyttet med sønnen sin fra Stockholm og til hjembygda i Nord-Sverige for å jobbe i lokalavisen. Bygda er sterkt rystet etter at den pliktoppfyllende jenta Hedda som alle kjenner, er forsvunnet. Magdalena engasjerer seg og begynner sine egne undersøkelser, men må snart innse at den lille bygda gjemmer på hemmeligheter som en eller annen gjør hva som helst for å skjule.

Ninni Schulman kommer til Krimfestivalen! 

Lytt til boken

I natt er du død

Inatt

Forfatter: Viveca Sten, Innleser: Morten Røhrt

Viveca Sten er utdannet jurist ved Stockholms Universitet og siviløkonom ved Handelshøyskolen i Stockholm, og har blitt omtalt som Sveriges nye krimdronning.

Stens debutbok “Farlig farvann” er første boken i krimserien som utspiller seg på Sandhamn i Stockholms skjærgård. Hovedkarakterene i serien er etterforsker Thomas Andersson og hans barndomsvenn, Nora Linde.

“I natt er du død” byr på en dramatisk historie om hevn, mobbing og besettelse.

Viveca Sten kommer til Krimfestivalen!

Lytt til boken

Åtseldyr

Åtseldyr

Forfatter: Eystein Hanssen, Innleser: Christoffer Staib

Eystein Hanssen deler tiden sin mellom forfatterskap, filmprosjekter og PR-arbeid. Hans krimserie med den kvinnelige etterforskeren Elli Rathke ligger for tiden på topplisten i Storytel.

I en gammel jordkjeller i Vika finner en uteligger levningene av et barn. Eller er det det? Ellis åstedsundersøkelser avdekker flere levninger. Sakte dras etterforskningen lenger under bakken, til klaustrofobiske tuneller og glemte bunkere, en verden der dyr mishandles og mennesker tas av dage. Bare morderen kjenner alle utganger. Men Elli må inn. Hun har flere liv å redde. Vet vi egentlig hva som finnes under bakken i Oslo?

Eystein Hanssen kommer til Krimfestivalen!

Lytt til boken

Dødens sirkel

Dødenssirkel.jpg

Forfatter: Chris Tvedt, Innleser: Erich Kruse Nielsen

Chris Tvedt ble tildelt Rivertonprisen for “Dødens sirkel” i 2010, den femte boken i den kritikerroste serien om advokaten Mikael Brenne.

Brenne er partner i et fremgangsrikt advokatfirma, og er i ferd med å bli en av landets mest profilerte forsvarsadvokater. Hans Mikkelsen, alias Grekeren, er en profesjonell forbryter med fingrene borti det meste. Å forsvare Grekeren i retten er ren rutine for Mikael Brenne, i hvert fall i begynnelsen. Men det som begynner som en helt vanlig sak, skal snart utvikle seg til et personlig mareritt som truer med å ødelegge livet hans.

Chris Tvedt kommer til Krimfestivalen!

Lytt til boken

En morder lyver ikke alene

Enmorder

Forfatter: Maria Lang, Innleser: Inger Teien

Hvis du liker Agatha Christie, så vil du også elske bøkene til Maria Lang. Dette er nemlig klassiske krimgåter i ekte Agatha Christie-ånd.

Maria Lang er et pseudonym for Dagmar Lange. Hun hadde doktorgrad i litteratur, skrev detektivromaner, filmmanus, og skuespill, og regnes for å være Sverige første krimdronning.

“En morder lyver ikke alene” har blitt filmatisert, og TV2 viste i fjor en serie basert på Maria Langs kriminalromaner. Mer enn 50 bøker i serien skal legges ut i Storytel i løpet av de neste månedene, så her er det bare å glede seg!

Lytt til boken

Livstegn

LivstegnForfatter: Harlan Coben, Innleser: Duc Mai-The

Harlan Cobens bøker  er blitt utgitt på mer enn 30 språk, og han er er tidenes første forfatter som har mottatt alle de tre store krimprisene i USA.

Dette er første boken i den poulære krimserien om den sagnomuste Myron Bolitar, en tidligere lovende NBA-prospect, senere Harvard-student og advokat, og nå vellykket sportsagent i New York. Liker du pulserende thrillere med overraskende tvister, ja da bør du lytte til denne serien!

“Harlan Coben er en moderne mester!”

Dan Brown, forfatter

Lytt til boken

Uten svik

UtensvikForfatter: Lee Child, Innleser:  Jon Husbø

Lee Child er en av verdens mestselgende og mest prisvinnende forfattere – bøkene hans kommer ut i mer enn 90 land!

Nå får du serien om den tidligere militærpolitimannen Jack Reacher i Storytel.

I denne boken har Secret Service gitt Reacher i oppdrag å drepe USAs visepresident. Det de ikke har fortalt ham, er at hensikten er å teste hvor effektivt sikkerhetsopplegget rundt visepresidenten er. Reacher kan dette gamet, han er rask, smart og anonym – den perfekte snikmorder. Det han ikke vet, er at en gruppe attentatmenn allerede har planlagt å ta visepresidenten av dage. De er superprofesjonelle, men de har oversett ett viktig element: Jack Reacher.

– The New York Times.

Lytt til boken

Cash
CashForfatter: Jens Lapidus, Innleser: Helge Winther Larsen

Jens Lapidus er forsvarsadvokat i et av Sveriges ledende advokatbyråer. Etter at han representerte tre unge menn i en ranssak, bestemte han seg for å begynne å skrive. Han ville skrive fra de kriminelles ståsted.

Cash er hans debutroman og første del i Stockholm Noir-triologien. Den ble en av 2000-tallets mest solgte og omtalte bøker i Sverige, er oversatt til over 30 språk og ble filmatisert i 2010.

Bli med til Stockholms underverden. JW som selger kokain på de hotteste stedene. Småkriminelle Jorge som kjenner kokainbransjen bedre enn noen, men som vil ikke selge lenger. Torpedoen Mrado som tar hånd om innkreving og hvitvask av penger for mafiaboosen Radovan. Disse tre føres sammen av underverdenens helt særegne logikk, og det kan bare ende på én måte; med en kamp på liv og død.

Oppfølgerne “Aldri fucke opp” og “Livet Delux” kommer i Storytel i løpet av våren, og vi gleder oss!

Lytt til boken

Menneskefluene

menneskeflueneForfatter: Hans Olav Lahlum, Innleser: Nils Nordberg

Hans Olav Lahlum debuterte som skjønnlitterær forfatter med “Menneskefluene” i 2010, som ble den første boken i serien om etterforskerparet K2 og Patricia.

Den ambisiøse unge førstebetjenten Kolbjørn K2 Kristiansen skal finne drapsmannen til den tidligere statsråden og motstandshelten Harald Olesen, som blir funnet skutt ned og drept innelåst i sin egen leilighet på Torshov. Verken mordvåpen eller noen andre spor etter morderen er å finne i leiligheten. K2 forstår raskt at morderen må ha vært en av de sju andre beboerne i oppgangen. De skarpsindige resonnementene til den 18 år gamle funksjonshemmede professordatteren Patricia Louise Borchmann, bringer etterforskningen stadig tettere på en uvanlig utspekulert og kaldblodig morder.

Hans Olav Lahlum kommer til Krimfestivalen!

Lytt til boken

Om Krimfestivalen

Krimfestivalen skal sette nordisk krim i et internasjonalt perspektiv. På festivalen kommer en rekke kjente krimforfattere, blant andre Jo Nesbø, Gunnar Staalesen, Torkil Damhaug, Jørn Lier Horst, Hans Olav Lahlum, Anne Holt, Karin Slaughter, Robert Wilson, Peter Swanson, Håkan Nesser og Hjorth & Rosenfeldt.

Programpostene ledes av blant andre Trude Teige, Anne Grosvold, Marte Spurkeland, Asbjørn Slettemark og Aslak Nore.

 Gå ikke glipp av tre fantastiske dager fullpakket med:

  • Forfatterintervjuer
  • Paneldiskusjoner
  • Krimteatersport
  • Quiz
  • True Crime: Kriminalteknikere fra Politihøyskolen viser hvordan de finner og sikrer spor på et åsted

Les mer om Krimfestivalen og se hele programmet her.

Festivaltilbud til alle nye kunder: Lytt og les så mye du vil i 30 dager, uten kostnad!

0 comments on “Kriminelt spennende lydbøker!

Leave a Reply

%d bloggers like this: