10 bøker til vårdagene

Arvogmiljø1

Med våren følger utetid og late stunder i hengekøya eller i parken. Muligens står det også noen praktiske gjøremål for tur, som vårrengjøring, hagearbeid og rydding i garasjen. Uansett hva du velger å bruke tiden din på så kan det passe bra å høre en bok samtidig! Her er 10 av vårens beste bøker i Storytel!

Gode romaner

 

Brevtilvictoria.jpgBrev til Victoria, av Marcelo Puglia

Lest av: Tore Chr. Sævold

Journalisten og bloggeren Mauricio er 40 år og har nettopp blitt far til en liten jente, Victoria. Mauricio lever lykkelig sammen med sin lille familie, men lykken skal ikke vare evig. For å være helt nøyaktig, skal den vare i seks måneder. For Mauricio har fått vite at han har en ondartet hjernesvulst, og at han har 6 måneder igjen å leve. Mauricio skriver en liste over hva han vil gjøre: Han vil blant annet gifte seg med Gabriela, han vil synge med Paul McCartney og han vil skrive et brev til sin nyfødte datter hver eneste dag i den tiden han har igjen. I brevene forteller han henne om alt han går igjennom, men også om livet han har levd, som en guide til datteren som skal vokse opp uten ham.

Hør boken

EnmannvednavnoveEn mann ved navn Ove, av Fredrik Backman

Lest av: Kim Haugen og Trond Brænne

En humoristisk og varm historie som samtidig sier noe viktig om oss selv og vår tid. Ove er 59 år. Han kjører Saab. Til tross for at han ble sparket som styreleder i borettslaget for flere år siden (i det som Ove selv bare omtaler som «statskuppet»), klarer han ikke å la være å blande seg inn. Han sjekker at alt er på stell, og at ingen bryter reglene. Men når det nyinnflyttede paret i nabohuset er så uheldige å ødelegge Oves postkasse, blir det opptakten til en humoristisk og hjertevarm historie om rufsete katter, uventet vennskap og kunsten å rygge med tilhenger. Det som skjer, kommer til å forandre en mann og et borettslag for alltid.

Hør boken

Nittenminutter.jpgNitten minutter, av Jodi Picoult

Lest av: Silje Storstein

Som jordmor er det Lacy Houghtons jobb å ta imot nye liv. Hun hadde ikke ventet at sønnen hennes skulle ta liv. Men det er akkurat det han gjør en marsmorgen, da han går inn på en skole med våpen i stedet for bøker og dreper ti mennesker. Det tar nitten minutter. Lacy grubler på når hennes sjenerte 17 år gamle sønn ble forvandlet til et monster. Og er det hennes feil? Hun går gjennom fortiden for å lete etter spor, og begynner å innse at til tross for – eller kanskje på grunn av – alle hennes forsøk på å være en god mor, har hun egentlig aldri kjent sin egen sønn.

Hør boken

Fakta og dokumentar

 

Orient.jpgOrientekspressen – en vårreise, av Torbjørn Færøvik

Lest av: Anders Ribu

Norges fremste reiseskildrer har fulgt verdens mest berømte togspor – fra London til Istanbul og videre til Samarkand og leverer sin mest sprudlende bok til nå. En reise gjennom et kontinents historie og kultur, 7500 kilometer, 12 land og tre århundre.

Hør boken

Banalitetens.jpgBanalitetens tyranni, av Christian Borch

Lest av: Christian Borch

Med Banalitetens tyranni er Christian Borch ved veis ende i det som har blitt en serie på tre bøker om det moderne Europa. Der den første boken Salig velstand tok for seg hvilke idealer som kjennetegner vår tid, var oppfølgeren Sannhetens kår en utforskning av hvordan nyliberalistisk filosofi har gjort sitt inntog politikken og hvordan den kommuniseres. Nå foretar Borch en ut-zooming og tar med spisset penn fatt på de store linjene. Fra Margareth Thatcher, Ronald Reagan, Kåre Willoch og 1980-tallets frigjøring av markedskreftene, fram til dagens Euro-krise. Banalitetens tyranni er et engasjert og velformulert innlegg i debatten om vår felles framtid, fra en av norsk journalistikks store nestorer.

Kommer i Storytel 12.05.2018

trærnesTrærnes hemmelige liv, av Peter Wohlleben

Lest av: Elisabeth Vatn

Det foregår forbløffende ting i skogene våre: trær som kommuniserer med hverandre, trær som vokter og tar kjærlig ansvar for barna sine og dessuten ser etter sine skrale, gamle naboer, trær fulle av følelser, empati og hukommelse. Høres dette utrolig ut? Kanskje det, men det er sant! Dette er en informativ, lidenskapelig og morsomt skrevet bok som lar oss se skogene våre med helt nye øyne.

Hør boken

Rosenborg.jpgNorske fotballklubber, av Thomas Aune

Med: Thomas Aune

Bli kjent med de norske fotballklubbene i denne podkastserien, som gir deg alt du ikke visste om Norges fotballklubber! Du får ikke høre om medaljer, resultater og kongepokaler, men klubbhus som brant, fingre som ble kuttet av, og slåssing på Odd-treningene på 90-tallet. Podkastserien er produsert av Humornieu.

Hør podkastserien

Homodeus.jpgHomo Deus, av Yuval Noah Harari

Lest av: Per Andreas Tønder

Hvor er menneskeheten på vei? Hvilke framtidsprosjekter, drømmer og mareritt kommer til å prege vår verden under resten av 2000-tallet? I Homo Deus – en kort historie om i morgen, retter Yuval Noah Harari søkelyset mot menneskehetens framtid.

Kommer i Storytel 18.05.2018

Krim og spenning

 

Størstavalt.jpgStørst av alt, av Malin Persson Giolito

Størst av alt er et drama så godt skrevet at den blåser leseren av banen fra første side. De rikeste rike og de aller nederst på rangstigen trenger sjelden å møtes. Bare på Djursholms almenne gymnas. Fem tenåringer og en lærer som vil det beste. Det ender med en katastrofe. Ni måneder senere stilles atten år gamle Maja for retten. Det er hevet over enhver tvil at Maja skjøt og drepte kjæresten sin Sebastian og bestevenninnen Amanda. Og han som ble hardt skadd, men overlevde, Samir, hva har han å si om Majas rolle? Størst av alt er på mange måter et portrett av Sverige i dag, samtidig som det er en hjerteskjærende skildring av forholdet mellom foreldre og barn, og det å være ung. Kåret til Årets beste svenske kriminalroman av Svenska Deckarakademin: «Et originalt fortalt psykologisk rettssalsdrama i et skarpt og engasjerende språk»

Kommer i Storytel 15.05.2019

Stummeskrik.jpgStumme skrik, av Angela Marsons

Lest av: Nina Woxholtt

Et uskyldig offer. En dypt begravet hemmelighet. En pakt skrevet i blod. En kvinnelig rektor blir funnet drept. Hun er det første offeret i rekken av en serie grusomme drap som sjokkerer innbyggerne i Black Country. Det viser seg at alle ofrene arbeidet på en nedlagt barnehjem som brant ned for ti år siden. Da levningene av barn blir funnet på tomten, forsterkes sakens omfang ytterligere. Den tøffe og hengivne etterforskeren Kim Stone er selv preget av å ha vokst opp på barnehjem. Hun skjønner tidlig at den sinnsyke morderen begynte sine grufulle gjerninger for mange år siden. Stone må finne morderen før han slår til igjen. Men for å klare det, må hun først bekjempe sine egne demoner.

Hør boken

Ikke registrert i Storytel enda? Prøv gratis i 14 dager her!