10 bøker som får deg i julestemning!

Reisentil
Samle små og store til en rolig lyttestund, hør en juleklassiker mens ribben står i ovnen og du dekker kveldens festbord, eller sørg for god stemning i bilen hele veien opp til fjells. Vi har samlet 10 gode lyttetips til deg og dine. God jul!

Solanogludvigsjul1. SOLAN OG LUDVIGS JUL

Forfatter: Kjell Aukrust

Innleser: Harald Sommerin Simonnæs

I denne boken får du bli med Solan og Ludvig på et julemysterium, og den kommer med 100 % julestemningsgaranti. Slik begynner historien: Det nærmer seg jul i Flåklypa. Solan og Ludvig er ivrig opptatt med juleforberedelsene. Reodor Felgen er mest opptatt av oppfinnelsen han arbeider med. Så, en snøtung vintermorgen i desember, våkner Ludvig opp og kjenner på seg at noe er feil. Det er Reodor, han har forsvunnet! Bare en varm kaffekopp står igjen etter ham på kjøkkenbenken…

Lytt til boka

Olivertwist2. OLIVER TWIST

Forfatter: Charles Dickens

Innleser: NRK Radioteatret

Charles Dickens gripende klassiker om fattiggutten Oliver Twist! Oliver, som er av rik familie blir født på fattighus av en mor på flukt. Moren dør og ingen vet om Olivers opphav. Han plasseres på et barnehjem hvor det ikke bare er lett å vokse opp. Sine første ni år bor han her med dårlig og for lite mat og sinte voksne. Takknemlighet er hva de forlanger. Oliver flykter til London og her blir han fanget opp av Fagin, en slu herre som bruker foreldre­løse som lommetyver…

Lytt til boka

Julefortellinger3. JULEFORTELLINGER

Forfatter: Astrid Lindgren

Innlesere: Håvard Bakke, Lise Fjeldstad, Vibeke Saugestad, Christoffer Staib, Jannike Kruse, Unn Vibeke Hol

Innhold: 1. Intro 2. Jul i stallen 3. Koste Kari hjelper mormor 4. Jovisst kan Lotta nesten allting 5. Jul i Bakkebygrenda 6. Pippi Langstrømpe har juletrefest 7. Godnatt, herr Landstryker! 8. Se, Marikken, det snør! 9. Da Emil gjorde en bedrift så hele Lønneberget jublet og alle spilloppene hans ble glemt og tilgitt.

Lytt til boka

Trenøttertilaskepott4. TRE NØTTER TIL ASKEPOTT

Forfatter:  Boena Nemcová

Innleser: Knut Risan

For mange nordmenn er ikke julen den samme uten fortellingen om Askepott og de tre nøttene. Filmversjonen er basert på et gammelt eventyr av den tsjekkiske forfatteren Boena Nemcová. Nå kommer lydbokutgaven av eventyret som minner sterkt om den folkekjære filmen. Også på lydboken er Knut Risan fortellerstemmen, og den velkjente filmmusikken er et viktig innslag.

Lytt til boka

Juliskomakergata5. JUL I SKOMAKERGATA

Forfatter: Bjørn Rønningen

Innleser: Henki Kolstad

Historien foregår i forkant av den store Juleforestillingen på Lilletorget, og Bakermester Snipp har fått i oppdrag å bake 4367 smultringer. Borgermesteren og Byrådet har nemlig besluttet å spandere julesmultringer på hele byen! Men hvordan i all verden skal stakkars Snipp klare å bake dem alle sammen, uten smultringmaskin? Det er da Skomaker J.P. Andersen kommer opp med Den Store Smultringplanen. Denne lydboken er spilt inn i 2003. Henki Kolstad selv imponerte stort under innspillingen, og ingen kan høre at det tross alt var gått over 24 år siden han spilte J.P. Andersen i TV serien. Lydboken inkluderer to av sangene fra TV serien; Skomakervise og Vi er fire glade musikanter.

Lytt til boka

Klassiskejulefortellinger6. KLASSISKE JULEFORTELLINGER

Forfatter: H.C Andersen

Innleser: Per Aabel

Kjente og kjære julefortellinger er som kjente og kjære julesanger, man vil bare høre dem om og om igjen! Her får du Den lille piken med svovelstikkene, Barnesnakk, Snurrebassen og ballen, og Grantreet, Tekannen, Fillene.

Lytt til boka

Reisentiljulestjernen27. REISEN TIL JULESTJERNEN

Forfatter: Sverre Brandt

Innleser: Lise Fjeldstad

En klassiker som slår an både hos barn og voksne! Lise Fjeldstad forteller den gamle historien om Gulltopp og julestjernen, den vakre unge piken Sonja, Kongen og Julenissen. Nydelig fortelling og stemningsfull musikk, som har fortryllet oss nesten hver jul siden premiéren på Nationaltheatret i 1924.

Lytt til boka

DICKENS_JULEFORTELLING_k4:DICKENS_JULEFORTELLING_k48. EN JULEFORTELLING

Forfatter: Charles Dickens

Innleser: Svein Tindberg

Ebenezer Scrooge, lille Tim og Bob Cratchit er velkjente personer fra Charles Dickens’ store juleklassiker. Den handler om egoistiske Scrooge som blir hjemsøkt av tre ånder. De får ham til å skjønne hva som egentlig betyr noe i livet og hva som er julens sanne glede.

Lytt til boka

Julenshistorie9. JULENS HISTORIE

Forfatter: Eyvind A. Skeie

Innleser: Nils Ole Oftebro

Alle barn har sterke forventninger når julen nærmer seg, men ikke alle vet hvorfor vi feirer jul og hvilken opprinnelse de ulike tingene vi tradisjonelt forbinder med jul har. Eyvind Skeie har skrevet et eventyr som gir barn og voksne en munter og morsom innføring i julens historie. Forteller er Nils Ole Oftebro. Det handler om de to små trollene, Skurve og Lurve, som bor for seg selv ute i skogen. En dag, like før jul, blir grantreet som de leker i, hugget ned. Det skal bli juletre! Skurve og Lurve gjemmer seg i treet og blir med til gården. Der blir de to trollene kjent med alt det som hører julen til; juletre og julepynt, engler og stjerner, gjetere og vise menn. De møter Josef og Maria og det lille barnet i krybben. Men hva har to små troll i julen å gjøre?

Lytt til boka

Julepåsaltkråkan10. JUL PÅ SALTKRÅKAN

Forfatter: Astrid Lindgren

Innleser: Nicolay Lange-Nielsen

En morgen da Tjorven våknet, var det is på alle dammer og det ble stadig kaldere. Og så ble det endelig jul. Tre dager før jul kom båten Saltkråkan pesende gjennom råka med familien Melkerson om bord. Da Pelle fortalte Tjorven at julenissen ikke fantes, fikk Tjorvens barnetro en knekk så det knaket. Var det mulig at det ikke fantes noen julenisse?

Lytt til boka