10 lydbøker til barnas påskeferie

Barn_lytte

Enten du skal på fjellet, til Syden, eller være hjemme i påsken, så er det fint for de minste å ha noe litt underholdning å fylle de rolige fridagene med. Her får du åtte morsomme, spennende og underholdende lydbøker til barn fra 3 til 15 år, som man kan høre på hvor som helst!

Togmysteriet

  1. LasseMaja – Togmysteriet, av: Martin Widmark

Lest av: Marianne Krogness

6-12 år

Toget dunker mot skinnene, og alt er søvndyssende fredelig. I godsvogna ligger en sekk med fire millioner kroner, som politimesteren passer på. Men så dupper han av og våkner først når noen trekker i nødbremsen. Da blir det oppdaget at pengene er borte! Lasse og Maja tror at forbryteren fremdeles er på toget. En ny sak for de to detektivene!

Hør boken

Oppdragdory

  1. Oppdrag Dory, av: Walt Disney

Lest av: Charlotte Grundt

3-12 år

Når Dory, den glemske fisken, plutselig husker at hun har en familie som kanskje leter etter henne, svømmer hun sammen med Marvin og Nemo ut på en livsendrende reise for å finne dem. Med hjelp av Hans, en gretten blekksprut, Bjarne, en hvithval som er overbevist om at hans biologiske ekkolodd har forlatt han og Lykke, en nærsynt hvalhai!

Hør boken

Påskekrim

  1. Pulverheksas påskekrim, av: Ingunn Aamodt

Lest av: Eli Rygg

0-6 år

Det er påske og Pulverheksa, Hokus, Pokus og Politimannen koser seg med appelsiner i sola. Så kommer Grønnskollingen, men han er ikke glad. Møllen hans er død! Hvem er den skyldige? Politimannen tar saken, og samler alle de mistenkte i biblioteket. Med masse humor har Ingunn Aamodt nok en gang skrevet en herlig Pulverheksbok alle småtroll kommer til å elske!

Hør boken

Forfulgtilondon.jpg

  1. Forfulgt i London, av: Ingeborg Dybvig

Lest av: Charlotte Grundt

9-12 år

Det er påskeferie, og Clara er tilbake hos farmor og farfar i England, denne gangen sammen med venninnen Emilie. Da farmor brekker beinet, får jentene aller nådigst dra inn til London alene. De skal jo bare shoppe på Oxford Street. Men så ser de en mann bli slått ned, og når de forsøker å hjelpe ham, stikker han til dem en liten firkantet dings. «Dont go to the police,» hvisker han. Clara har lovet alle at hun ikke skal leke detektiv igjen. Så jentene skynder seg mot jernbanestasjonen, men det er jo ikke deres skyld at noe følger etter dem Tretten år gamle Clara har en tendens til å rote seg borti mysterier og forbrytelser. Begeistrede lesere har fulgt henne i fire bøker så langt, og de vil helt sikkert bli med Clara og Emilie inn til London – på shopping.

Hør boken

Bestevenner.jpg

  1. Bestevenner, av: Julia Boehme

Lest av: Kristine Rui Slettebakken

6-9 år

Leos venner rydder rommet hans. Er det så lurt, tro? Anna blir Lina og Lina blir Anna. Men det er det ingen som vet! Kai blir lei seg da bestevennen skal flytte. Så finner han en lur løsning! Bestevenner er til å stole på. Alltid! Åtte letthørte historien om vennskap. Korte, spennende historier skaper nysgjerrige lyttere som kaster seg over den neste historien!

Hør boken

Tråle i trøbbel.jpg

  1. Elias – Tråle i trøbbel, av: Espen Fyksen, Øyvind Rune Stålen

Lest av: Haakon Strøm

0-6 år

Det er ruskevær i Lunvik, men Tråle er ikke den som lar seg stoppe av litt sjøsprøyt. Takket være sin egen grådighet, havner han allikevel i havsnød. Heldigvis er Elias i nærheten og klarer å redde ham. Men sleipingen Tråle sier til alle i Lunvik at det var Elias’ skyld at han mistet både roret og fangsten på den ulykksalige fisketuren. Og de andre tror på ham! – Er alt ødelagt nå? tenker Elias. Kanskje han må flytte fra Lunvik, til og med?

Hør boken

moromorogdeåtte.jpg

  1. Mormor og de åtte ungene i skogen, av: Anne-Cath. Vestly

Lest av: Anne-Cath. Vestly

3-6 år

Den første lydboken i serien handlet om mor, far og de åtte ungene mens de bodde i byen. Og om mormor kom overraskende på besøk. Nå skal du få høre at de åtte ungene, mor og far, Ovnsrøret og mormor blir ordentlig kjent med huset i skogen. Den som blir aller først kjent med det er lille Morten minstemann. De store ungene begynner på skolen, og der får Mads en ny kamerat. Kanskje bare kanskje har du hørt om ham før.

Hør boken

Frøkenfilmstjerne.jpg

  1. Frøken detektiv: Frøken filmstjerne, av: Carolyn Keene

Lest av: Ine Finholt Jansen

9-15 år

Etter at Nancy takket ja til rollen som Esther Rackham i filmen om et kjent pengetyveri i River Heights, har produksjonen vært forfulgt av vanskeligheter. Nancy forestilte seg at problemene ville forsvinne dersom hun klarte å finne ut hvem sto bak det hele. Men var det så enkelt?

Hør boken

Denlillekaninen

9. Den lille kaninen som så gjerne ville sove, av Carl-Johan Forsséen Ehrlin

Lest av: Gudny Ingebjørg Hagen

2-6 år

Foreldre har til alle tider lett etter gode teknikker for å få barna til å sovne. Nå har den svenske forfatteren Carl-Johan Forssén Ehrlin skrevet den ultimate godnatthistorie – som nærmest garantert får ditt barn til å sovne i løpet av få minutter. Nærmest som et trylleformular! Kaninen som så gjerne vil sovne har gått sin seiersgang inn i tusenvis av hjem, den har toppet Amazons bestselgerliste, og i løpet av kort tid er den blitt solgt til over tretti land.

Kommer i Storytel 25.mars.

Hør boken

Påskemysterier

10. Påskemysterier, av Gudny Ingebjørg Hagen

En morgen Solveig kommer til barnehagen er det fullt av merkelige spor rundt huset. Og på baktrappa finner hun et stort egg. Hvem kan det være som har lagt det igjen? En dinosaur? En bjørn? Eller kanskje… påskeharen?! Et påskemysterium for de yngste, lest av Espen Beranek Holm.

 

Kommer i Storytel 1. april

Hør boken

Ikke registrert i Storytel? Prøv gratis i 14 dager her!