Boktips

10 lydbøker du bør lytte til i høstferien!


Blomsterhandlersken, Gro Dahle

Blomsterhandlersken

Gro Dahle har blitt en kjær norsk forfatter med sine diktsamlinger, prosa og barnebøker. Hennes andre voksenroman handler om Sigrid som er blomsterhandlerske, kone, mamma og venninne. Det er ikke alltid like lett å sjonglere mellom de ulike rollene. Gro Dahle fikk strålende kritikker for denne gjenkjennelige og litt poetiske romanen, som vi anbefaler på det varmeste.

Lytt til boka

Skjellig grunn til mistanke, Chris Tvedt

Skjelliggrunn

Yngve Berven leser denne spennende krimromanen av Chris Tvedt. Den profilerte forsvarsadvokaten Mikael Brenne mottar en telefonbeskjed fra en død mann. Den er fra hans gode advokatvenn Bjørn Groven som ber om hjelp. Men Bjørn er funnet skutt, og politiet arbeider ut fra teorien om at han har begått selvmord. Mikael bestemmer seg for å finne ut hva som ligger bak, men etter ubehageligheter og flere mord ønsker han at han hadde latt det være.

Lytt til boka

Den lille kafeen i Kabul, Deborah Rodriguez

Denlillekafeen

Hvis du liker «Drageløperen», vil du elske denne. Fem kvinner og en kafé i hjertet av Afghanistan, på et av de farligste stedene på kloden møtes de: Sunny, den stolte kaféeieren, Yasmine, som ble kidnappet fra en avsidesliggende landsby, Isabel, en ambisiøs journalist, Candace, en rik amerikansk kvinne som endelig har forlatt ektemannen for å hengi seg til sin afghanske elsker, og Halajan, en enke som har en hemmelig kjærlighetshistorie som bryter med alle regler i det afghanske samfunnet.

Lytt til boka

Maskeblomstfamilien, Lars Saabye Christensen

Maskeblomstfamilien

Lars Saabye Christensen er i disse dager aktuell med romanen «Magnet», som han har høstet fantastiske kritikker for. Vi gleder oss til den kommer som lydbok til neste vår! Før den tid kan vi anbefale deg å lytte til en av Saabye Christensens tidligere utgitte lydbøker i Storytel. «Maskeblomstfamilien» er både poetisk og gåtefull slik vi kjenner historiene til Saabye Christensen. Helge Winther Larsen gjør også en svært fin jobb med å fortelle den.

Lytt til boka

Barsakh, Simon Stranger

Barsakh

Dette er en høyaktuell roman du bør anbefale til tenåringen din. Som tenåringsjenter flest er Emilie opptatt av hvordan hun ser ut. Av klær, kropp og kalorier. Men Emilie går lenger. Hun trener hver dag og spiser så lite som mulig. Hvert måltid er en kamp. Nå er Emilie på ferietur med familien sin på Gran Canaria. Etter en lunsj legger hun ut på en joggetur. Samtidig driver en båt med afrikanske flyktninger med havstrømmene bare noen kilometer unna. Snart skal livene deres møtes.

Lytt til boka

Mary Bowsers hemmeligheter, Lois Leveen

Marybowsers

Denne romanen er basert på en sann historie, og er en inspirerende roman om en modig kvinnes vilje til å ofre sin egen frihet for å endre historien. Hele livet har Mary Bowser vært slave hos den velstående familien Van Lew i Richmond, Virginia. Men når Bet, den viljesterke datteren i huset, bestemmer seg for å sende Mary til Philadelphia slik at hun kan få seg en utdannelse, må Mary gripe sjansen og forlate sin familie for et liv i frihet. Den perfekte kombinasjonen av historie, romantikk og eventyr, gjør dette til en fascinerende og underholdende roman!

Lytt til boka

Per, Aksel Fuggeli

Per

Per Fugelli er en av landets mest anerkjente offentlige stemmer. Livet gjennom har han slåss for et raust og rettferdig Norge. De siste fem årene har han hatt kreft som kommer og går. Sønnen Aksel mener det er på tide å gå Per på klingen. Resultatet er en barsk og ærlig, men også varm og munter fortelling om livet til Per.

Lytt til boka

Stoner, John Williams

Stoner

Har du ikke lest den enda? Da synes vi at du skal lytte til den i Storytel denne høsten! Med sin magiske og spesielle stemning formidlet av Kim Haugen, er dette en perfekt bok å lytte til nå som høstkveldene sniker seg på. William Stoner er født mot slutten av det 19. århundre i en lutfattig bondefamilie i Missouri. Han blir sendt til universitetet for å studere agronomi, men forelsker seg i stedet i litteratur og omfavner livet som akademiker. Men Stoner møter motgang i både ekteskap og karriere. En bok om tap og seire som vi alle på ulike måter opplever i livet.

Lytt til boka

Johannes Jensen, Henrik Hovland

Johannesjensen

Har du høstferie med barna er det alltid greit å ha noen morsomme aktiviteter på lur! Vi anbefaler å lytte til denne lydboka som inneholder tre fantastiske fortellinger om krokodillen Johannes Jensen, lest av komiker Espen Beranek Holm. Her blir det lydeffekter og musikk, helt super underholdning for både små og store!

Lytt til boka

Om bare, Vigdis Hjorth

Om bare

Småbarnsmoren og dramatikeren Ida Heier har møtt sitt livs kjærlighet. Hun har lenge visst at noe kom til å skje, man kan merke sin evne til å elske før man møter den elskede, tenker hun. Nå har hennes lidenskap rammet den ti år eldre professoren Arnold Busk, også han gift og med barn. I et par år er hun ulykkelig lengtende før han gir opp sitt gamle liv for henne. Det er begynnelsen på et overstadig turbulent og grenseløst kjærlighetsforhold. En nøkkelroman i Vigdis Hjorth sitt forfatterskap, strålende lest av Kari Simonsen.

Lytt til boka

 Prøv Storytel gratis i 14 dager og få tusenvis av lydbøker på mobilen!

0 comments on “10 lydbøker du bør lytte til i høstferien!

Leave a Reply

%d bloggers like this: