10 bøker du bør høre i høst!

10 bøker du bør høre i høst_skyggesøsteren

Årets sommer tar farvel og høsten er her med sin friske morgenluft, gyldne farger og hustrige regnværsdager. Bring inn litt ekstra hygge til jobbhverdag, treningstimer og helgekos, med fantastiske historier fra Storytel! Du kan høre dem når du vil og hvor du vil. Alene, eller sammen med noen. Husk at du kan laste ned ubegrenset med bøker offline, perfekt når du skal på en hyttetur, jobbreise eller fly til fjernere strøk. Her er 10 bøker vi anbefaler deg å høre denne høsten!

  1. Vigdis Hjorth, Arv og miljø

Arvogmiljo.bokHøstens store snakkis, vinner av Bokhandlerprisen 2016 og nominert til Nordisk Råds Litteraturpris – Arv og miljø må du få med deg! I boken møter vi Bergljot, som er midt i et arveoppgjør. Kjernen i arveoppgjøret er fordelingen av to sommerhytter, et barndomssted, som alle har et forhold til. To døtre som har tatt seg av stedet og foreldrene i mange år skal arve hyttene. Men det er to barn til, som delvis har brutt med familien. Hvorfor melder de seg nå på i arvetvisten? Under samtalen om arv løper en annen beretning, som setter voldsomme krefter i sving. Bergljot erfarer at det skal mot til for å uttrykke sin versjon av familiehistorien. Men bare gjennom å ta sine egne opplevelser på alvor og å prøve å sette ord på dem, er det mulig å komme videre.

Hør boken her!

  1. Lars Kepler, Kaninjegeren

KaninjegerenDet svenske forfatterparet som står bak pseudonymet Lars Kepler har gjort stor suksess hos et internasjonalt bokpublikum med sin serie om politietterforskeren Joona Linna. Kaninjegeren er den sjette boken i serien og er ikke for pyser! Her kombineres klassisk krim med en ekte thrillers intensitet.

En grusom hendelse for mange år siden utløser en serie brutale drap. Linna, som soner i Kumla fengsel etter en voldsepisode, hentes ut for å bistå i arbeidet med å stanse seriemorderen. Levende  lest av Haakon Strøm.

Hør boken her!

  1. Anders Haavie, Kris på Kripos

krisHvordan avsløres overgripere på nettet, og hva kan et dødt menneske eller et nedbrent hus fortelle oss? Svarene får du i Storytels nye podkastserie Kris på Kripos, der vi følger Kristopher Schau på besøk i fem ulike avdelinger på Kripos. Dette er podkasten for deg som er glad i True Crime og som lurer på hvordan ekte etterforskning foregår.

Hør podkasten her!

  1. Anette Dutton, Det hemmelige løftet

DethemmeligeDenne boken fikk prisen for årets beste tyske kjærlighetsroman i 2015. En sterk og engasjerende handling med et historisk bakteppe. Australske Sarah leser en avisartikkel om «de glemte barna»; engelske barn fra fattige familier som ble sendt til Australia, ofte uten at foreldrene fikk vite om det. Sarahs far vokste opp et av barnehjemmene som blir nevnt i artikkelen, og en mistanke begynner å gjøre seg gjeldende: Kan pappaen hennes være et av disse barna? Hun begynner å undersøke saken og blir overrasket når sporene fører til Tyskland og «barnetransporten» under andre verdenskrig.

Kommer 26. august!

Hør boken her!

  1. Martin Widmark, LasseMaja, Kinomysteriet

KinomysterietBarnebokserien om de to små detektivene Lasse og Maja er blant Storytels mest populære lydbøker for barn. Dette er den sjette boken i serien, som gjerne kan høres enkeltvis. Denne gangen må de finne ut av hvem som stjeler hundene i Valleby. Eierne er fortvilet, og de blir avkrevd tusenvis av kroner for å få sine firbente venner tilbake. Lasse og Maja skjønner at det haster og tar opp jakten. En jakt som fører dem rett inn i den mørke kinosalen.

Hør boken her!

  1. Clare Mackintosh, Jeg lar deg gå

JeglardeggåEn velskrevet, og ikke minst velfortalt, krim som ender i et skikkelig klimaks! Historien er inspirert av en sann hendelse da en sjåfør kjørte ned og drepte en niåring i Oxford i 2000. Denne saken ble, i motsetning til drapssaken i boken, aldri løst. I boken utløser bildrapet på en femåring en massiv etterforskning og en desperat jakt på et nytt liv. Gjør deg klar for drama, tragedier og overraskelser!

Kommer 31. august

Hør boken her! 

  1. Lucinda Riley, Skyggesøsteren

SkyggesøsterenSå er hun endelig tilbake, suksessforfatteren Lucinda Riley, med tredje bok i den storslåtte serien «De syv søstre»! Star er den mest gåtefulle av søstrene, og hun vil nødig gi slipp på tryggheten hun opplever i vennskapet med søsteren CeCe. Til slutt bestemmer hun seg likevel for å følge sporet faren har gitt henne for at hun skal finne opphavet sitt. Sporet fører henne til et gammelt antikvariat i London, og blir samtidig starten på en helt ny tilværelse.

Kommer 3. september

Hør boken her! 

  1. Audrey Carlan, Calendar Girl, september

Calendergirl.septSensuelt og romantisk, og den perfekte lettbeinte underholdning! Calendar Girl-bøkene handler om Mia Saunders, som har ett år på seg til å betale farens spillegjeld på én million dollar. For å klare dette, skal hun jobbe som eksklusiv eskortepike i tolv måneder, og betale ned på gjelden underveis. I september reiser Mia hjem til Las Vegas, hvor verden rundt henne tilsynelatende kollapser. Mia skylder fortsatt penger, faren er dødssyk og Wes gir ikke lyd fra seg. Menneskene hun elsker utkjemper desperate kamper på hver sin måte, og Mia vil gjøre absolutt alt hun kan for å hjelpe.

Kommer 15. september

Hør boken her!

  1. Fredrik Backman, Alt min sønn bør vite om verden

AltminsønnForfatteren bak bok- og teatersuksessen En mann ved navn Ove, har skrevet en bok der han gir gode råd til sønnen sin. Han skriver ærlig og oppriktig om det han vil lære bort, av stort og smått, og vi gjenkjenner den betingelsesløse kjærligheten vi har til våre barn. Tekstene omhandler alt sønnen trenger å vite om IKEA, fotball, mannlighet, Gud, flyplasser, godhet og ondskap, å starte et band, og  kjærlighet. En humoristisk bok med tekster som enhver foreldre vil le av og kjenne seg igjen i.

Kommer 19. september

Hør boken her!

  1. Steffen Kverneland, Vampyr

VampyrDenne boken er ulikt alt annet du har lest eller hørt – en gotisk skrekkhistorie om vår største maler, Edvard Munch! Om svik, fortvilelse og syk kjærlighet, sett gjennom øynene til en forfyllet tegneserieskaper. Steffen Kverneland er en prisbelønnet norsk tegneserieskaper og illustratør, mest kjent for Amputerte klassikere, Olaf G., og Munch, som han også vant Brageprisen for i klassen for sakprosa.

Kommer 27. september!

Hør boken her!

Prøv Storytel gratis i 14 dager her!