Romaner

Poul Helweg – En ærlig mann

BANNER-image_En-ærlig-mann_Jeg-kom-til-meg-selv

Fem fredager fremover kan du lytte til et nytt avsnitt i lydbokserien “En ærlig mann”. Serien er basert på den første boken i den danske forfatteren Lars Kjædegaards “Montebello-trilogi”, som utkom i Danmark fra 2006 til 2008.

Hovedpersonen Poul Helweg driver samtalestedet “Ærlig nærvær”, hvor alle som vil kan komme og diskutere små og store problemer med Poul. Og Poul er ikke redd for å gi sine gjester sin ærlige mening.

Lars Kjædegaard fortæller:

“Jeg har gendigtet min oprindelige roman, så den passer til føljetonformatet. Jeg har bevaret store dele af den oprindelige historie, men genskrevet den og opdateret den. Jeg mener, at hovedpersonen, Poul Helweg, er en original karakter, som appellerer til mine læsere. Måske er han endda endnu bedre i lydbogsform.

Hele dynamikken omkring Poul Helweg tager udgangspunkt i, at mange mennesker ikke har nogen at tale med. Men Poul Helweg stiller sig til rådighed. Han er en begavet og desuden meget tiltrækkende mand. Og ved at gøre ham til en slags moderne sjælesørger for almindelige borgere, kan de enkelte afsnit af ’En ærlig mand’ gennemspille og forholde sig til stort set alle det moderne livs problemer.

Jeg har skrevet mange kriminalromaner, og i den slags romaner er man ofte nødt til at identificere sig med karakterer, som tænker meget negativt og aggressivt. “En ærlig mand” er det modsatte. Når jeg skriver om Poul, tænker jeg først og fremmest ærligt. Poul lægger konventionerne og tabuerne væk. Han vil gerne hjælpe, og det lykkes for det meste. Hans filosofi er, at vi er skabt til at hjælpe hinanden. Poul er god for mange af sine gæster – han er også god for mig. Pouls råd og synspunkter er også mine. ’En ærlig mand’ er mit forsøg på – med Pouls hjælp – at give lytterne en tro på, at vi mennesker rent faktisk kan hjælpe hinanden og tage et større ansvar for hinanden.”

Du kan lytte til første avsnitt her.

 Prøv Storytel gratis i 14 dager og få tusenvis av lydbøker på mobilen!

 Prøv Storytel gratis i 14 dager og få tusenvis av lydbøker på mobilen!

0 comments on “Poul Helweg – En ærlig mann

Leave a Reply

%d bloggers like this: