10 bøker du bør høre i sommer

Opprinnelse

Enten du skal ligge langflat i hengekøya, reise på bilferie i Europa eller fly til fjernere strøk, er lydbøker det perfekte følge. Til sommerferien sparer vi ofte bøkene vi har lengtet etter å lese når tidspresset har stått i veien. Det beste er når feriens leseopplevelser engasjerer, underholder og tar tak i oss, gir gjenklang til eget liv og tilfører nye perspektiver. Her får du 10 lydbøker som kan underholde deg i sommervarmen!

Ikke registrert i Storytel? Prøv gratis i 14 dager her! 

Opprinnelse.jpgOpprinnelse

Forfatter: Dan Brown

Lest på norsk av: Haakon Strøm

Mesteren av gåtekrim, Dan Brown, er tilbake med en ny Robert Langdon-roman! I Opprinnelse fletter Dan Brown inn det som har blitt hans varemerke: koder, vitenskap, religion, historie, kunst og kultur, uten at det går på bekostning av spenningen!

Robert Langdon, professor i symbologi og religiøs ikonologi ved Harvard, ankommer det hypermoderne Guggenheim-museet i Bilbao. En av hans tidligere studenter, den 40 år gamle multimilliardæren, futuristen og genierklærte it-gründeren Edmond Kirsch, skal presentere en revolusjonerende oppdagelse – en oppdagelse som vil besvare to av menneskehetens mest grunnleggende spørsmål. Etter hvert som den fascinerende presentasjonen skrider fram, forstår Langdon at den er langt mer kontroversiell enn noen kunne forestille seg…

Hør boken her

Hjemkomsten.jpgHjemkomsten

Forfatter: Hisham Matar

Lest av: Mads Ousdal

En usedvanlig sterk fortelling om en sønns leting etter sin far og om hjemkomsten til et land han trodde han hadde forlatt for alltid. I 1990 da Hisham Matar bodde i London, ble faren hans, Jaballa Matar, som var politisk dissident, kidnappet i Kairo av Gadaffis sikkerhetspoliti brakt tilbake til Libya hvor han ble satt i fengsel. Hisham skulle aldri se faren sin igjen. Tjue år senere, i 2012, kan Hisham Matar vende tilbake til Libya for første gang på 22 år. I denne rørende og rystende boken beskriver han letingen etter faren, den uutslokkelige tørsten etter å få vite hva som har skjedd.

Kommer som lydbok 27. juli

Byens spor.jpgByens spor

Forfatter: Lars Saabye Christensen

Lest av: Kim Haugen

Nytt storslått episk verk fra Lars Saabye Christensen! Byens spor er første bind i en trilogi, og vi befinner oss på Oslo vest rett etter krigen der vi møter Ewald og Maj Kristoffersen med deres sønn Jesper. Ewald jobber i et reklamebyrå som får i oppdrag og lage kampanjen i forbindelse med Oslos 900-årsjubiléum og Maj engasjerer seg i Røde kors. Bli med når vi legger øret inntil konkylien og lytter: Hør lyden av Oslo. Se gatene som binder den sammen, se menneskene som bor i dem. Se Ewald og Maj, se slakteren, se legen, hør hyggepianisten på Bristol, høre telefonen ringe hos fru Vik i etasjen over. Se Maj gå på møte i Røde Kors, hør glassen klirre på Bristol. Høre lyden av hvinende bremser.

Hør boken her

Botaniskhage.jpgBotanisk hage

Forfatter: Fredrik Høyer

Lest av: Fredrik Høyer

Blant utvalget i Storytel finner du også kortere fortellinger, nemlig lydboksingler. Disse er lydlagt, og leses av forfatter. En lydboksingel varer bare noen minutter, og dermed er det perfekt å lytte til en (eller flere) hvis du får lite tid for deg selv. Denne produseres av Ferdigsnakka, og er en av 40 lydboksingler du kan velge mellom.

Kanskje du sitter i Botanisk hage nå… Og jeg setter med ned ved siden av deg, da, og innleder en samtale, kanskje? Fredrik Høyer er en forfatter og poet fra Drammen, bosatt i Oslo. Han har drevet med performance- og slampoesi i snart ti år. I 2016 ga han ut diktsamlingen Grønlandustraen på Forlaget Fanfare – både som bok og som album.

Denne versjonen av «Botanisk hage» er skrevet og framført av Fredrik Høyer, lydlagt av Bendik Hovik Kjeldsberg, klippet og produsert av Synne Øverland Knudsen/Ferdigsnakka og mikset og mastret av Sjur Lyseid. Coveret er laget av Pia Benedikte Evensen.

Hør lydboksingelen her

PostkortfrahellasPostkort fra Hellas

Skrevet av: Victoria Hislop

Lest på norsk av: Bjørn Eivind Aasland

Vi får bare ikke nok av den greske atmosfæren, og elsker at vi nå kan lytte til Victoria Hislops Postkort fra Hellas.

Uke etter uke kommer det postkort til Ellie. Samtlige av dem er signert med en forbokstav: A. Det er lys himmel, blått hav og fantastiske bilder fra Hellas. Postkortene lyser opp Ellies tilværelse. Etter seks måneder slutter postkortene å komme. Men bildene hun nå har hengt på veggen, fortsetter å inspirere henne. Hun vil nå reise og se landet med sine egne øyne, men den dagen hun skal reise, dukker det opp en mystisk pakke.

Det er bare å gjøre seg klar for øyhopping i sommer, for som The Sunday Times skriver om Hislop: «Hun gjør landet levende for oss, på uforlignelig vis. ( ) Dette er fantasirike og fascinerende beretninger.»

Hør boken her

Brida.jpgBrida

Forfatter: Paulo Coelho

Lest av: Guri Schanke

Gled deg til intet mindre enn 6 nyinnleste bøker fra Paulo Coelho denne sommeren og høsten. Først ut er Brida, som handler om en ung, irsk jente og hennes ønske om å forstå verden. Slik blir hun ledet til forskjellige mennesker med stor visdom, som gjerne vil dele sin kunnskap med henne. Lærerne merker at hun har spesielle evner, men greier ikke å sette fingeren på hva det er. De ser at hun er født med en gave, men må la henne dra ut på sin egen oppdagelsesreise. Mens Brida søker sin skjebne, kjemper hun for å finne en balanse mellom forholdet til sine medmennesker og trangen til å omskape seg selv. Kos deg med denne betagende historien om kjærlighet, lidenskap, mysterier og åndelighet.

Kommer i Storytel 24. juli

00000672021Størst av alt

Forfatter: Malin Persson Giolito

Lest på norsk av: Hedda Sandvig

Et drama så godt skrevet at den blåser leseren av banen fra første side. De rikeste rike og de aller nederst på rangstigen trenger sjelden å møtes. Bare på Djursholms almenne gymnas. Fem tenåringer og en lærer som vil det beste. Det ender med en katastrofe. Ni månder senere stilles atten år gamle Maja for retten. Det er hevet over enhver tvil at Maja skjøt og drepte kjæresten sin Sebastian og bestevenninnen Amanda. Og han som ble hardt skadd, men overlevde, Samir, hva har han å si om Majas rolle? Størst av alt er på mange måter et portrett av Sverige i dag, samtidig som det er en hjerteskjærende skildring av forholdet mellom foreldre og barn, og det å være ung. Kåret til Årets beste svenske kriminalroman av Svenska Deckarakademin: «Et originalt fortalt psykologisk rettssalsdrama i et skarpt og engasjerende språk»

Hør boken her!

Jegerzlatan.jpgJeg er Zlatan

Forfatter: David Lagercrantz, Zlatan Ibrahimovic

Lest på norsk av: Bjørn Eivind Aasland

Boka om den svenske superstjernen ble både kritikerrost og en bestselger da den kom ut i 2011, og nå kan du endelig høre den med norsk innleser.

Ikke bare har Ibrahimovic i en årrekke vært blant de beste fotballspillerne i verden, hans eksentriske personlighet har også gjort ham til et kultikon. I denne boken letter Zlatan på sløret, og forteller åpenhjertig om alt i fra familieliv og kjendishysteri til pengegalskapen i internasjonal fotball.

Gjennom pennen til journalisten David Lagercrantz blir historien om den fattige gutten som spilte fotball i Malmøs gater – for så å bli en av verdens største stjerner – fortalt svært engasjerende. Du trenger faktisk ikke å være opptatt av verken fotball eller VM for å bli fengslet – men det er selvfølgelig ingen ulempe.

Hør boken her!

jegnekteraatenkeJeg nekter å tenke

Forfatter: Lotta Elstad

Innlest av: Lotta Elstad

Lotta Elstads Jeg nekter å tenke rommer den samme skarpe og smarte humoren som hennes tidligere bøker. Vi møter Hedda Møller etter en traumatisk flytur og en strabasiøs ferd tilbake til Oslo, gjennom et kriserammet Europa med tog og buss, skitne rom på vandrerhjem og en one-night-stand i Berlin som aldri slutter å sende meldinger i CAPS LOCK. Hjemme igjen oppdager hun en uønsket graviditet. Det burde være lett å gjøre noe med. Det er det ikke. Dette er en sort, feministisk samtidskomedie om politikk, kjærlighet – og en avgrunn som er farlig nær.

Hør boken her

0000068353

Rigels øyne

Forfatter: Roy Jacobsen

Lest av: Nils Johnson

Roy Jacobsen er som første nordmann shortlistet til den gjeve Man Booker International Prize for romanen De usynlige. Fortellingen om Ingrid Barrøy, som fortsatte med Hvitt hav, har fanget lesere over hele verden. Nå kommer tredje bok i serien, Rigels øyne. Med den har vi fått en enestående trilogi for alle som vil forstå mer av landet vi lever i. Rigels øyne er en sterk roman om et folk etter en krig, fortalt fra perspektivet til en uvanlig kvinne. For krigen gjør noe med menneskene. Men det gjør også freden. Den gjør noe med hukommelsen.

Hør boken her

Ikke registrert i Storytel? Prøv gratis i 14 dager her!