Barn og ungdom Boktips

10 lydboktips til barn på ferie

Featured image

Lydbøker er kjempefin underholdning for barna, enten dere er på en langtur med bil, tog eller fly, slapper av på stranden, sitter hjemme i stua en regnværsdag, eller vil høre en godnatthistorie på sengekanten. Med Storytel får du ubegrenset tilgang til hundrevis av lydbøker og e-bøker for barn (og voksne), direkte fra mobilen. Hele familien kan lytte på samme abonnement, og du kan laste ned bøker offline, slik at du ikke er avhengig av nettilgang. Her får du 10 gode lydboktips som passer til barn fra 2-8 år.

1. Sommer med Karsten og Petra
Forfatter: Tor Åge Bringsværd, innleser: Inger Gundersen

Det går mot sommer for Karsten og Petra. Karsten reiser først på ferie langt av sted. Helt til Syden drar han. Om sommeren drar alle på båttur med Morfars båt «Brahmaputra», og da lærer Karsten og Petra og svømme. De drar også på en litt større båttur. De reiser med Danskebåten, helt til Danmark. Denne lydboken inneholder til sammen tre fortellinger om Karsten og Petra, med sang og musikk som gjør det ekstra spennende og morsomt for de minste.

Lytt til boka

2. Vitseløve
Forfatter: Steffen Sørum, Innleser: Haakon Strøm

To tomater gikk over en vei. Da begge kom over på den andre siden, sa den ene tomaten til den andre. Hei nå ødela du hele vitsen!

I denne lydboken får du høre morsomme vitser for hele familien. Anbefales på biltur!

Lytt til boka

3. Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen
Forfatter: Thorbjørn Egner, innleser: Thorbjørn Egner

Her er den komplette lydboken med alle sangene og hele den morsomme og spennende fortellingen om kakeglade skogsmus, lumske rever og dobbeltpeprede pepperkaker. Lydboken er basert på den gamle innleste historien fra Barnetimen for de minste.

Lytt til boka

4. Brødrene Løvehjerte
Forfatter: Astrid Lindgren, innleser; Svein Tindberg

Brødrene Løvehjerte er Astrid Lindgrens fantastiske eventyr om de to brødrene Karl og Jonatan Løve. Karl og Jonatan gjenforenes etter sine korte liv på jorden i landet Nangijala der «eventyrets og leirbålets tid» hersker. Nå skal de bare være lykkelige i Kirsebærdalen der deres lille hvite hus ligger. Men det skal vise seg at det også er ondskap i dette paradiset. Karl og Jonatan tar opp striden mot den onde ridderen Tengil og dragen hans, Katla, og blir til de modige Brødrene Løvehjerte.

Lytt til boka

5. Bukkene Bruse på badeland
Forfatter: Bjørn F. Rørvik, innleser: Ingrid Gjessing Linhave

Bukkene Bruse er på vei til setra. Da får de øye på et nytt skilt: Badeland 200 meter, står det. Kan vi ikke heller dra dit i år? spør den mellomste bukken. Det er så kjedelig oppe på setra. Please, sier den minste. Da trenger vi ikke gå over brua heller. Det er så skummelt med det trollet. Den største bukken gir etter og bukkene Bruse drar på badeland. Men tror du at de slipper unna trollet?

Lytt til boka

6. Pulverheksa på fisketur
Forfatter: Ingunn Aamodt, innleser: Eli Rygg

Pulverheksa og Hokus og Pokus skal på fisketur og ber med seg vennene sine. Men både Politimannen, småtrollene og Drømmeprinsen er lei seg fordi noe er blitt borte. På fiskeplassen overrasker de Tyven og mysteriet blir oppklart. Her er det sang, musikk og morsomme karakterer, som også de voksne vil kjenne igjen. Egner seg godt til felleslytting!

Lytt til boka

7. Fly! sa Albert Åberg
Forfatter: Gunilla Bergström, innleser: Nicolay Lange-Nielsen

– Er du nødt til å være så barnslig!, jamrer pappa. Albert har nettopp lekt og hatt det moro – og det ble rotete alle steder. Pappa er voksen og må gjøre voksne, viktige og alvorlige saker og ting. Det er trist når pappaer er lei seg, Albert synes synd på ham. – Er du nødt til å være så voksenlig?, spør han forsiktig. Og heldigvis er pappa den gode gamle tross alt. Det går an å få ham i tøysehumør, og lokke ham med inn i leken. Og det var nok heldig for ham!

Lytt til boka

8. LasseMaja – Campingmysteriet
Forfatter: Martin Widmark, innleser: Marianne Krogness

Lasse og Maja er på telttur sammen med Miranda og den lille apen hennes. Men så begynner ting å forsvinne og naboene oppfører seg stadig mer mystisk. Og når eieren av campingplassen finner ut at alle krepsene hans er stjålet, forstår Lasse og Maja at ferien er over. De har fått en ny sak å løse!

Lytt til boka

9. Magisk moro med Mummitrollet
Forfatter: Tove Jansson, innleser: Trond Brænne

Hvis du ikke har møtt Mummitrollet har du gått glipp av mye magisk moro. I denne lydboken får du tre nye eventyr om Mummitrollet og vennene hans. I «Mummitrollets vinter» skal Mummitrollets venner reise sørover. Mummitrollet er bekymret for at Snusmumrikken ikke vil savne ham like mye som han vil savne Snusmumrikken. I «Mummitrollet og bursdagsknappen» gleder Mummitrollet seg til verdens mest fantastiske dag. Men tenk om de har glemt den? Og i «Mummitrollet og skattejakten» drar alle vennene til Ødeøy for å lete etter en skatt.

Lytt til boka

10. Tommy og elefanten – Karius og Baktus – Ole Jakop på bytur – Da Per var ku
Forfatter: Thorbjørn Egner, innleser: Thorbjørn Egner

For mange som vokste opp på 50 tallet ble Thorbjørn Egner en kjent og kjær fortellerstemme gjennom Barnetimen på NRK. Med sine varme og humoristiske skildringer har Egner gledet store og små tilhengere gjennom generasjoner. Denne lydboksamlingen inneholder mange av hans sanger og de koselige fortellingene i sin helhet, slik de ble fortalt av Thorbjørn Egner selv i Barnetimen for de minste.

Lytt til boka

Det er enkelt å komme i gang med Storytel, slik gjør du:

  1. Gå til: https://www.storytel.no. Logg inn med Facebook, eller legg inn e-postadresse og opprett et passord.
  2. Last ned Storytels app i App store eller Google Play
  3. Les og lytt så mye du vil – de første 14 dagene er gratis!

 Prøv Storytel gratis i 14 dager og få tusenvis av lydbøker på mobilen!

0 comments on “10 lydboktips til barn på ferie

Leave a Reply

%d